Ψυχίατρε…
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τώρα εμείς, πρέπει να συζητήσουμε για ποδόσφαιρο. Να αναδείξουμε (για 687η φορά) τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, να διαπιστώσουμε πως υπήρξε λάθος με την επιλογή του Κετσπάγια, να πούμε πως περιέχει ρίσκο η λύση Μοράις, να φωνάξουμε πως το ρόστερ είναι γυμνό – που δεν είναι – και απαιτεί ενίσχυση τον Γενάρη, να κράζουμε για τον Γκαγκάτση και άλλα πολλά εμπριμέ. Ξέρετε, όλα αυτά θα είχαν μεγάλο νόημα και θα μπορούσα να τα σχολιάζω συνεχώς, να δέχομαι άλλες απόψεις, να μπαίνω σε δεύτερες σκέψεις, εάν συζητούσαμε για μια άλλη χώρα και όχι αυτό το μπ… που ζούμε.

Οσα συμβαίνουν γύρω μας – και δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδόσφαιρο – μπορούν να σε καταρρακώσουν, να σε στείλουν στον ψυχίατρο και να μην είναι καν ο γνωστός του συνθήματος. Πρόκειται για τη χώρα που κάποιος νοσηρός εγκέφαλος, άρρωστος ψυχικά, αποφάσισε να βάλει ωρολογιακή βόμβα με αλλοδαπούς έφηβους, μεσοτοιχία με δημοτικό σχολείο και παιδικό σταθμό. Είναι η χώρα που ακόμα συζητάμε εάν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας. Που στοιβάζει ακόμα αφειδώς δημόσιους υπαλλήλους. Που στραγγαλίζει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. Που συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.

Το ποδόσφαιρο είναι (η χειρότερη) εικόνα αυτής της κοινωνίας. Μια κατάσταση αρρωστημένη, όπου όλα γίνονται προς χάρη του ενός. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα 24ώρα για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για το ποιος είχε όφελος από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Μόνο εκείνος που επιθυμεί να τιναχτεί στον αέρα κάθε προσπάθεια αλλαγής, εκείνος που λυσσαλέα προσπαθεί να διατηρήσει την παρούσα κατάσταση που έχει μόνο έναν ωφελημένο. Και φαίνεται πως όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μπορεί και να το πετύχει.

Το χειρότερο είναι πως σταδιακά ο κόσμος απογοητεύεται. Βλέπει και καταστάσεις προβληματικές από την ομάδα του και αποτραβιέται. Και μένουν σταθερά εκείνοι που έχουν πολλαπλά οφέλη από τη διαδικασία. Στην ΑΕΚ φέτος έχει γίνει αντιληπτό σε όλους. Μείωση στα εισιτήρια, γκρίνια (δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό) από τους παρόντες, κριτική στα φόρα. Βλέποντας καλώς την καμπούρα και τα λάθη που έκανε η ΑΕΚ, αλλά παραγνωρίζοντας σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον που καλείται να λειτουργήσει.

Δυστυχώς, οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για άμεση αλλαγή του στάτους της μαφίας έχουν αποδειχθεί φρούδες. Η ΑΕΚ μπήκε να παίξει σε ένα πρωτάθλημα, όπου η τράπουλα ήταν εξ αρχής στημένη. Το νομιμοποίησε με τη συμμετοχή της και δεν έβλεπε πως δεν υπήρχε τύχη. Σας έχω πει και σε άλλο κομμάτι, πως ο Ολυμπιακός απέκτησε αυτήν τη διαφορά για τρεις λόγους: 1) για το συγκλονιστικό φάρδος που έχει, 2) την διαιτητική εύνοια σε κρίσιμα παιχνίδια και 3) στη φοβερή συγκυρία να παίξει και τα τρία ντέρμπι στην έδρα του. Αν τα προσμετρήσετε και από την άλλη μετρηθούν και τα λάθη της ΑΕΚ (και των υπολοίπων), δικαιολογείται απόλυτα η διαφορά.

Τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα; Κατά την άποψη μου, μόνο μία είναι η λύση για να χαθεί και η τελευταία στάλα λογικής. Να επιμείνει η ΑΕΚ και όσοι συντάσσονται μαζί της στη διαδικασία εξυγίανσης, στις συνθήκες που θα επιτρέπουν καθαρό πρωτάθλημα. Ούτε ξένο αρχιδιαιτητή, ούτε μεσοβέζικες λύσεις, ούτε συμβιβασμούς. Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά κάθε λάθος της, έχει τον λεκέ του υποβιβασμού, τώρα είναι η στιγμή να αξιώσει να λεκιαστούν και όσοι είναι βρώμικοι και έχουν τυραννήσει τον κόσμο.

Εάν δεν γίνει αυτό, εάν δεν προκύψουν ξεκάθαρες λύσεις, δεν πρέπει να έχουμε προσδοκία για τίποτα. Θα ζούμε κάθε μέρα μια επανάληψη αυτής της χούντας που στοιχειώνει όνειρα και πραγματικότητα επί μια ολόκληρη 20ετία. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε εξηγήσει καλύτερα στον κόσμο της, ποιος είναι ο αντίπαλος. Να δείξει με ξεκάθαρο τρόπο, πως όσο οι συνθήκες είναι τέτοιες, δεν έχει κανένα νόημα ούτε καν να αγωνίζεσαι. Και αυτό να έβγαινε ως ενιαία μορφή αντίδρασης, που θα φανέρωνε τη δυναμική του συλλόγου.

Δεν είμαι ονειροπόλος, δεν τρέφω αυταπάτες και γνωρίζω πως δεν μπορεί να προκύψει ένα μαγικό ραβδί που θα μας κάνει να ξεπεράσουμε τις διαφορές, τις αδυναμίες, τα θέλω μας. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όμως, είναι πως ο εχθρός είναι απέναντι. Είναι εκεί, παραμένει δυνατός και όποιος πιστεύει πως μπορεί να τον κάνει καλά μόνος του, θα πέφτει συνεχώς σε λούμπες και θα ψάχνει να βρει από πού του έρχονται. Και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς ακόμα δεν το έχουν κατανοήσει όλοι σε αυτήν τη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X