Η ΑΕΚ έχει πλέον τους παίκτες που ξέρουν τον τρόπο για νίκες παντού!

Η ΑΕΚ έχει πλέον τους παίκτες που ξέρουν τον τρόπο για νίκες παντού!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγο πριν… καούν οι ομάδες, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος από τα πολλά φιλικά, φαίνεται πως το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Και ξεκινά, θεωρητικά με το παλιό και σάπιο ποδοσφαιρικό καθεστώς να είναι ακόμα στα… πράγματα και να κάνει κουμάντο, αλλά επί της ουσίας, να είναι στα… τελευταία του, κάτι που το ξέρουν και οι ίδιοι.

Οι εκλογές στην ΕΠΟ είναι προγραμματισμένες για την 1η Οκτώβρη, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχουν διεξαχθεί τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Προσοχή! Δεν είναι λίγες. Και είναι κάτι περισσότερο από πολύ σημαντικό, τα όποια λάθη από πλευράς διαιτησίας είναι να γίνουν – που οπωσδήποτε θα γίνουν και πάντα θα γίνονται – να είναι πραγματικά και όχι δήθεν, ανθρώπινα.

Η τελευταία εντύπωση, λένε, είναι αυτή που μένει και όσον αφορά στα φιλικά προετοιμασίας, την τελευταία εντύπωση, την έκλεψε η ΑΕΚ, με τη νίκη της στην Κύπρο επί της Ανόρθωσης. Μια νίκη, ωστόσο, που δύσκολα θα ερχόταν, αν δεν είχε προχωρήσει η ομάδα, στην κίνηση της απόκτησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Μα, θα μου πείτε, γίνεται να εξάγεις από ένα και μόνο παιχνίδι και μάλιστα φιλικό, ασφαλές συμπέρασμα για το ότι μια μεταγραφή μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική; Κι όμως, γίνεται… Όταν βλέπεις τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει αυτά τα «όργια» που έκανε το Σάββατο, αλλά πολύ περισσότερο, όταν διαπιστώνεις ότι δεν είχες άλλον ποδοσφαιριστή που να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μαζί, δηλαδή και να τρέχει και να ντριμπλάρει και να δημιουργεί και να εκτελεί, τότε ναι, γίνεται και παραγίνεται.

Όσον αφορά στον Αλμέιδα, δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Πρέπει να έχεις με το ποδόσφαιρο, όση σχέση έχει ένας μόδιστρος υψηλής ραπτικής, για να μην ξέρεις και να μην καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τον φορ κλάσης, που έλειπε εδώ και χρόνια από την ΑΕΚ. Και το μόνο που χρειάζονται παίκτες σαν τον Πορτογάλο, είναι να «ταΐζονται» από παίκτες σαν τον Χριστοδουλόπουλο.

Οι δύο τους, έκαναν τη διαφορά στο φιλικό με την Ανόρθωση, έδωσαν την ποιότητα, αλλά κυρίως βρήκαν τον τρόπο, για να πετύχει η ΑΕΚ αυτό που δεν μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο. Να κερδίσει. Γιατί, αυτό και μόνο θα έχει σημασία, στο πρωτάθλημα που ξεκινά, το ερχόμενο Σάββατο.

Να νικάει. Και ειδικά εκτός έδρας, που θα είναι και το πιο δύσκολο, έχει τεράστια σημασία για μια ομάδα, να υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που θα απλοποιούν την υπόθεση «γκολ». Και η ΑΕΚ, αυτή τη φορά, τους έχει και μάλιστα σε αφθονία.

Ο Αλμέιδα είναι αναμφισβήτητα για την κορυφή της επίθεσης, αυτός που έλειπε. Και για την τριάδα πίσω του, υπάρχουν επτά παίκτες, με πρώτο τον Μάνταλο, που είναι ο μαέστρος αυτής της ομάδας. Με τον Λάζαρο, τον Ροντρίγκες, τον Βάργκας, τον Μπακασέτα, αλλά και με τον Πλατέλλα και τον Αραβίδη.

Πιο πίσω τους, το δίδυμο-εγγγύηση για τα χαφ, των Σιμόες και Γιόχανσον. Με τον Γαλανόπουλο να δείχνει πως διαθέτει και τα προσόντα, αλλά και την αποφασιστικότητα, για να διακριθεί με την ΑΕΚ. Αλλά και με τον Λαμπρόπουλο να δείχνει πως έχει το πείσμα για να πετύχει ως αμυντικό χαφ, όποτε παραστεί ανάγκη.

Στους τέσσερις της άμυνας, υπάρχει το κορυφαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ελληνικού πρωταθλήματος, που συνθέτουν οι Τσιγκρίνσκι και Λέσκοτ, αλλά και ο Κολοβέτσιος που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια καθ’ όλα αξιόπιστη λύση. Δεξιά τους, ένα εξαιρετικό ντουέτο, με βασικό τον Γκάλο και «μπακ απ» του, τον Μπακάκη, που σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, θα ήταν βασικός. Και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ένα επίσης πολύ καλό ντουέτο, με τον Ντίντακ να ξεκινά θεωρητικά ως βασικός, αλλά και τον Ντίας να δείχνει ένα ολοκληρωμένο φουλ μπακ, που μπορεί να του κλέψει τη θέση του βασικού.

Και πιο πίσω από όλους, το δίδυμο των γκολκίπερ, με τον Ανέστη που έχει ήδη αποδείξει από την περασμένη σεζόν, ότι ξέρει να φωνάζει «παρών», αλλά και να δίνει βαθμούς όποτε δυσκολεύουν τα πράγματα και με τον Μπάρκα, που ήταν η αποκάλυψη της περσινής σεζόν στη θέση του τερματοφύλακα και που ήδη έχει χριστεί διεθνής.

Όπως είπε και ο Κετσπάγια, μετά το τέλος του χθεσινού φιλικού στην Κύπρο, η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες. Και θα πρόσθετα ότι δεδομένα έχει πολύ καλή ομάδα. Κι επίσης, δεδομένα ξεκινά το πρωτάθλημα, έχοντας από πέρυσι, μια αγωνιστική ταυτότητα, που δεν έχει διαφοροποιηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, όσο στους ανταγωνιστές της.

Οι προϋποθέσεις για να μπει η ΑΕΚ δυναμικά στο πρωτάθλημα και να βρεθεί στη θέση του οδηγού, υπάρχουν. Πίστη και στήριξη από τον κόσμο, καθαρό μυαλό, καλή διαχείριση και σωστές επιλογές από τον Τιμούρ κι όλα θα γίνουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X