Εκεί πρέπει να «χτυπήσει» η ΑΕΚ

Είναι ομάδα... δημιουργική
Photo Credits: INTIME

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει και στην ΑΕΚ δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν της νίκης. Η Ένωση θέλει το 6Χ6 στο πρωτάθλημα, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή και ταυτόχρονα να πάρει τη νίκη στο πρώτο σπουδαίο παιχνίδι της στην Basket League. Για να φτάσει εκεί, όμως, θα πρέπει να ακολουθήσει την… πεπατημένη, καθώς θα πρέπει να βασιστεί στον δικό της ρυθμό, αλλά και στο πώς θα επιβάλει εκείνη το παιχνίδι της.

Πώς, όμως, θα φτάσει ως εκεί; Για να έρθει η νίκη θα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα, τα οποία θα δούμε παρακάτω.

Βήμα 1ο: Να πάει την αναμέτρηση σε γρήγορο τέμπο

Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ αρέσκεται να πηγαίνει τα παιχνίδια της σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Έχει και τους παίκτες, αλλά και τον τρόπο να οδηγηθεί ως εκεί, καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν και σε κάθε παιχνίδι στο οποίο έφτασε στη νίκη κατάφερε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο από νωρίς. Αυτό θέλει και απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς η πληθώρα λύσεων στην περιφέρεια (Ούκιτς, Ιβάνοβιτς, Ντίξον, Λαρεντζάκης) μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που θέλει η Βασίλισσα.

Βήμα 2ο; Ξύλο στην άμυνα

Για να «καταστρέψεις» το παιχνίδι του αντιπάλου, πρέπει να μπεις στο μυαλό του. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της ΑΕΚ. Η Ένωση οφείλει να είναι σκληρή στην άμυνα, ειδικά στο ζωγραφιστό και να βγάλει εκτός αγώνα τον Κιθ Κλάντον, αλλά και τον Λίνο Χρυσικόπουλο. Για να το πετύχει αυτό, όμως θα πρέπει να παίξει -μπασκετικό- ξύλο, μέχρι να βγουν εντελώς εκτός ρυθμού οι δύο -κομβικοί για τον ΠΑΟΚ- παίκτες και ν δημιουργήσει συνθήκες ιδανικές για το «διπλό».

Βήμα 3ο: Περιφέρεια

Σε όλα τα παιχνίδια της η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να παίρνει λύσεις από την περιφέρεια. Τα τρίποντα την «ξελάσπωσαν» κόντρα στον Κόροιβο, στο Κύπελλο, ενώ το ίδιο συνέβη και κόντρα στα Τρίκαλα, την 4η αγωνιστική. Ο Γιούρι Ζντοβτς ευελπιστεί να δει παρόμοια ποσοστά με αυτά των προηγούμενων αγώνων, ώστε να… ανοίξει την άμυνα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Βήμα 4ο; Άμυνα σε Τσόχλα, Χρυσικόπουλο

Οι δύο παίκτες είναι οι πιο σημαντικοί στο ρόστερ της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν. Η σταθερά καλή παρουσία τους, τους καθιστά ως νούμερο 1 κινδύνους για την άμυνα της Ένωσης. Ιδίως ο Χρυσικόπουλος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αποδεικνύει πως έχει να… προσφέρει πράγματα φέτος. Άρα θα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προσοχή στο μαρκάρισμά του, με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς να έχει τον τρόπο, αλλά και το σώμα να τον περιορίσει σημαντικά.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X