«Γιόχανσον για… Μουντιάλ-Βελτίωσε τακτική και passing game στην ΑΕΚ»

Βασικός και «όρθιος» απέναντι στα θηρία (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περίμενε τα 26 χρόνια του και μια μεταγραφή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ για να φορέσει την φανέλα της πατρίδας του σε επίσημο ματς. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε υπομονή, δούλεψε σωστά και με στόχευση και πέτυχε. Κατάφερε από τα γήπεδα της Β’ εθνικής στις αρχές του 2015 ως επιλογή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για την ΑΕΚ του Δέλλα, να φτάσει την Παρασκευή το βράδυ στο «Σταντ Ντε Φρανς» κόντρα στην φιναλίστ του EURO 2016.

O Σουηδός αμυντικός μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε απέναντι στον Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ματουιντί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το βράδυ της Παρασκευής ήταν η δικαίωση του. Εκανε ένα εξαιρετικό 90λεπτο, συμμετείχε στο γκολ-κομπίνα στο 0-1, αλλά δεν κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος αφού η κλάση των Γάλλων γύρισε το ματς.

Ο Ντάνιελ Κριστόφερσον εδώ και πολλά χρόνια κάνει το ρεπορτάζ της Εθνικής Σουηδίας για την γνωστή «Expressen». Δεν το περίμενε ο ίδιος, αλλά στο φινάλε υποκλίθηκε.

Βρέθηκε στο «Σταντ Ντε Φρανς» και λίγες ώρες μετά μίλησε στην «Live Sport» για όσα είδε με τα μάτια του για τον Γιόχανσον.

«Ηταν ένας από τους καλύτερους Σουηδούς παίκτες στο παιχνίδι με τους Γάλλους. Ηρεμος και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές κερδισμένες μονομαχίες.

Ηταν πολύ δυνατός και ανταγωνιστικός απέναντι στον Πογκμπά και τον Ματουιντί. Τους μάρκαρε δυνατά, είχε πολλές μονομαχίες μαζί τους και κέρδισε πολλές φορές τον Ματουιντί.

Μαζί με τον Εκνταλ είχαν πολύ καλή συνεργασία στον άξονα του 4-4-2. Ο Εκνταλ είχε ένα τραυματισμό και έγινε αλλαγή. Δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι έμεινε ο Γιόχανσον σε όλο το ματς και ήταν πολύ καλός» είπε χαρακτηριστικά ο Κριστόφερσον της «Expressen» για τις εντυπώσεις του από όσα είδε στο Παρίσι.

Όμως εκτός της παρουσίας του μέσου της ΑΕΚ κόντρα στην Γαλλία, ο ρεπόρτερ της σουηδικής εφημερίδας δηλώνει βέβαιος ότι ο Γιάκομπ θα μονιμοποιηθεί στις κλήσεις, υπογραμμίζοντας «Θεωρώ πλέον ότι από εδώ και πέρα ο Γιάκομπ πρέπει να παίζει. Έδειξε πολλές από τις αμυντικές δυνατότητες του και θεωρώ ότι θα είναι ο βασικός αμυντικός χαφ της Εθνικής.

Και ειδικά στο επόμενο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ το 2017 θα είναι ξανά στην 11αδα.

Μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Το απέδειξε. Και απέδειξε ότι αν τελικά καταφέρει η Σουηδία και βρίσκεται στην Ρωσία για το Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2018, ο Γιάκομπ θα είναι εκεί μαζί της βασικό μέλος».

«Δεν περίμεναν ούτε οι Σουηδοί να είναι τόσο καλός»

Μέχρι το ματς των προκριματικών του Μουντιάλ στο Παρίσι, ο Γιόχανσον είχε φορέσει την φανέλα τη Εθνικής Σουηδίας (μόλις) τρεις φορές. Παιχνίδια που ήταν φιλικά και αφορούσαν παίκτες που έπαιζαν αποκλειστικά εκείνο το διάστημα στο εγχώριο πρωτάθλημα (δοκιμές του τότε ομοσπονδιακού). Έκτοτε δεν κλήθηκε ποτέ ξανά, μέχρι το ματς με τους «τρικολόρ» προχθές. Ο Κριστόφερσον μας εξηγεί εν συνεχεία το γιατί δεν είχε κληθεί ξανά και τι πιστεύει ότι θα γίνει στην συνέχεια αναφέροντας «Τώρα ο Γιάνε Αντερσεν τον κάλεσε γιατί χρειαζόταν τις αμυντικές ικανότητες του κόντρα στην Γαλλία. Και για αυτό τον έβαλε να παίξει. Πάντως οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι είναι τόσο καλός και βελτιωμένος ο Γιάκομπ.

Στο φιλικό ματς με την Ουγγαρία που ακολουθεί ίσως να είναι στον πάγκο ο Γιάκομπ. Θέλει να αλλάξει κάποιους παίκτες, να δει και κάποιους άλλους. Έτσι ίσως να μην είναι στην 11αδα, αλλά θα αγωνιστεί».

«Βελτίωσε τακτική και passing game στην ΑΕΚ»

Τον Ιανουάριο του 2015 ήρθε στην ΑΕΚ με ελεύθερη μεταγραφή από την Γκέτεμποργκ. Η επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς αποδείχθηκε εξαιρετική. Ο Σουηδός εδώ και περίπου δύο χρόνια είναι η «κολόνα» της ΑΕΚ στον άξονα και μετρά στο κοντέρ του ήδη 78 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 8 γκολ και 5 ασίστ και αμέτρητη προσφορά σε όλους τους τομείς που δεν καταγράφεται σε νούμερα.

Και είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ τον… έστειλε στην Εθνική Σουηδίας και η σπουδαία εμφάνιση του κόντρα στην Γαλλία ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς και της βελτίωσης του στην εν Ελλάδι θητεία του εδώ και τρεις σεζόν.

«Η ΑΕΚ αναμφίβολα έπαιξε σημαντικό ρόλο για να είναι ο Γιάκομπ βασικός κόντρα στην Γαλλία. Στην Ελλάδα βελτίωσε πολύ το passing gameτου, και το πώς αγωνίζεται και σκέφτεται στην τακτική, σε συνδυασμό με το δυναμικό αμυντικό παιχνίδι του που είχε από πριν» σχολίασε επί του ζητήματος ο ρεπόρτερ της «Expressen».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X