Μια κανονική ΑΕΚ δεν μπορεί να ποντάρει στην... τύχη

Μια κανονική ΑΕΚ δεν μπορεί να ποντάρει στην... τύχη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μπορούσα να σταθώ πάλι στην ατυχία που είχε η ομάδα στην Κέρκυρα, στο ότι δεν της δόθηκε ένα πέναλτι στο 81’ από τον Καλογερόπουλο, στο ότι έπεσε απέναντι σε έναν φοβερό Κουτζαβασίλη (αλλά τι να κάνουμε, γι’ αυτό υπάρχουν και οι τερματοφύλακες σε αυτή τη ζωή) ή ακόμα καλύτερα στο ότι όντως ήταν βελτιωμένη, έπαιξε σχετικά καλά για τα φετινά της στάνταρ και βάσει της αγωνιστικής της εικόνας, άξιζε τη νίκη…

Όμως, αν το έκανα αυτό, θα ήταν σαν να κορόιδευα και τον εαυτό μου και εσάς. Κι εντάξει, τον εαυτό σου μπορεί να υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι την ανάγκη να τον κοροϊδέψεις, ανθρώπινο είναι. Αλλά, όσους μου κάνουν την τιμή να παρακολουθούν την αρθρογραφία μου, δεν τους κοροϊδεύω ποτέ. Προφανώς, κάποιες φορές πέφτω έξω στις εκτιμήσεις μου, αλλά πάντα γράφω καθαρά αυτό που πιστεύω χωρίς καμία εξάρτηση.

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα κρίσιμο παιχνίδι, όχι ντέρμπι, αλλά με τη συμπαθή Κέρκυρα, ούτε όταν παίζεις καλά, τότε τι μπορείς να περιμένεις για τη συνέχεια; Όταν βλέπεις την ΑΕΚ να προηγείται για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία ματς και να μην μπορεί να κρατήσει τη νίκη, ε, τότε σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει.

Φταίει ότι η ομάδα δεν έχει αντοχές για να βγάλει το 90λεπτο; Σαφώς. Και δεν είναι τυχαίο, αφενός ότι οι αντίπαλοί της, περιμένουν πότε θα αρχίσει να πέφτει η απόδοση των παικτών της ΑΕΚ για να την «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις και αφετέρου ότι αφού ισοφαριστεί, η «Ένωση» δεν έχει τις δυνάμεις για να αντιδράσει και να προηγηθεί ξανά. Κι αν συμβαίνει αυτό τώρα, τι θα συμβεί τον Ιανουάριο, μέσα στον οποίον θα γίνουν μαζεμένοι, επτά-οχτώ αγώνες πρωταθλήματος;

Αλλά πέραν αυτού, υπάρχουν πλέον ξεκάθαρες αδυναμίες, που θα πρέπει να διορθωθούν με ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση. Πώς μπορείς να είσαι αισιόδοξος και τι να πεις, όταν αυτή τη στιγμή, η τριάδα των επιθετικών της ΑΕΚ, αποτελείται από τους Αλμέιδα, Αραβίδη και Πέκχαρτ και ο μόνος που έχει δείξει «σημάδια ζωής» και αυτός σε ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας, ήταν ο… Πέκχαρτ; Μπορείς να στηριχτείς σε κάποιον εκ των τριών για την επίθεση της ΑΕΚ όσον αφορά στη συνέχεια;

Βλέπεις αυτόν τον Ντίντακ στο αριστερό άκρο της άμυνας και σε πιάνει η καρδιά σου. Ανίκανος να βγάλει μια σέντρα επιθετικά, επικίνδυνος αμυντικά, όπως φάνηκε και στη φάση του γκολ της Κέρκυρας. Κι από… πίσω, κάποιος Ντίας, που είναι για να φεύγει αλλά και που επί της ουσίας είναι σαν να μην… ήρθε και ποτέ.

Βλέπεις στην άμυνα, όταν σου λείπει ο Τσιγκρίνσκι, ότι παίζεις με το δίδυμο των στόπερ της Β’ Εθνικής ήτοι με τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο και από… πίσω, υπάρχουν ο Τζανετόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μανωλάς.

Μάνι μάνι, θέλεις γκολτζή, θέλεις αριστερό μπακ, θέλεις κεντρικό χαφ, θέλεις στόπερ, δηλαδή τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής, για να σώσεις ότι προλαβαίνεις από τη φετινή χρονιά. Αλλά, εδώ ακόμα και οι αξιόλογοι παίκτες που έχεις και στους οποίους στηριζόσουν, είναι σκιά του εαυτού τους.

Ο φετινός Γκάλο καμία σχέση με τον περσινό, δεν ανεβαίνει και δεν δημιουργεί κινδύνους. Κι από… πίσω του, ένας Μπακάκης που εκτός από το να τρέχει, δεν έχει βελτιωθεί πουθενά. Και το αποκορύφωμα, η τραγική κατάσταση του καλύτερου διδύμου κεντρικών χαφ της περσινής σεζόν.

Ένας Σιμόες, που το παιδί παλεύει όσο μπορεί αφού είναι αναγκασμένος να παίζει ενώ θα έπρεπε να μείνει για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός ώστε να αποθεραπευτεί, ίσως και να χειρουργηθεί. Αμ, ο Γιόχανσον; Σε πολύ κακή κατάσταση τελευταία, δείχνει να έχει ξεμείνει εντελώς από δυνάμεις.

Όλοι, εντός κι εκτός γηπέδου, δείχνουν να τα περιμένουν – περιμένουμε όλα από τον Μάνταλο. Κάποιες φορές, ο αρχηγός μπορεί και δίνει τις λύσεις, όπως με τον Πλατανιά την περασμένη εβδομάδα, κάποιες άλλες όχι, όπως χθες που τον περιόρισαν αισθητά οι χαφ της Κέρκυρας.

Εν κατακλείδι, όσο και να το θες, πως μπορείς να τα ρίξεις όλα στην… ατυχία; Ναι, έχει γυρίσει και αυτή την πλάτη στην ΑΕΚ, είναι μια πραγματικότητα. Αλλά, όταν βλέπεις μια ενδεκάδα με 4-5 παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν ένα κοντρόλ της προκοπής, δεν γίνεται να μένεις μόνο στην ατυχία.

Τουλάχιστον, όταν μιλάμε για την ΑΕΚ που εμείς πιστεύαμε ότι θα βλέπαμε από φέτος. Και πιάνουμε Χριστούγεννα και δεν την έχουμε δει να κάνει δύο σερί νίκες, πέρα από τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος… Ε, αυτό δεν θα αλλάξει ποντάροντας στην… τύχη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X