Δεν μπορεί το παλικάρι...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

“Ποιος Αλμέιδα μωρέ τώρα; Έχει να βάλει γκολ εδώ και κάτι μήνες. Είναι “βαρύς”, 32 χρονών και έρχεται για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Τι τον πήραμε αυτόν;” Σας φαίνονται περίεργα όλα αυτά; Πρώτη φορά τα διαβάζετε; Μια αναζήτηση σε blogs ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκεί γύρω στα μέσα Ιουλίου και θα σας λυθεί κάθε πιθανή απορία. Άσχετα απ’ όλα αυτά πάντως, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ούγκο Αλμέιδα όχι απλώς έδωσε απαντήσεις στους σκληρούς επικριτές του (πριν καν τον δουν να αγωνίζεται), αλλά η συνεισφορά του στο πρώτο “τρίποντο” της σεζόν ήταν σημαντικότατη.

Στο πρώτο γκολ κινείται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Εκεί δηλαδή που οφείλει να βρίσκεται ένας επιθετικός. Το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αποτελεί ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του Πορτογάλου. Δεν είναι όμως όμως μόνο αυτά. Γενικά η παρουσία του ήταν εξαιρετική με κίνηση στον χώρο χωρίς τη μπάλα, άψογη συνεργασία με την τριάδα που βρισκόταν πίσω του και δυναμική παρουσία στην αντίπαλη άμυνα. Για όσους βιαστούν να πουν ότι “δεν έγινε και τίποτα. Η Ξάνθη ήταν αντίπαλος”, να θυμίσω ότι οι περισσότερες άμυνες στην Ελλάδα κάπως έτσι είναι. Το πιο σημαντικό είναι να έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον Αλμέιδα, ο οποίος πάντως έκανε ιδανικό ποδαρικό στη χώρα μας και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Δεν ήταν όμως μόνος του. Ο Μάνταλος πραγματοποίησε ένα ακόμα ολοκληρωτικό παιχνίδι. Ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ συνδύασε την εξαιρετική του παρουσία με ένα υπέροχο γκολ κι ένα δοκάρι και απ’ την πρώτη κιόλας αγωνιστική απέδειξε ότι θα είναι φέτος το πρώτο …βιολί στην γραμμή κρούσης της ομάδας.

Το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της Ένωσης πραγματοποίησε και ο Πατίτο. Οι δύο ασίστ ακριβείας στα πρώτα γκολ και η ταχύτητα που έδωσε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απ’ τα αριστερά είναι μόνο δύο παραδείγματα για τον Αργεντινό που διαθέτει ποιότητα στο παιχνίδι του και θα “μονομαχήσει” με τον Λάζαρο για τη θέση στ’ αριστερά. Εκτός αν “χωρέσουν” και οι δύο στην ενδεκάδα. Έδειξε πάντως στην πρεμιέρα ότι βρίσκει χημεία με Μάνταλο και Μπακασέτα, ισχυροποιόντας ακόμα περισσότερο την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί και η πληθωρική παρουσία του Γιάννη Ανέστη, η απόδοση του οποίου πέρασε στα …χαμηλά λόγω της εξαιρετικής επιθετικής παρουσίας των “κιτρινόμαυρων”. Ο Έλληνας γκολκίπερ με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του κράτησε την Ξάνθη στο ένα γκολ και πρόσθεσε μια ακόμα απόλυτα θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, ενώ τον τίτλο του MVP διεκδικεί …εύκολα και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έκανε τα πάντα στο γήπεδο εκτός απ’ το να σκοράρει. Αν και έφτασε κοντά στο να το κάνει κι αυτό.

Παρά την μεστή και άκρως επιτυχημένη πάντως πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, καλό είναι να μείνει …χαμηλά η μπάλα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αν μη τι άλλο το πρώτο δείγμα παρουσίας της δουλειάς του Κετσπάγια (με ολοκληρωμένο το ρόστερ) ήταν απολύτως θετικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X