Ετσι παίρνεις πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινώ με ένα θέσφατο. Προσυπέγραφα ως κεραίας το κείμενο του Τσατάλη για την περίεργη υφή του αγώνα στη Βέροια. Είναι από εκείνα τα ματς που δεν τα παίζεις, αλλά μπαίνεις για να τα κερδίσεις. Όπως και έγινε. Πολύ πιο εύκολα απ’ όσο αποτυπώνει το τελικό 2-0. Με πολλές φάσεις, δύο δοκάρια, χαμένα τετ α τετ, ελάχιστες περιπτώσεις που κινδύνευσε. Το σημαντικό είναι πως έγινε το 2Χ2. Η ΑΕΚ είναι καβάλα και περιμένει τα αποτελέσματα Κυριακής και Δευτέρας για να φανεί πόσο…μόνη θα είναι στην κορυφή. Αλλά θα είναι εκεί.

Κατά την άποψη μου, το μεγαλύτερο κέρδος που προκύπτει από το παιχνίδι στη Βέροια αφορά την ικανότητα του Τιμούρ. Το είχα πει και κατά το παρελθόν, πως ο Κετσπάγια αποτελεί πλεονέκτημα για την ΑΕΚ φέτος. Επειδή είναι προπονητής που έχει μάθει στον πρωταθλητισμό, ξέρει πώς να παίρνει αποτελέσματα και να αξιοποιεί τα ατού της ομάδας. Εχει αδυναμίες, αλλά είναι έμπειρος, με προσωπικότητα και μεγάλη δικαιοσύνη στα αποδυτήρια. Όπως επιβεβαίωσε και στη Βέροια, ικανότατος και στο κοουτσάρισμα μέσα στο παιχνίδι.

Θέλετε παραδείγματα; Ποια είναι η παραφιλολογία των τελευταίων εβδομάδων; Πως ο Τιμούρ δεν γούσταρε τον Πατίτο. Δύο ματς βασικός ο Αργεντινός. Πως δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένος με τον Βάργκας; Πρώτη αλλαγή και στα δύο ματς ο Βενεζουελάνος. Πως περιμένει περισσότερα από τον Σιμόες. Βασικός ο Πορτογάλος μόλις ήταν έτοιμος ιατρικά. Απόλυτη δικαιοσύνη, την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε ο πιο προκατειλημμένος εναντίον του. Αυτοί που αξίζουν, παίζουν. Και παίζουν καλά.

Τι έγινε στη Βέροια; Η ΑΕΚ θα μπορούσε εύκολα να είχε βάλει 3-4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Κλασικές ευκαιρίες, από αυτές που δεν χάνονται. Κινδύνευσε μόνο σε μια φάση, που είχε λάθος εκτίμηση ο Ανέστης. Και; Δεν παίζει ο αντίπαλος; Η ΑΕΚ δεν δέχτηκε γκολ, οι τελικές της Βέροιας προς την εστία της ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και αυτό συνέβη κυρίως επειδή ο Τιμούρ «διάβασε» καλά το παιχνίδι και έκανε όσα απαιτούνταν από τον πάγκο και όχι όσα θα έμοιαζαν αυτονόητα.

Αποχωρεί ο Αλμέϊδα και ο Τιμούρ δεν βάζει κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να ζοριστεί στο τραγικό γήπεδο της Βέροιας. Βάζει τον Μπακασέτα στην κορυφή και εκείνος οργιάζει. Μοιράζει τη μια ασίστ μετά την άλλη, δείχνει πόσο χρήσιμος είναι και πόσο σημαντικός για την ομάδα, ειδικά τώρα που απελευθερώθηκε και ψυχολογικά μετά το γκολ από το βάρος της μεγάλης μεταγραφής και των χρημάτων που δαπανήθηκαν. Η ΑΕΚ έβγαζε συνεχώς φάσεις, με τον Μπακασέτα πρωταγωνιστή.

Η Βέροια πίεσε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ο Τιμούρ δεν το σκέφτηκε. Θυσίασε τον Πατίτο και τελείωσε το παιχνίδι. Κίνηση σκάκι, που θυσιάζεις αξιωματικό για να σώσεις τη Βασίλισσα. Γιατί ο Αργεντινός έκανε παπάδες δημιουργικά – αυτή η ασίστ στον Μάνταλο σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα – αλλά ήταν τρύπα στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο, πως στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του Βασιλαντωνόπουλου που αλώνιζε στην πλευρά, σε έκανε να απορείς γιατί η ΑΕΚ δεν κράτησε εκείνον αλλά τους Γκάλο και Μπακάκη.

Ο ακραίος επιθετικός δεν είναι για να μαρκάρει, αλλά για το αποτέλεσμα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Συνέχεια στο σκάκι και ρουά ματ με δύο κινήσεις. Ο Πλατέλλας μπροστά από τον Γκάλο και ο επικίνδυνος Κάλβο τέλος, ο Βάργκας αριστερά να κόβει τις επελάσεις του Βασιλαντωνόπουλου. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε και απλά απέμενε το δεύτερο γκολ για να σφραγίσει και να αποφύγει τον κίνδυνο κάποιας περίεργης στραβοκλωτσιάς.

Ακόμα και η τελευταία κίνηση, ήταν επιβεβλημένη και τελείωσε πριν την ώρα του το ματς. Βγήκε εκτός ο καταπονημένος και σε κακή μέρα – αν και πάλι γλίτωσε ένα γκολ – Σιμόες, στη θέση του ο Λαμπρόπουλος. Σε ένα ρόστερ πλούσιο γεμάτο με επιλογές, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Παίζουν όλοι, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αγώνα, ανάλογα με τη φόρμα που έχουν. Και ο Τιμούρ φαίνεται πως ξέρει να κρίνει.

Οσον αφορά τις άλλες παραμέτρους, ασφαλώς το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ βρήκε τον Μπακασέτα που έκανε όργια πέρυσι. Επέστρεψε και ο Βάργκας. Δεν ξέρω εάν το παρατηρήσατε, αλλά σε δύο ματς με έξι γκολ, η ΑΕΚ έχει ήδη πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Η άμυνα δένει ολοένα και περισσότερο. Οποιο πρόβλημα υπήρξε χθες, αφορούσε τη μεσαία γραμμή και την περιορισμένη παρουσία του Σιμόες.

Μπορεί να πηγαίνω λίγο μακριά, αλλά η αλήθεια είναι πως ο νους ήδη ταξιδεύει στο Καραϊσκάκη. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα περάσει εύκολα ή δύσκολα τον Ηρακλή και θα πάει στον Πειραιά, τουλάχιστον στα ίσια με τον Ολυμπιακό. Σας επαναλαμβάνω, πως αυτός είναι ο βασικός αντίπαλος. Αλλά σας επαναλαμβάνω, πως η ΑΕΚ είναι τουλάχιστον ισάξια σε όλα τα κομμάτια. Πιστέψτε και εμπιστευτείτε την ομάδα και θα το δείτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X