Το ντέρμπι δε δίνει τίτλο, αλλά...

Αυτό είναι το ζητούμενο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως κι να το κάνεις, είτε έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε όχι, αυτά τα παιχνίδια μας “φτιάχνουν” όλους. Πάντα έλεγα ότι σ’ αυτά τα ματς ξεχωρίζουν οι πραγματικά δυνατοί απ’ τους …απλά καλούς παίκτες. Αυτοί που μπορούν το κάτι παραπάνω, που δεν μένουν πίσω στα δύσκολα και έχουν την ικανότητα να κάνουν τη διαφορά. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ντέρμπι μόλις την 6η αγωνιστική. Βαθμολογικά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να κρίνει τίποτα αφού η μάχη του τίτλου έχει ακόμα πολύ δρόμο. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Ακόμα κι αν η ΑΕΚ φύγει με το διπλό απ’ το Φάληρο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα φτάσει ως το φινάλε σε περίπτωση που στα επόμενα ματς επαναλάβει την εμφάνιση που είχε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Το παν είναι η διάρκεια. Μόνο αν μια ομάδα έχει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα μπορεί να διεκδικήσει την πρωτιά.

Κι όμως μια νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς. Δεν εννοώ αυτούς που θα χάσουν οι “ερυθρόλευκοι”. Λέω για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που θα αποκτήσουν οι παίκτες του Κετσπάγια, αν από τόσο νωρίς αφήσουν πίσω βαθμολογικά τον βασικό τους αντίπαλο και συνειδητοποιήσουν ότι δεν υστερούν σε τίποτα.

Το κέρδος δεν θα είναι μόνο οι τρεις βαθμοί αλλά πολύ μεγαλύτερο. Δεν είναι μόνο η ψυχολογική ανάταση των “κιτρινόμαυρων”. Συγχρόνως έχουν την ευκαιρία να δώσουν ένα ηχηρό χτύπημα στον αντίπαλο και να του προκαλέσουν πολλά εσωτερικά ζητήματα κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό στην μακρά πορεία προς τον τίτλο.

Η ΑΕΚ πάντως έχει ένα μειονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Δε συμμετέχουν στην αποστολή δύο παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι με την ποιότητά τους θα αποτελούσαν ισχυρά χαρτιά στα χέρια του Κετσπάγια. Ο Αλμέιδα και ο Βάργκας. Τη στιγμή που η άμυνα των “ερυθρόλευκων” παραπέει, θα ήταν ταμάμ για την Ένωση να έχει στο γήπεδο έναν σέντερ φορ τύπου Αλμέιδα, με την εμπειρία, το σωματότυπο, τον τρόπο παιχνιδιού και τις τελικές του Πορτογάλου, για να κάνει τη ζημιά. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο Μπακασέτας ή ο Αραβίδης δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης ο Βάργκας απέδειξε πέρυσι ότι μια του κίνηση αρκεί για να κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Το θέμα είναι κατά πόσο θα φανεί η απουσία των δύο συγκεκριμένων παικτών. Ή καλύτερα πόσο θα επιτρέψουν οι παρόντες παίκτες της ΑΕΚ να φανεί η απουσία των συμπαικτών τους. Το θετικό για την Ένωση είναι ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, στην ομάδα υπάρχει ποδοσφαιρική ποιότητα για το κάτι παραπάνω και το βράδυ της Κυριακής θα είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των “κιτρινόμαυρων” για να το αποδείξουν στο κατάλληλο μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X