Αντρίκιες κουβέντες
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, ένας οργανισμός, που έχει μάθει να ζει με τα πάθη του. Να ερωτεύεται, να μισεί, να ενθουσιάζεται, να τα κάνει όλα με ένταση. Αυτό υπάρχουν φορές που κουράζει. Ειδικά όταν η αμφισβήτηση είναι άδικη και ξεκινούν από λανθασμένη ενημέρωση. Και είναι αλήθεια, πως αν και βρισκόμαστε σε εποχή υπερπληροφόρησης, όπου οι πληροφορίες ανταλλάσσονται με φοβερή ταχύτητα, είναι απίστευτο πως διαχέονται και διακινούνται τόσο αναληθή πράγματα.

Ξεκαθαρίζω πως δεν διατηρώ για λογαριασμό μου το προνόμιο της αλήθειας. Ο καθένας που ασχολείται περισσότερο από τον μέσο όρο, μπορεί να μαθαίνει πράγματα, να τα κρίνει και να τα αξιολογεί. Σε αυτήν την ιστοσελίδα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, έχουμε κάνει δεκάδες λάθη, αλλά πάντα λειτουργούμε με καθαρότητα και με έγκυρο ρεπορτάζ. Μακριά από λαϊκισμούς, από παραγοντιλίκια, από ακατάσχετη φημολογία. Εχω μάθει στα χρόνια – και είναι πλέον πάρα πολλά – που βρίσκομαι γύρω από την ΑΕΚ, να μιλάω με αντρίκιες και καθαρές κουβέντες. Και αυτό κάνω και σήμερα.

Ας ξεκινήσουμε από τον Μελισσανίδη και το γήπεδο που τόσο ιντριγκάρει κάποιους. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως έχει χαθεί κάθε χρονοδιάγραμμα. Ποιος ευθύνεται, πόσα εμπόδια βρίσκει η ΑΕΚ στο διάβα της, γίνεται εμφανές στον καθένα που λειτουργεί καλόπιστα. Αλλά είναι ανφέρ, να κατηγορεί κάποιος τον Μελισσανίδη και εν τέλει την ΑΕΚ, πως καθυστερούν την εξασφάλιση της άδειας, επειδή δεν είναι έτοιμοι οικονομικά. Είναι ψέμα και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό, γιατί πολύ απλά δεν μπαίνει καν σε συζήτηση.

Ο Μελισσανίδης θέλει το γήπεδο όσο κανείς. Σε συνομιλητές του δεν κρύβει πως αντιλαμβάνεται, πως όσα τρόπαια και αν κερδίσει ο σύλλογος, εάν δεν καταφέρει το πρότζεκτ του γηπέδου θα είναι αποτυχημένος. Το λέει ανοιχτά και δεν έχει κανένα δισταγμό. Δεν είπε ποτέ πως έχει όλα τα χρήματα, αλλά είναι ξεκάθαρο πως θα μπορεί να βρει πιο εύκολα υποστηρικτές, εφόσον έχουν ξεκινήσει έργα. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που εκείνος διατίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εκανε λάθη η ΑΕΚ και στο θέμα του γηπέδου; Πολλά. Κυρίως επειδή πίστεψε σε ανθρώπους αναξιόπιστους. Επειδή δεν λειτούργησε με μεγαλύτερη δυναμική στις δημοτικές εκλογές. Επειδή προσπάθησε επί μήνες να πάει με συναίνεση και χαμηλούς τόνους. Αλλά τώρα έχει φτάσει να διανύει τα τελευταία μέτρα. Ο κόσμος κουράστηκε, αλλά όταν δεν σου χαρίζεται τίποτα, όταν έχεις αντίπαλο σχεδόν όλο τον κόσμο, είναι δεδομένο πως θα χρειαστείς πολύ χρόνο.

Θέμα Μανωλά. Η γνώμη μου για τον Στέλιο είναι γνωστή. Είναι σημαία και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Είναι προσωπικότητα τεράστιου κύρους, με γνώσεις που έχουν ελάχιστοι στον ελληνικό χώρο, αγαπά με πάθος την ΑΕΚ. Εκανε λάθη; Πολλά. Θα έπρεπε να είχε κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τη μετακίνηση του ανιψιού του στον Ολυμπιακό, γιατί ήταν φανερό πως θα του στοίχιζε. Ηταν λάθος που δέχτηκε ακόμα και να μιλήσει, αν και δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό, με δεδομένο πως ήταν εκτός ΑΕΚ και δεν έχει ουδεμία συναλλαγή για τον εαυτό του. Και για εμένα, δεν θα έπρεπε να είχε δεχθεί την επιστροφή στην ομάδα νέων έπειτα από την περυσινή χρονιά.

Η θέση του Μανωλά ήταν (και για εμένα είναι) σε έναν ρόλο διευθυντικό, κάτω από τον Μπάγεβιτς. Ενδεχομένως σε ρόλο μέσα στην ομάδα, ως συνεργάτης του προπονητή. Δεν έγινε, δεν το έκρινε σωστό η διοίκηση, τέλος. Ο Στέλιος δεν θα πάψει ποτέ όμως, όση λάσπη και αν πέσει, να είναι μέλος της ΑΕΚ, κομμάτι της ιστορίας της. Λαϊκισμοί για το πόσα λεφτά έβγαλε, πόσες προετοιμασίες έχασε είναι ανάξια σχολιασμού. Ακόμα ορισμένοι σπεκουλάρουν με την περίφημη ατάκα για τον Βαρδινογιάννη, που δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Και όμως αναπαράγεται. Χαχόλοι υποστηρίζουν πως δεν έπαιζε στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Εκείνος που αρνήθηκε να φορέσει τα πράσινα και τα κόκκινα, ακόμα και όταν του έταζαν εκατομμύρια. Φόρεσε μόνο μία φανέλα. Εκανε λάθη, δεν έπρεπε να συνεχίσει, αλλά ως εκεί.

Για τον Τιμούρ, η άποψη μου είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Αν δεν κάνει, θα το κρίνει η διοίκηση. Ισως να βρεθεί εκτός ομάδας ακόμα και αν νικήσει τη Δευτέρα. Ισως να συνεχίσει στην ΑΕΚ ως το φινάλε και να πάρει το νταμπλ. Εχει κάνει λάθη; Πολλά. Καθημερινά τα καταγράφουμε, καθημερινά σας δίνουμε το (πρωτογενές) ρεπορτάζ και όσα συμβαίνουν στα Σπάτα και όσα λέγονται στην ΠΑΕ. Διαπιστώνετε πως ουδείς χαλιναγωγείτε ή υπάρχει καμία προσπάθεια χειραγώγησης. Εκφράζονται καθαρές απόψεις, ακόμα και αν απέχουν παρασάγγες η μία από την άλλη.

Ο Κετσπάγια μπορεί σε λίγο να μην υφίσταται. Αλλά η ΑΕΚ οφείλει να βάλει ξανά ένα πέπλο προστασίας γύρω από τον θεσμό του προπονητή. Πλέον δεν βρισκόμαστε σε τραγικές εποχές που οι αποφάσεις λαμβάνονταν υπό την πίεση της κοινής γνώμης. Υπάρχει σεβασμός στον κόσμο, αφουγκράζονται το αίσθημα που υπάρχει, αλλά η απόφαση βαραίνει έναν. Εκείνος αποφασίσει, εκείνος λαμβάνει τα εύσημα ή τις κραυγές της αποτυχίας. Ωστόσο, όποιο και αν είναι το μέλλον, πρέπει να αποφευχθεί ο ευτελισμός του προπονητή, αλλά και η απαξίωση του ρόστερ.

Διαβάζω με τρόμο ολοένα και περισσότερα σχόλια για τα «σαπάκια» του καλοκαιριού. Εάν έχει χαθεί το μέτρο και θεωρείται προβληματικός ένας παίκτης του διαμετρήματος του Λέσκοτ ή του Αλμέϊδα, με το ταλέντο του Λάζαρου ή του Πατίτο, τότε πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν μπορεί να ισοπεδώνονται άπαντες, προκειμένου απλά να υπάρχει μια στείρα αντιπαράθεση. Και στον σχεδιασμό έγιναν λάθη και στην εικόνα της ομάδας κενά, αλλά το ξεκατίνιασμα δεν οδηγεί ποτέ σε λύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X