Λαρεντζάκης στο enwsi.gr: «Να παίρνουμε ενέργεια από την άμυνα...» (VIDEO)

Λαρεντζάκης στο enwsi.gr: «Να παίρνουμε ενέργεια από την άμυνα...» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός. Η παραπάνω φράση, όμως, δεν ταίριαξε σε κανένα σημείο στην προσπάθεια της ΑΕΚ κόντρα στη Ζολνόκι, για το Basketball Champions League. Αυτό γιατί η Ένωση φρόντισε να κάνει πολύ εύκολη την κατάσταση, απέναντι στην ουγγρική ομάδα και να φτάσει σε εμφατική νίκη, φανερώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει σαν σύνολο.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο είχε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής γκαρντ με τους 14 πόντους που πέτυχε ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βασίλισσας, στην καλύτερη -μέχρι ώρας- εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα.

Ο «Λάρυ» μίλησε στο enwsi.gr για την άνετη επικράτηση στην πρεμιέρα της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIBA, αναφέρθηκε στο μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ, αλλά και για το κομμάτι προσαρμογής εντός των τειχών, το οποίο παίζει τον δικό του -σημαντικό- ρόλο στις εμφανίσεις του με τη φανέλα με τον δικέφαλο.

Η κουβέντα ξεκίνησε από την αναμέτρηση που μόλις είχε ολοκληρωθεί. Αν και στην θεωρία η αρχή έκρυβε παγίδες, η ΑΕΚ φρόντισε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη και αυτό «Εξηγείται γιατί μπήκαμε συγκεντρωμένα και σοβαρά από την αρχή», δήλωσε αρχικά, ο Έλληνας γκαρντ, για να προσθέσει «Είχαμε πει ότι κάθε πρεμιέρα στα ευρωπαϊκά, όπως και σε όλα τα παιχνίδια, το πρώτο παιχνίδι είναι και δύσκολο. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, να παίξουμε αυτό που ξέρουμε, στην άμυνα να πιέσουμε όσο μπορούμε για να έρθει και το αποτέλεσμα, όπως φάνηκε και στο γήπεδο».

Για ένα ακόμα παιχνίδι η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη -μεγάλη- διαφορά για την Ένωση. Είναι, όμως, το μεγάλο… όπλο της ομάδς; «Σίγουρα παίρνουμε ενέργεια, αλλά στην επίθεση είμαστε πάρα πολύ καλοί. Όλοι οι παίκτες μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι, που είναι αβαντάζ για μια ομάδα, καθώς γίνεται δύσκολη στο σκάουτινγκ. Εμείς πρέπει να παίρνουμε ενέργεια από την άμυνα για να βγάλουμε στην επίθεση ό,τι ταλέντο έχουμε», ήταν η τοποθέτηση του διεθνούς άσου.

Στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση το πρόσημο μόνο θετικό ήταν. Οι 14 πόντοι που πέτυχε έδειξαν πως έχει αρετές και στην επίθεση, όμως ο ίδιος θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. «Αυτό δεν μου λέει κάτι, αλλά όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζομαι. Μην ξεχνάμε πως ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, από μια μικρότερη και σιγά σιγά θέλω, όπως κάθε αθλητής, να προσαρμοστώ σε αυτό το επίπεδο. Έτσι κι εγώ δουλεύω καθημερινά και προσπαθώ να κάνω ό,τι μου λέει ο προπονητής».

Ακολουθεί ένα παιχνίδι στη Χαλκίδα, κόντρα στην Κύμη, για το οποίο ο «Λάρυ« προϊδέασε τον κόσμο, αφού πρώτα δέχτηκε την… παρέμβαση του Κώστα Βασιλειάδη. «Το περίμενα» είπε χαριτολογώντας για την εμφάνιση από το… πουθενά του «Βάσκου», για να προσθέσει στη συνέχεια. «Όπως σε κάθε ξεκίνημα, έτσι και κόντρα στην Κύμη θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να μπούμε δυναμικά και να φτιάχνουμε διαφορές από την αρχή. Να πιέζουμε τους αντιπάλους και στην επίθεση να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως λέμε κάθε φορά με τον προπονητή».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X