Αναδεικνύοντας πως θέλουν τον Σιδηρόπουλο εκτός ντέρμπι

Με Σιδηρόπουλο και κεκλεισμένων ο τελικός!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η ενέργεια του παρατηρητή Μανώλη Γιανναδάκη να παραπέμψει τον Τάσο Σιδηρόπουλο για τη διαιτησία του στο ματς Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός.

Παράγοντες του ποδοσφαίρου εκτιμούν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη αβάσιμη, παράλογη και προκλητική τιμωρία υποκρύπτονται πιθανότατα τρεις λόγοι.

1) Το «σύστημα» των υποδίκων της ΕΠΟ θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έπειτα από το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε με τους ορισμούς διαιτητών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ορισμοί που έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια (γι’ αυτό και έμειναν εκτός οι… γνωστοί ρέφερι που είχαν προκαλέσει το κοινό με τις αποφάσεις τους) και οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί –για πρώτη φορά μετά από χρόνια- η συζήτηση αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και όχι στο «παραποδόσφαιρο» και στη διαιτησία. Κάτι που προφανώς δεν συγχώρησε το «σύστημα»…

2) Τη στιγμή που, όπως φάνηκε στους ορισμούς της πρεμιέρας, το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ δεν είναι πλέον εύκολο να καθορίσει ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν και σε ποια παιχνίδια, φαίνεται πως επιχειρείται να ελεγχθεί η κατάσταση μέσω των παρατηρητών. Διότι στον πίνακα διαιτητών υπάρχουν και ορισμένα πρόσωπα που μπορούν να φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους δίχως παρατράγουδα, όπως αποδείχτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο πίνακας παρατηρητών, όμως, έχει σε ποσοστό σχεδόν 90% τη «σφραγίδα» της σημερινής τάξης πραγμάτων στην ΕΠΟ. Πρόκειται, δηλαδή, για ανθρώπους που μπορούν να… ακούνε καλύτερα. Ένα καλό παράδειγμα είναι και ο παρατηρητής Γιανναδάκης.

Την περασμένη σεζόν που η ΕΠΣ Λασιθίου, όπου ανήκει, βρισκόταν στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, ο Γιανναδάκης ήταν παρατηρητής στη… Football League. Τώρα που η ΕΠΣ Λασιθίου πέρασε στην άλλη όχθη και υποστηρίζει πια το «στρατόπεδο Γκιρτζίκη», ο Γιανναδάκης πήρε προαγωγή στη Super League και φρόντισε με το… καλησπέρα να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Θυμίζουμε ότι ο Γιανναδάκης ήταν παρατηρητής στο αξέχαστο… ρεσιτάλ του Ηλία Σπάθα στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, τον Νοέμβριο του 2014. Τότε, ο Γιανναδάκης δεν είχε παραπέμψει τον Σπάθα, παρότι δεν είχε πετύχει φάση σε ολόκληρο το 90λεπτο! Του θέματος είχε επιληφθεί ο Χιου Ντάλας, ο οποίος φέρεται να έβαλε τον Σπάθα στο «ψυγείο», αδυνατώντας να πιστέψει τι είχε κάνει στην Τρίπολη. Κάτι που είχε αναφέρει και δημόσια στον Σπάθα, όταν σε συγκέντρωση διαιτητών του είχε πει την ατάκα: «Δεν έχω δει χειρότερη διαιτησία από τη δική σου.

Η δεύτερη κάρτα που έδωσες στον Μάσα ήταν η πιο γελοία στην ιστορία του ποδοσφαίρου». Μάλιστα, στην κατάθεσή του στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», στις 21 Μαΐου 2015, ο Ντάλας είχε καταφερθεί εναντίον του Γιανναδάκη για το γεγονός ότι δεν είχε βάλει παραπέμψιμο βαθμό στον Σπάθα: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι διαφωνώ με τον βαθμό που έβαλε ο παρατηρητής τόσο στον διαιτητή όσο και στους βοηθούς του. Ιδίως για τον διαιτητή θεωρώ ότι ήταν λάθος η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε».

3) Εφόσον ο Κύρος Βασάρας (που κάνει ουσιαστικά το κουμάντο) δεν πάρει πάνω του το ζήτημα και δεν γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τη βαθμολόγηση Γιανναδάκη, τότε ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα βγει νοκ άουτ από το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Δηλαδή ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, που «παίρνει» παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ στη σφυρίχτρα του, δεν θα μπορεί να οριστεί ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι επειδή θα τον έχει τιμωρήσει ο Γιανναδάκης για ένα πέναλτι που ο αμυντικός του Λεβαδειακού ομολόγησε ότι έκανε!

Γεγονός που κρίνεται τουλάχιστον ύποπτο από παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι εκτιμούν ότι το «σύστημα ΕΠΟ» θα προτιμούσε να μην ήταν ο Σιδηρόπουλος ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος! Απίστευτα πράγματα που αν αποδειχτεί ότι έχουν βάση τότε δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια για μία Super League καθαρή και αξιόπιστη, μακριά από εντάσεις και παρασκήνιο.

πηγή sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X