Ποιος ΠΑΟΚ; Ποιο πρωτάθλημα; Αλήτη σταθμάρχη

Ποιος ΠΑΟΚ; Ποιο πρωτάθλημα; Αλήτη σταθμάρχη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ωραία. Εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε την εσωστρέφεια, τη μιζέρια, την γκρίνια και την αμφισβήτηση. Φταίει ο Μοράις, φταίει ο Πλατέλλας, έφταιγε ο Κετσπάγια, ο Μελισσανίδης που δεν βάζει λεφτά, ο Μπάγεβιτς που δεν έχει πυγμή στις αποφάσεις. Αλλά ξέρετε, αυτά είναι για εσωτερική ανακύκλωση και απλά να κουβεντιάζουμε και να χαλάμε το κέφι μας. Τα σπουδαία είναι αυτά που συνεχίζουν να κάνουν ο σταθμάρχης και οι όμοιοι του, έστω και λίγο πριν βγει η ψυχή τους. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και φτιάχνουν την ιστορία όπως εκείνοι θέλουν.

Ας επιμείνουμε εμείς να ζούμε στον μικρόκοσμο μας. Ας συνεχίσουμε να διαφωνούμε για πράγματα που δεν θα έπρεπε να απασχολούν. Ο άνθρωπος πήγε σε διατεταγμένη υπηρεσία και κατάφερε να κάνει την αρμάδα του Μπέντο να πάρει ακόμα μια κάλπικη νίκη. Ακύρωσε γκολ, δεν έδωσε πέναλτι, δεν έδωσε αποβολές. Ε, δεν παίζουν και τα τιμημένα Κολιματσάνικα. Κάποια στιγμή θα γινόταν μία φάση και θα έμπαινε το γκολ. Και έπειτα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και έμειναν απορίες για το μέγεθος της αλητείας. Απύθμενο είναι η απάντηση.

Εχω μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσω τον γίγα Σπανό, που δεκάδες φορές έχει υποβάλει τα σέβη του στον βεζίρη, πως θα χειριστεί την κατάσταση. Πως θα σταθεί απέναντι στο νέο τσουνάμι που τον βρήκε. Εκτός εάν περιμένει πως θα πάρει ρέστα την άλλη εβδομάδα, όταν θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με την ΑΕΚ. Εκεί άλλωστε η ομάδα του Περιστερίου πάντα εμφανίζει ένα μοναδικό κόμπλεξ και προσπαθεί πάντα να βάζει φουρνέλο στα ματς με την ΑΕΚ.

Τελικά, εκείνη η ατάκα για το τυπάκι που θα σφύριζε μόνο στους σταθμούς των τρένων, ήταν απόλυτα σωστή. Αλλά πως να τα βάλεις με ένα σύστημα που έχει δεκάδες παρακλάδια. Ενα κεφάλι κόβεις, δέκα βγαίνουν. Και μπορεί στο ξεκίνημα της χρονιάς να μπήκαν μουδιασμένοι, αλλά όσο περνά ο καιρός και χρειάζεται υποστυλώματα το σωματείο για να κάνει τις μεγάλες πορείες του, βγαίνουν τα μεγάλα όπλα.

Με αυτά και με αυτά, η διαφορά πήγε στο -7. Θα πανηγυρίζουν μεθαύριο οι μαμελούκοι που αναφέρονται στην ΑΕΚ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Θα κάνει μεροκάματα ο γερό Μανώλης για να βρει τα σκάνδαλα ως δαιμόνιος ρεπόρτερ που υπήρξε πάντα. Και μένει να φανεί πως θα αντιδράσει η ΑΕΚ. Προσέξτε: όχι το σύστημα που χτυπά τον Ολυμπιακό και ευνοεί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά η ΑΕΚ. Γιατί καλό είναι να αντιλαμβάνονται όλοι, πως η ΑΕΚ είναι μόνη της σε αυτήν τη διαδικασία.

Ας μιλήσουμε και για το ματς της Τούμπας. Ακούω, διαβάζω, μου λένε φοβερά σχόλια για τον φοβερό και τρομερό ΠΑΟΚ του Ιβιτς, που έχει σφαίρες στα άκρα και γρήγορο κέντρο. Και; Σας θυμίζω, πως η περυσινή φοβισμένη ΑΕΚ μπήκε στην Τούμπα και θα έπαιρνε αποτέλεσμα εάν ο Σιδηρόπουλος – που ανταμώνουμε ξανά σήμερα – δεν έκλεινε τα μάτια στο πέναλτι του Σιμόες ενώ το ματς ήταν 1-1. Πως όταν μπήκε ο Μάνταλος έπαθαν πανικό. Και πως αν δεν ήταν ο Σοϊλέδης με κωμικές κινήσεις (για κακή τύχη της ΑΕΚ και στα δύο ματς), δεν θα έπαιρναν αποτέλεσμα.

Ανήκω σε μια γενιά που δεν είδε τον μεγάλο ΠΑΟΚ των 70ς. Στα χρόνια που έβλεπα ποδόσφαιρο, τα ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ – ακόμα και μέσα στην Τούμπα – ήταν εύκολα. Ακόμα και όταν πέταγαν πέτρες, κάδους, φωτοβολίδες, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμα και όταν διακόπτονταν το παιχνίδι πριν την ώρα του, για να μη φάνε περισσότερα. Η ΑΕΚ είναι πάντα μια ομάδα με διαφορά κλάσης από την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, που δεν θα αποβάλει ποτέ αυτό το κόμπλεξ από πάνω της.

Σας θυμίζω, πως κάθε επιτυχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια γίνεται εις βάρος ή με τη συνδρομή της ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα του ’85 κλάπηκε προκειμένου να ανέβει ο Ανδρέας για τον εορτασμό των 2500 χρόνων της Θεσσαλονίκης. Ενα κύπελλο το πήραν στη Νέα Φιλαδέλφεια με όλη την ΑΕΚ δίπλα τους, ελέω γηπέδου, αντιπάλου και Μπάγεβιτς. Και όσες σποραδικές επιτυχίες συμβαίνουν, χτυπούν πάντα την ΑΕΚ.

Η άποψη μου για το δυναμικό της ΑΕΚ και τις προοπτικές του δεν έχει διαφοροποιηθεί. Μην τρελαθούμε, πριν από λίγες εβδομάδες συζητούσαμε για το κορυφαίο ρόστερ της δεκαετίας και τώρα λίγο έλειψε να απαξιωθούν ακόμα και τα αυτονόητα. Ανησυχώ για τις αντιδράσεις που μπορεί να φέρει νέα αποτυχία. Ο οργανισμός της ΑΕΚ δεν έχει ισορροπία, δεν έχει αντοχές για να τα βγάζει πέρα σε συνθήκες πίεσης. Αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα που έχει να δώσει πολλά.

Πριν από λίγο καιρό σας το είχα γράψει. Ο (αγωνιστικός) εχθρός, είναι εκτός. Μην αναλώνεστε σε εσωτερικές έριδες, βυζαντινισμούς και κουβέντες δίχως νόημα. Ο Μάνταλος δεν είναι Φορτούνης. Ναι, γιατί θα έπαιρνε κάρτες στα χέρια που έκανε, γιατί δεν του δίνουν φάουλ σε κάθε μαρκάρισμα, γιατί δεν είναι ο χαϊδεμένος όλων. Ελπίζω, η νέα αρχή να γίνει στην Τούμπα. Δεν ξέρω πόσο νόημα θα έχει στο πρωτάθλημα της κωλοτούμπας. Αλλά το σημαντικό είναι να σταθεί ξανά η ΑΕΚ στα πόδια της. Τα υπόλοιπα, μετά το ματς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X