Η ΑΕΚ ήταν η «Ιθάκη» του (VIDEO)

Η ΑΕΚ ήταν η «Ιθάκη» του (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γενέθλια έχει σήμερα ο Αργεντινός γκολεαδόρ, που συμπληρώνει τα 33 του χρόνια. Είναι βέβαιο, πως εάν μπορούσε να επιλέξει εκείνος, θα ζητούσε αυτή η μέρα να τον βρει στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια περιπλανήσεων στην Ευρώπη και την Κεντρική Αμερική. Γιατί είναι αλήθεια, πως μετά την ΑΕΚ, ο Μπλάνκο μετατράπηκε σε γυρολόγο που δεν βρήκε ποτέ ομάδα που να τον καλύπτει και να τον αγαπήσει, όπως οι φίλοι της Ενωσης.

Ο Μπλάνκο έμεινε στην ΑΕΚ για τέσσερις σεζόν, πετυχαίνοντας 50 γκολ σε 109 συμμετοχές. Εντυπωσιακός αριθμός, που τον έκανε μοναδικό για τον κόσμο. Αν και είναι αλήθεια πως οι προπονητές του δεν τον είχαν ποτέ ψηλά στην εκτίμηση τους (Φερέρ, Δώνης είχαν άλλες προτεραιότητες), ο Μπλάνκο είχε πάντα μια μοναδική ικανότητα να κάνει τα πάντα εύκολα, όταν βρισκόταν απέναντι στο τέρμα.

Από την ΑΕΚ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007, ως δανεικός με οψιόν αγοράς από την Κολόν. Στην ομάδα του Σάντα Φε δεν έπαιξε ποτέ ουσιαστικά. Είχε παραχωρηθεί δύο σεζόν δανεικός στην Ολίμπο (τη τελευταία πριν αποκτηθεί, υπήρξε πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής) και μια χρονιά στην Λιμπερτάδ της Παραγουάης. Αν και υπήρχαν επιφυλάξεις λόγω προβλήματος τραυματισμού, ο Μπλάνκο δεν άφησε κανέναν να έχει δεύτερες σκέψεις.

Σκόραρε κατά ριπάς. Εβαλε τη μάσκα του Ζορό, έγινε ίνδαλμα για τον κόσμο της ΑΕΚ και η φανέλα με το «18» πήρε σημασία. Ηταν τυχερός βέβαια, καθώς τις σεζόν που έπαιξε με τα «κιτρινόμαυρα», είχε δίπλα του σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως οι Ριβάλντο και Λυμπερόπουλος. Το καλοκαίρι 2011 δεν τα βρήκε με τη διοίκηση, καθώς αξίωνε 1 εκατ. ευρώ ως ετήσιες αποδοχές και έφυγε από την Ελλάδα.

Ο Μπλάνκο πήγε αρχικά στο Μεξικό και στην Σαν Λουίς, με την οποία σκόραρε μόνο μια φορά σε 15 ματς. Επέστρεψε στην Ευρώπη για την Λέγκια Βαρσοβίας, με την οποία έπαιξε μόνο σε έξι ματς. Το καλοκαίρι πήγε στην Μόναχο 1860, αλλά δεν βρήκε δίχτυα σε 13 συμμετοχές. Επειτα επέστρεψε στην Αργεντινή για να φορέσει τη φανέλα της Λανούς, ενώ την τελευταία διετία βρίσκεται στη Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ, όπου σε 60 ματς έχει σημειώσει 25 γκολ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X