Το…τρένο πέρασε και από τη Χαλκίδα

Το…τρένο πέρασε και από τη Χαλκίδα
Photo Credits: INTIME

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε τρομερή κατάσταση δείχνει πως βρίσκεται η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς συνεχίζει να κάνει…ζημιές, έχοντας ως όπλα την απίστευτη επιθετική ικανότητα και την φοβερή αμυντική λειτουργία. Ετσι έκανε και σήμερα στη Χαλκίδα, όπου επικράτησε άνετα της νεοφώτιστης Κύμης με 81-55 και συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ο Μάικλ Ντίξον, που σκοράρει ακατάπαυστα. Απίστευτη άμυνα με πολλή δουλειά, κλεψίματα και βοήθειες από τον Λαρεντζάκη, χρησιμότατοι οι Σάκοτα, Βασιλειάδης και Ιβάνοβιτς.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση ήταν… επιβλητικό! Η Βασίλισσα βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και κατάφερε να δημιουργήσει διψήφια διαφορά με το ξεκίνηα του αγώνα (1-12, 4’). Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά έγινε όλο και καλύτερη, με τον Μάικλ Ντίξον να μπαίνει στο παρκέ. Ο Αμερικανός έβγαλε ενέργεια, η ΑΕΚ συνέχιζε να «εκτελεί» και έτσι η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο (6-27, 8’). Ο Ιβάνοβιτς μπήκε στην… εξίσωση και με την άμυνα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα το δεκάλεπτο έκλεισε με διαφορά 23 πόντων (6-29)! Με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ακριβώς ένταση μπήκε η Βασίλισσα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Ζντοβτς «χτύπησαν» κοντά στο καλάθι και με τον Ντούσαν Σάκοτα να παίρνει προσπάθειες η διαφορά έφτασε στους 28 (7-35, 14’). Ο Βασιλειάδης συνέχισε… ζεστός και η διαφορά ξεπέρασε ακόμα και τους 30 πόντους (7-40, 16’). Οι φιλοξενούμενοι, όπως ήταν αναμενόμενο, χαλάρωσαν και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, που με Ελ Αμίν και Τουντζιαράκη μείωσαν (11-40, 17’). Σάκοτα και Ντίξον συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει πάνω σαπό τους 30 πόντους για το 14-46 του πρώτου μέρους.

Το προβάδισμα της Βασίλισσας βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως αυτό δεν απέτρεψε τους παίκτες του Ζντοβτς από το να συνεχίσουν να έχουν τον ίδιο ρυθμό. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ανέλαβε τη μπαγκέτα του ηγέτη και με τον Ντίξον να δίνει λύσεις στην επίθεση η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (20-51, 23’). Οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά και βρήκαν λύσεις από Ελ Αμίν και Μόργκα, κατεβάζοντας μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους (24-53, 25’). Η… χαρά δεν κράτησε πολύ, όμως καθώς η Βασίλισσα βρήκε λύσεις επιθετικά και ανέβασε το προβάδισμά της ακόμα και στους 36 πόντους, με τους Φόλκερ και Σάκοτα να «χτυπούν» στο ζωγραφιστό (24-60, 27’). Πάλμπλαντ και Σχίζας μάζεψαν τη διαφορά, όχι για πολύ, όμως καθώς ο Ντίξον έδωσε λύση στο σκοράρισμα της Βασίλισσας για το 31-65 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία με την ΑΕΚ να έχει εξασφαλίσει τη νίκη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των παικτών του Ζντοβτς και μείωσαν, όσο μπορούσαν, τη διαφορά (44-73, 36’). Μέχρι τέλους δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την Ένωση να φτάνει δια περιπάτου στη νίκη με 55-81.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 6-29, 14-46, 31-65, 55-81.

ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Τουτζιαράκης 7, Σχίζας 9 (1), Σιγκούνας 2, Τσούπκοβιτς 9, Κατράνας, Τζόλος 2, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 6, Πάλμπλαντ, Μόργκαν 11, Ελ-Αμίν 9.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Σάκοτα 9 (1), Βασιλειάδης 11 (2), Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος 5 (1), Ντίξον 18 (3), Λαρεντζάκης 3 (1), Φάλκερ 4, Ιβάνοβιτς 9 (2), Μαυροειδής 7, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 3 (1).

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X