Η ιστορία του Ανέστη

Η ιστορία του Ανέστη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι τίτλοι μοιάζουν βγαλμένοι από το καλύτερο όνειρο ενός αργόσχολου που περνάει τη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από δαύτα και προκαλούν το ενδιαφέρον ακόμα και του πολυάσχολου, ο οποίος σε φυσιολογικές συνθήκες θα ανοίξει το παράθυρο για να ικανοποιήσει τη στιγμιαία περιέργειά του, αλλά ουδέποτε θα προλάβει να το διαβάσει. Πιθανότατα, στο τέλος της ημέρας να αναρωτηθεί κιόλας πώς στο καλό βρέθηκε αυτό το παράθυρο ανοικτό στον υπολογιστή του.

Δέκα δουλειές που είναι χειρότερες από τη δική σου! Δέκα άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή! Δέκα περιπτώσεις που δε θα ήθελες να είσαι στη θέση τους! Δέκα απίθανα λάθη του Γιάννη Ανέστη! Υπερβολή και ψέματα… Ο Έλληνας γκολκίπερ δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό τον αριθμό σφαλμάτων, όμως φλερτάρει με την απόκτηση ακόμα και της δικής του αναζήτησης στο google. Προς το παρόν περιορίζονται τα δημοφιλέστερα αποτελέσματα σε «facebook», «instagram», «κοπέλα». Άντε και το «pes stats» για τους λάτρεις των παιχνιδιών. Τι γίνεται, όμως, με τις γκέλες;

Τσαγκαροδευτέρα!

«Είναι αλήθεια ότι εκείνες τις μέρες το σκεφτόμουν συνεχώς. Ήταν δύσκολο να ξεκολλήσει το μυαλό μου από τη συγκεκριμένη φάση και από το λάθος που έκανα. Δύσκολη στιγμή σε κάθε περίπτωση που δεν την ξεπερνάς εύκολα». ΑΕΚ-Λεβαδειακός στις 21 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Γιάννης Ανέστης είχε κάνει υπομονή σχεδόν τέσσερις μήνες και περίμενε την ευκαιρία του για να… κλέψει τη θέση του Αλάιν Μπαρόχα. Στις 18 Δεκεμβρίου, ο γκολκίπερ από τη Βενεζουέλα θα υποστεί κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του χεριού και στη συγκεκριμένη θέση στο ποδόσφαιρο, η δυστυχία του ενός είναι ευτυχία του άλλου.

Ο Έλληνας γκολκίπερ, που μέχρι τότε είχε παίξει βασικός μόνο σε δύο ματς κυπέλλου χωρίς να δεχτεί γκολ, πρέπει να φανεί αντάξιος των περιστάσεων. Δε θα το κάνει. Στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης θα κάνει εντελώς λάθος υπολογισμό σε έξοδό του και θα δώσει την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει. Λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι με δεύτερο γκολ θα πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ και ο Γιάννης Ανέστης θα είναι το αμφιλεγόμενο πρόσωπο της αναμέτρησης. Αξίζει να παίζει βασικός στην ΑΕΚ ή όχι;

Αν στεκόσουν στα επιχειρήματα των πολεμίων του, θα θυμόσουν το ματς με την Παναχαϊκή τον Φεβρουάριο του 2015, όταν με μια ανόητη ντρίμπλα στις καθυστερήσεις χάρισε στους Πατρινούς ένα γκολ. Θα θυμόσουν δύο άστοχες εξόδους την ίδια σεζόν στα ματς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έστω κι αν καμία από τις δύο δεν κόστισε στην ΑΕΚ. Θα ανέλυες τη διστακτικότητά του να βγει από την εστία, την αστάθειά του ακόμα και σε φαινομενικά εύκολες επεμβάσεις και την έλλειψη προσωπικότητάς για να παράσχει ασφάλεια στην άμυνά του.

Αν ήσουν από τους υποστηρικτές του, αρκούσε να κάνεις λίγη υπομονή για να δικαιωθείς. Θα μπορούσες μέρες να γράφεις για τα αντανακλαστικά του, τις σωτήριες επεμβάσεις που κατά καιρούς έχει κάνει, την άνεση που έχει να πέφτει και στις δύο πλευρές και κανείς δε θα σου έδινε σημασία μέχρι… Μέχρι να δώσει ο Ανέστης τη δική του απάντηση. Η απόκρουσή του στο πέναλτι με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και η ετοιμότητά του στα Γιάννινα θα σώσουν την ΑΕΚ και θα της δώσουν βαθμούς με τον Γκουστάβο Πογιέτ να τον διατηρεί στη θέση του εκ περιτροπής με τον Μπαρόχα. Στον τελικό του κυπέλλου – το πιο μεγάλο ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ – ο Έλληνας θα προτιμηθεί του άσου από τη Βενεζουέλα, κάποιοι θα του χρεώσουν ευθύνη στο γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες, όμως σε γενικές γραμμές ουδείς θα σταθεί στην απόδοση του 25χρονου άσου.

Ίσως μόνο η διοίκηση της ΑΕΚ που αντιλαμβανόταν ότι πρέπει να υπάρχει ένας δεύτερος ισάξιος γκολκίπερ. Κι αφού τα λεφτά κρίθηκαν πολλά για τον Αλάιν Μπαρόχα, επέλεξαν να προχωρήσουν στην απόκτηση του Βασίλη Μπάρκα. Ο ανταγωνισμός ήταν πλέον ελληνική υπόθεση. Τίποτα καινούργιο για τον Ανέστη, αφού ο ανταγωνισμός ήταν κάποτε ακόμα και οικογενειακή υπόθεση.

Ποδόσφαιρο… Ανέστη!

Πατήρ, υιός και αδερφός… Ο Βαγγέλης που έχει γεννηθεί το 1988, αγωνίζεται στη ΑΕΚ Χαλκίδας και έχει μια γεμάτη καριέρα σε συλλόγους τοπικών πρωταθλημάτων, κυρίως στην Εύβοια, απ’ όπου και κατάγεται η άκρως ποδοσφαιρική οικογένεια. Το μικρόβιο, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ξεκινάει από τον μπαμπά και περνάει από τον μεγαλύτερο γιο στον μικρότερο. Ο Γιάννης Ανέστης, γεννημένος στις 9 Μαρτίου του 1991 πήγε στο γήπεδο με τον πατέρα του Κώστα και με φιλοδοξία να κάνει ό,τι και ο μεγάλος του αδελφός.

«Ήμουν 15 χρονών όταν το δικό μου ταξίδι ξεκίνησε. Ο πατέρας μου, ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια σε ομάδες της Χαλκίδας, με πήρε από το χέρι και με πήγε στην ομάδα στην που αγωνιζόταν ο αδερφός μου»,διηγείται ο Γιάννης που ήθελε να παίξει στο χώρο του κέντρου. Δεκάρι στην καλύτερη των περιπτώσεων, αμυντικό χαφ αν έπρεπε να συμβιβαστεί, αμυντικός στο χειρότερο για εκείνον σενάριο. «Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να παίξω σε θέσεις που μου άρεσαν. Ήταν ρόλοι που απαιτούσαν πολλά τρεξίματα και άλλες δουλειές που αδυνατούσα να κάνω. Είπα στον πατέρα μου ότι δεν μπορούσα να ανταποκριθώ και κάπου εκεί το όνειρο άρχισε να ξεθωριάζει».

Ο Γιάννης Ανέστης έμοιαζε να μην μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της οικογένειας, όμως κάποιες φορές που το μόνο που χρειάζεται είναι να δει κάποιος αυτό που δεν βλέπουν οι άλλοι. Κι ήρθε ένας επιθετικός για να ανοίξει τα μάτια σε όλους. Ο Νταβόρ Γιακόβλεβιτς, παλιός στράικερ του Εθνικού Αστέρα και του Λεβαδειακού, δεν χρειάστηκε παρά μια ματιά στο παιδί για να του αλλάξει τη ζωή. «Ήταν προπονητής σε μία τοπική ομάδα της Χαλκίδας. Μόλις με είδε, αμέσως είπε ότι αυτός με το κορμί που έχει δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός από τερματοφύλακας».

Καλό αυτό, αλλά πώς ψήνεις ένα παιδί που έχει τρέλα με τη μπάλα να αποδεχτεί τον πιο άχαρο ρόλο στο ποδόσφαιρο; «Δεν τρελάθηκα και με την ιδέα. Όταν το δοκίμασα άρχισε να μου αρέσει και με την παρότρυνση του πατέρα μου, το είδα ζεστά και γρήγορα το αγάπησα. Προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα,  κατάλαβα ότι θα είχα εξέλιξη. Και όλα σιγά σιγά πήραν το δρόμο τους».

Αυτός ο δρόμος, στον οποίο αναφέρεται γρήγορα τον έφερε στη Νέα Σμύρνη. Ταχύτερα κι απ’ όσο ο ίδιος θα περίμενε αφού πριν προλάβει καλά-καλά να γίνει γνωστός στην Εύβοια, έπαιρνε την πρώτη του μεταγραφή. Ο Γιάννης Ανέστης ήταν, πλέον, συνειδητοποιημένος γκολκίπερ που θαύμαζε τον Ίκερ Κασίγιας και τον Τζιανλουΐτζι Μπουφόν, έστω κι αν σήμερα κλίνει προς τον Κουρτουά. Ο Πανιώνιος τον ανακάλυψε σε ηλικία 19 ετών, σε ένα καμπ για ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι ετών.

Ο Φώτης Στρακόσια τον υποδέχτηκε με θέρμη στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου και του έδωσε την επιπλέον αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για το μέλλον του. Ο Μίκαελ Στόρε τον κάλεσε στην προετοιμασία του Πανιωνίου και «μέσα σε τόσο μικρό χρόνο έκανα, πλέον, προπόνηση με τερματοφύλακες καταξιωμένους», διηγείται ο Ανέστης που φυσιολογικά δεν είχε θέση στην πρώτη ομάδα και… υποβιβάστηκε στην ομάδα Νέων των κυανέρυθρων. Εκεί πέρασε της υπομονής που απαιτούνται για κάθε γκολκίπερ, λίγα λεφτά, ιστορίες δανεισμών που δεν έγιναν πραγματικότητα και αναμονή για την ευκαιρία. Στις 21 Απριλίου του 2013, η ευκαιρία του ήρθε.

«Όταν οι προπονητές μου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος και Μάκης Βενιαμίν, μου ανακοίνωσαν πως θα αγωνιστώ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η χαρά μου ήταν μεγάλη. Ταυτόχρονα όμως ένιωσα και λίγο άγχος, καθώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα». Ο Γιάννης Ανέστης έμπαινε στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έβλεπε την επόμενη σεζόν με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Μόνο που στάθηκε άτυχος τον Ιούλιο, όταν θα υποστεί στην προετοιμασία κάταγμα στον αγκώνα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια του Πανιωνίου έρχεται τον Δεκέμβριο του 2013. Παίζει βασικός στο Αγρίνιο και γίνεται κύριο θέμα συζήτησης! Στο ματς με τον Παναιτωλικό κρατάει το μηδέν στην άμυνα με δέκα καταμετρημένες επεμβάσεις και μια παντελώς άστοχη έξοδο, η οποία θα κόστιζε στην ομάδα του αν ο σκόρερ δεν ήταν οφσάιντ. Λέγεται πως η ΑΕΚ τον παρακολουθούσε από τότε για να τον αποκτήσει έμμεσα ένα μήνα μετά. Προφανώς, λοιπόν, και ήξερε ακριβώς τι έπαιρνε…

Πηγή: sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X