Κανονικό μπάσκετ, ορθολογικές επιλογές, ΑΕΚ που υπόσχεται πολλά!

Κανονικό μπάσκετ, ορθολογικές επιλογές, ΑΕΚ που υπόσχεται πολλά!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν η πρώτη γεύση που πήρα από την μπασκετική ΑΕΚ, η αποψινή, αφού δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να δω τα προηγούμενα φιλικά, που είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ. Κι έφυγα μόνο με συναισθήματα αισιοδοξίας και ικανοποίησης από το γήπεδο, κάτι που δεν γινόταν πέρυσι, από την αρχή κιόλας της σεζόν…

Προφανώς και η ομάδα δεν είναι σε θέση να κερδίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ. Δεν θα ήταν φυσιολογικό κάτι τέτοιο. Κάποια πράγματα όμως φαίνονται. Υπάρχει βελτίωση; Υπάρχει εξέλιξη; Σε αυτά τα ερωτήματα που είναι τα βασικότερα, εκτιμώ ότι η απάντηση μπορεί να δοθεί από τώρα.

Πρώτα απ’ όλα, η ΑΕΚ παίζει κανονικό μπάσκετ και για όσους έζησαν την προηγούμενη χρονιά, αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Η ΑΕΚ μάλιστα παίζει και καλό μπάσκετ, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα, με παίκτες που δεν έχουν δουλέψει πολύ καιρό μαζί. Ωστόσο, ως ομάδα, δείχνει ήδη καλά δουλεμένη.

Η ΑΕΚ επίσης, έχει κάνει ορθολογικές επιλογές για την επάνδρωση του ρόστερ της και όποιος θυμάται τι συνέβη την περασμένη σεζόν, μπορεί να πει με σιγουριά πως ούτε κι αυτό ήταν αυτονόητο. Μην ξεχνάμε μάλιστα, το πλέον βασικό ότι από την ομάδα του Ζντοβτς, σήμερα, απουσίαζαν, ο Ντίξον κατά κύριο λόγο, αλλά και οι Ιβάνοβιτς, Μιλόσεβιτς.

Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνεις εκτιμήσεις, για το τι μπορεί να πετύχει φέτος η ΑΕΚ, αν και επίσημα, έχουν ειπωθεί ως εφικτοί στόχοι, ο τελικός του Κυπέλλου, η παρουσία στο «final 4» του Τσάμπιονς Λιγκ και το «βήμα παραπάνω» στο πρωτάθλημα. Και πολύ καλά κάνουν και η διοίκηση και ο Ζντοβτς και οι παίκτες και θέτουν τον πήχη ψηλά, εκεί που αρμόζει άλλωστε, στην ιστορία της «Βασίλισσας».

Αυτό που προσωπικά θα ήθελα να δω και η πρώτη γεύση από την ομάδα που πήρα απόψε, με κάνει να πιστεύω ότι θα το δω, είναι την ΑΕΚ να αποδίδει καλό μπάσκετ, να «γεμίζει» τον κόσμο που θα πηγαίνει στο γήπεδο, να γίνεται ολοένα και καλύτερη όσο θα περνά ο καιρός, να είναι μια οικογένεια κι αυτό να βγαίνει και στο παρκέ. Και φυσικά να είναι και πολύ πιο τυχερή από πέρυσι, να μην έχει σοβαρούς τραυματισμούς και οτιδήποτε άλλο που θα επηρεάσει τη λειτουργία της και την πρόοδό της.

Κάποια ακόμα πρώτα συμπεράσματα, που εξήγαγα απόψε. Θυμάστε τον Ντούσαν Σάκοτα, που ξεκίνησε την περσινή σεζόν; Ε, ξεχάστε τον! Άλλος παίκτης, πολύ πιο δυνατός σωματικά (πρέπει να έχει πάρει και τα κιλά που του έλειπαν) και πολύ πιο απελευθερωμένος ψυχολογικά (αυτό άλλωστε ήταν εμφανές πως ήταν το «Α» και το «Ω» λόγω της παρουσίας του πατέρα του στον πάγκο και ότι σήμαινε αυτό). Είμαι βέβαιος πως όχι απλά δεν ήταν τυχαία η σημερινή του εμφάνιση, αλλά πως θα προσφέρει πάρα πολλά, θα δώσει λύσεις, θα πάρει παιχνίδια, θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Αρχηγός με τα όλα του!

Ο Βασιλειάδης μπορεί να μην… τράβηξε πολύ σήμερα, αλλά το παλικάρι έχει και χαρακτήρα και επιτέλους, η ΑΕΚ μπορεί να στηρίζεται σε ένα ακόμα μακρινό σουτ-φωτιά, πέρα από αυτό του Ντούσαν. Για τον Μαυροειδή, δεν έχω λόγια, ούτως ή άλλως είναι από πέρυσι η αδυναμία μου και ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος με την αρχική και ακατανόητη απόφαση της ΑΕΚ, να μην τον κρατήσει. Χαίρομαι απίστευτα που θα τον βλέπω και φέτος στο παρκέ. Για τον Ούκιτς, δεν με απασχολούν τόσο οι 10 πόντοι που πέτυχε, όσο οι 11 ασίστ του. Ξέρουμε άλλωστε τι μπορεί να κάνει. Και θα το κάνει.

Και τέλος ο Άτιτς. Που δεν νομίζω ότι είναι απλά ένα σπουδαίο ταλέντο (που σαφώς και είναι), αλλά απ’ ότι έδειξε σήμερα, είναι πλέον έτοιμος παίκτης για την ΑΕΚ. Και θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα. Έστω και για να παίζει μόνο στην Ευρώπη, αφού στην Ελλάδα, επιτρέπεται να παίζουν έξι ξένοι και ο Βόσνιος θεωρείται αυτή τη στιγμή «έβδομος». Αλλά, πιστεύω ότι θα είναι λάθος να δοθεί δανεικός.

Υπάρχουν και κάποια άλλα, πρώτα συμπεράσματα, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά, που εξήγαγα σήμερα, αλλά θεωρώ πιο σωστό να περιμένω λίγο ακόμα. Πρέπει να δούμε άλλωστε την ομάδα και με τα άλλα παιδιά και κυρίως με τον Ντίξον. Να δούμε πως θα «δέσουν», ο Ούκιτς με τον Ντίξον στο «1-2», που θεωρώ ότι θα «δέσουν», να δούμε αν είναι εφικτό να αξιοποιηθεί ως «πεντάρι» ο Όουενς. Κοντός μεν (για πεντάρι), αθλητικός δε, με προβλημάτισε περισσότερο το ότι δεν έμπαινε με δύναμη κι έχανε τις μάχες σώμα με σώμα. Ίδωμεν…

Όσοι μου κάνουν την τιμή και παρακολουθούν την αρθρογραφία μου, πιθανώς να θυμούνται ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, αλλά και στο ξεκίνημα της σεζόν παρά το σημαντικό σερί νικών που είχε η ομάδα στο πρωτάθλημα, είχα μεγάλες ενστάσεις και για τον τρόπο που έπαιζε και για τη διαχείριση που γινόταν και για τα ουκ ολίγα παράλογα που συνέβαιναν.

Αυτό που είδα σήμερα, με γεμίζει αισιοδοξία ότι κάτι πολύ καλό γεννιέται στην μπασκετική ΑΕΚ. Και θεωρώ ότι θα πρέπει να στηριχτεί από τον «Ενωσίτικο» κόσμο. Και για να γίνω ακόμα πιο ξεκάθαρος, θεωρώ από άδικη έως και ντροπιαστική, την αποψινή εικόνα του άδειου γηπέδου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X