Ανέστης: "Τεράστια πίκρα, αλλά και κίνητρο για δουλειά"

Σεραφείδη Ιλιάδα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιάννης Ανέστης σε συνέντευξη του στο match programm του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο μιλάει για τα συναισθήματα και τη πικρία του μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Έκανε στην Τούμπα το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι. Σταθερός όπου χρειάστηκε, σίγουρος μέσα στην περιοχή του, με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις στο ενεργητικό του, αλλά… Ο Γιάννης Ανέστης χρειάστηκε αρκετή ώρα μέσα στα αποδυτήρια για να ηρεμήσει και να συνέλθει. Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις περισσότερο μετράει η πικρία για το αποτέλεσμα και λίγος χώρος μένει για ικανοποίηση ως προς την ατομική απόδοση!
«Το συζητάς; Τι κι αν καταλαβαίνεις ότι έχεις πάει πολύ καλά; Η ουσία είναι να καταφέρεις να κρατήσεις το μηδέν και με ένα γκολ μπροστά να συμβάλλεις στο να πάρει η ομάδα σου τη νίκη. Όταν όμως έρχεται η ήττα στο 95’»… Με σκυμμένο κεφάλι πήρε το δρόμο για το χώρο του flash interview της NOVA για να μιλήσει ζωντανά για το ντέρμπι της Τούμπας. Ούτε τα λόγια του προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Κώστα Καμπόλη με τον οποίο δουλεύει σκληρά για κάτι παραπάνω από δύο χρόνια θα μπορούσαν να τον παρηγορήσουν.

«Γιάννη, είναι κρίμα για την εμφάνιση που έκανες. Μεγάλο κρίμα», άκουσε, αλλά γνωρίζει καλά ότι όταν παίζεις στην ΑΕΚ αυτό που τελικά κρίνει τους πάντες είναι το αποτέλεσμα. «Το έχω ξαναπεί και δεν το αλλάζω. Όλα αυτά που συμβαίνουν μπορεί να σε στεναχωρούν, αλλά από την άλλη πλευρά αποτελούν κίνητρο για δουλειά. Δουλειά και μόνο δουλειά για να γίνεις ακόμα καλύτερος»…
Στη δύσκολη θέση του τερματοφύλακα ο Γιάννης Ανέστης έχει μάθει να παλεύει με την αμφισβήτηση. Μπορεί να μην επηρεάζεται, αλλά δεν παύει να διαβάζει συχνά ότι παραμένει ο… ίδιος από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, χωρίς εμφανή βελτίωση στο παιχνίδι του. Εμφανίσεις όπως αυτή που έκανε στην Τούμπα αποδεικνύουν το αντίθετο, αλλά το σημαντικότερο είναι το πώς αισθάνεται ο ίδιος στη δεύτερη χρονιά του με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Super League και έχοντας ήδη πάρει το χρίσμα του βασικού. «Ποτέ δεν μπορεί ένας τερματοφύλακας να νιώσει ότι έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο του. Θα ήταν λάθος. Αλλά είναι γεγονός ότι και εγώ ο ίδιος αισθάνομαι και τη διαφορά στον εαυτό και τη βελτίωση μέσα από τη δουλειά μου καθημερινά στις προπονήσεις. Μέσα από τα παιχνίδια είναι απόλυτα λογικό να αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μου να είναι κατά πολύ βελτιωμένη. Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να αρκεστείς σε κάτι αλλά να συνεχίζεις την προσπάθεια μέσα από τη δουλειά για το καλύτερο. Να αισθάνεσαι την ατομική βελτίωση και να συνεχίζεις τη δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς»…

-Πώς είναι, πέρα από την πίκρα για την ήττα της ομάδας, το συναίσθημα ενός τερματοφύλακα που αισθάνεται ότι έχει πάει πολύ καλά σε ένα υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι, αλλά τελικά φεύγει από το γήπεδο με ένα καθοριστικό γκολ στην εστία του στο τελευταίο λεπτό; -«Πώς να είναι; Η πίκρα είναι ακόμα μεγαλύτερη, πολύ πιο έντονη, η αίσθηση που σου μένει. Είναι ό,τι το χειρότερο. Γιατί καταλαβαίνεις ότι έχεις πάει καλά, έχεις προσπαθήσει να κρατήσεις το μηδέν για την ομάδα σου και με ένα γκολ να πάρεις μία μεγάλη νίκη ουσίας και ψυχολογίας και τελικά βγαίνεις από το γήπεδο χαμένος… Ο,τι το χειρότερο, μην το συζητάς καθόλου. Δεν υπάρχει χώρος για προσωπική ικανοποίηση, αφού αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα της ομάδας. Δεν μπορείς να μείνεις στο τι έκανε εσύ κάτω από τα δοκάρια»!

-Είχες πολύ θετικές επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Στη φάση του γκολ του Μάτος θεωρείς ότι μπορούσες να αντιδράσεις; -«Ήταν από πολύ κοντά και δεν είχα περιθώρια αντίδρασης. Πολύ δύσκολη φάση, έτσι όπως έγινε στο φινάλε. Χάσαμε ένα ματς από μία στιγμιαία αδράνεια όλων μας στην τελευταία φάση. Και είναι μία ήττα που δεν μας άξιζε σε καμία περίπτωση. Δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία. Δείξαμε ότι ήρθαμε για να παίξουμε οργανωμένα στην Τούμπα ακολουθώντας τις εντολές του προπονητή μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είχαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς. Σταθήκαμε άτυχοι στην τελευταία φάση, χάσαμε και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί στη συνέχεια».

-Γιάννη, είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι με -7 βαθμούς τόσο νωρίς από την κορυφή η χρονιά είναι στην ουσία από τώρα χαμένη για την ΑΕΚ. Βλέπεις και στα αποδυτήρια της ομάδας να επικρατεί η ίδια αντίληψη; -«Όχι, σε καμία περίπτωση. Αυτό το -7 από την κορυφή είναι σίγουρα κάτι πολύ άσχημο, αλλά δεν μας αποθαρρύνει. Απεναντίας εκτιμώ ότι αποτελεί κίνητρο για τη συνέχεια. Να σηκώσουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια, να εκμεταλλευτούμε απώλειες των αντιπάλων μας, να μειώσουμε την απόσταση από την κορυφή, να βρεθούμε και πάλι κοντά. Δεν απογοητευόμαστε, πρέπει να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη του τίτλου»!

-Έβγαλε το ματς με τον ΠΑΟΚ κάποια σημάδια βελτίωσης για την ομάδα σε σχέση με το προηγούμενο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό; -«Και στα δύο αυτά παιχνίδια το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και αυτό δεν αλλάζει. Ωστόσο η εικόνα μας ήταν κατά πολύ διαφορετική. Το ματς της Τούμπας είχε και θετικά στοιχεία τα οποία πρέπει να κρατήσουμε και να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε. Δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω, αλλά να κοιτάξουμε μπροστά. Σταθήκαμε δυνατά, διεκδικήσαμε πράγματα μέσα στο ματς, μπορούσαμε να σκοράρουμε στις δύο φάσεις με τον Αλμέιδα και τον Λάζαρο και σε κάθε περίπτωση το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία».

-Εκτιμάς ότι αλλάζουν πράγματα με τον νέο σας προπονητή, Ζοζέ Μοράις, μπορείς να δεις κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας; -Ο κ. Μοράις είναι λίγες μέρες μαζί μας και φυσικά δεν μπορεί όλα να αλλάξουν τόσο γρήγορα. Ωστόσο εκτιμώ ότι έχει ήδη καταφέρει να περάσει το στίγμα του, να δώσει στοιχεία από τη φιλοσοφία του. Κάθε μέρα που δουλεύουμε θα βάζει και κάτι παραπάνω και το πιστεύω μου είναι ότι συνεχώς θα βελτιωνόμαστε μέχρι να ανέβουμε στο επιθυμητό επίπεδο στο οποίο μπορεί και πρέπει να φτάσει η ομάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X