Κάτι να τους κάνεις

Κάτι να τους κάνεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νομίζω πως κανείς προπονητής δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του Ζοσέ Μοράις. Ίσως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που κανείς άλλος δεν είναι. Όμως αυτή είναι άλλη κουβέντα. Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως ο δύσμοιρος ο Ζοσέ, βρήκε έναν ωκεανό από αγωνιστικά ασυμμάζευτα, τα οποία θα πρέπει να συμμαζέψει. Και εκτός αυτών, που δεν είναι καθόλου λίγα και καθόλου απλά και εύκολα, έχει να κάνει και τις εισηγήσεις του για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Μέσα σ’ όλα αυτά, μοιάζει σχεδόν σταγόνα στον ωκεανό η απόφαση για κάποιους από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Μέσα σ’ όλα που καλείται να βάλει στην σειρά ο Μοράις, είναι και καταλήξει πως θα διαχειριστεί ποδοσφαιριστές όπως ο Τζανετόπουλος ή όπως ο Ζόριτς ή όπως ακόμα και ο Μανωλάς. Και αναφέρομαι σε τρεις παίκτες, που μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει ούτε μισή συμμετοχή σε επίσημο ματς της ΑΕΚ και απλώς βολοδέρνουν στα Σπάτα.

Τώρα θα μου πείτε πως, εδώ καράβια χάνονται, παλιόβαρκες που πάτε. Η ΑΕΚ έχει τρια ματς να κερδίσει, ψάχνει να βρει αγωνιστική ταυτότητα και πλάνο και εσείς μας λες για τρεις παίκτες που μόνο τυπικά είναι στο ρόστερ. Ουσιαστικά είναι εκτός. Θα με συγχωρέσετε, αλλά έχει σημασία τι θα κάνει η ΑΕΚ μ’ αυτούς τους παίκτες. Θα αφήσω έξω τον Μανωλά που είναι ειδική περίπτωση. Αλλά και μ’ αυτόν θα πρέπει να είναι ειλικρινής η ομάδα απέναντι του. Διότι το παιδί είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ως στάση και συμπεριφορά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα κακό.

Στέκομαι όμως κυρίως στους άλλους δυο. Ο Τζανετόπουλος είναι 21χρονών και ο Ζόριτς είναι 23. Και οι δυο έχουν παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες. Ενώ και οι δυο έχουν πάρει πρόσκληση, έστω και μια φορά, στις εθνικές ανδρών. Δεν θα υποστηρίξω πως μέχρι τώρα έχουν αδικηθεί. Οι ίδιοι μπορεί να το αισθάνονται. Μπορεί ακόμα και να ισχύει. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την περίπτωση τους.

Με τον Τζανετόπουλο έχουν γίνει μια σειρά από παράδοξα από πέρυσι μέχρι και φέτος. Αναντικατάστατος με τον Δέλλα, άφαντος με τον Πογιέτ. Αλλά με ανανέωση συμβολαίου. Εντυπωσιακή παρουσία στις προπονήσεις στο Κίελτσε, μέτρια εως κακή εικόνα στα φιλικά. Θέση την μια στο κέντρο του γηπέδου ως αμυντικό χαφ, την άλλη στην άμυνα ως στόπερ. Υποθέτω πως ακόμα και ο ίδιος ο Άνταμ, έχει μπερδευτεί με τα ίδια τα πόδια του.

Ο Τζανετόπουλος είναι μόλις 21 χρονών. Έχει προσόντα, ξέρει μπάλα. Για να τα λέμε και όπως είναι τα πράγματα, είναι και αδούλευτος. Κανείς, πλην Δέλλα, δεν ασχολήθηκε να δουλέψει μαζί του. Ούτε ο Πογιέτ, ούτε ο Κετσπάγια. Αν ο Μοράις έχει την διάθεση να το κάνει, ας τον κρατήσει. Αν δεν την έχει ή θεωρεί πως δεν αξίζει τον κόπο να την έχει, τότε να δοθεί επιτέλους δανεικός και να βάλει ματς στα πόδια του. Για να δούμε αν και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο σε πραγματικές συνθήκες. Διότι σε κάθε περίπτωση, είναι κρίμα να πάει χαμένος, έτσι απλά.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ζόριτς. Θυμίζω πως πέρυσι δόθηκε δανεικός και έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Αλλά όταν επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία της ΑΕΚ, ο Κετσπάγια επέμενε να τον βάζει αριστερό μπακ μέχρι να αποκτηθεί ο Ντίας. Και ακόμα και απ’ αυτή την θέση, ο Ζόριτς το πάλεψε. Είναι μόλις στα 23 του. Ξέρει μπάλα, αλλά το πρόβλημα είναι πως παίζει πολύ σοφτ και πως ακόμα δεν έχει βρει την θέση του στο γήπεδο. Και μ’ αυτό πρέπει να ασχοληθεί ένας προπονητής. Ο Μοράις δείχνει πως το κάνει, παρόλο που ήταν εξαιρετικά άκομψο να δώσει στον Ζόριτς την θέση του Πλατέλλα στο δίτερμα. Να αξιοποιηθεί πρέπει ο Ζόριτς, όχι όμως εις βάρος ενός ποδοσφαιριστή που όχι μόνο δίνει την ψυχή του για την ομάδα, αλλά είναι και σκόρερ των δυο γκολ στην τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Γενικώς να αξιοποιηθεί μεν, εις βάρος κανενός δε. Να αξιοποιηθεί όμως ή να χαιρετήσει. Ποτέ και πουθενά δεν βοηθούν οι παροπλισμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X