Απλά η καλύτερη (και έχω και αποδείξεις)

Απλά η καλύτερη (και έχω και αποδείξεις)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως το συναίσθημα κατάντησε να είναι ξένο. Να βρισκόμαστε λίγο πριν την εκκίνηση μιας σεζόν και η ΑΕΚ να μπαίνει στην κούρσα του πρωταθλήματος, ως φαβορί (ή ανάμεσα στα φαβορί αν θέλετε) για τον τίτλο. Όχι μόνο λόγω ονόματος και ιστορίας, αλλά λόγω των πραγματικών δεδομένων και προσδοκιών που δημιουργεί το ρόστερ της. Αντιλαμβάνομαι πως τις τελευταίες ώρες έχει κουδουνίσει το κεφάλι σας με την πράσινη υπερπληρότητα, με τον Καρντόσο που θα δώσει ζωή στον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ που έχει αλλάξει.

Είναι έτσι όμως τα πράγματα; Εγώ νομίζω, πως έτσι θέλουν να τα παρουσιάζουν. Και όσο δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια, που θα έχουν σημασία και θα υπάρχουν πραγματικές συγκρίσεις, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ είχε την πιο δύσκολη ευρωαντίπαλο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα και έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Κατά τα λοιπά, ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι αποδοκιμασίες για την αγχωτική πρόκριση στην παράταση επί κάποιας Αρούκα ή τα χτυποκάρδια στη Δανία μέχρι να πάρουν ανάσα.

Τώρα που τελείωσαν οι μεταγραφές, αποφάσισα να σας δείξω με στοιχεία την πραγματική εικόνα των τεσσάρων διεκδικητών. Βέβαια, εκ προοιμίου για την ΑΕΚ υπάρχουν δύο σημαντικότατα πλεονεκτήματα έναντι κάθε ανταγωνιστή: 1) πως έχει μια ομάδα με κορμό ικανό και σταθερό από την περυσινή σεζόν, με παίκτες αναβαπτισμένους και με αυτοπεποίθηση και 2) πως διαθέτει προπονητή με εμπειρία και παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι καλές ομάδες χτίζονται από την άμυνα, οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί (είναι προφανές πως δεν θα κάνουμε συνδυασμούς, που μπορεί να προκύπτουν από τους προπονητές).

Η ΑΕΚ έχει τον Ανέστη που πέρυσι την οδήγησε στο κύπελλο και καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων και τον Μπάρκα, που αποτελεί κοινή ομολογία πως είναι ο γκολκίπερ του μέλλοντος (και ήδη διεθνής). Οι μέρες που ο Ολυμπιακός είχε την ασφάλεια του Ρομπέρτο έχουν παρέλθει και τώρα δοκιμάζεται ανάμεσα στον πολυδιαφημισμένο Καπίνο και τον Λεάλι των 76 γκολ παθητικό πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Στιλ, με τα σκαμπανεβάσματα και κράτησε ξανά τον αγέρωχο Κοτσόλη. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έμπειρο Μπρκιτς, αλλά ακόμα παίζει ο Γλύκος. Συμπέρασμα: η ΑΕΚ τουλάχιστον δεν υστερεί στη θέση.

Δεξιά μπακ: η ΑΕΚ καλύπτει τη θέση με τον παίκτη που έχει αναδειχθεί δύο φορές πολυτιμότερος στο πρωτάθλημα (Γκάλο) και έχει στον πάγκο τον (εν δυνάμει διεθνή) Μπακάκη. Ο Ολυμπιακός (θα) έχει τον Ομάρ, που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και τον Φιγκέιρας που τους έκανε ήδη να αναπολούν τον Σαλίνο. Ο Παναθηναϊκός έχει τον βετεράνο Μέστο και πρόσθεσε τον Κουλιμπαλί, που έκανε καλό πρωτάθλημα, αλλά με τον Πλατανιά. Ο δε ΠΑΟΚ, έχει τον Βραζιλιάνο Μάτος και τον Κίτσιου. Εκτιμώ πως αντικειμενικά, η ΑΕΚ υπερέχει.

Αριστερά μπακ: η ΑΕΚ «ανέστησε» πέρυσι τον Ντίντακ. Κατά τη γνώμη μου, ο Ισπανός έκανε μαγικό φινάλε στη χρονιά και έκανε τη διαφορά. Ενισχύθηκε στη θέση με τον έμπειρο Ουρουγουανό Ντίας, με παραστάσεις ακόμα και από την Μπόκα Τζούνιορς που ήδη κερδίζει θέση βασικού. Ο Ολυμπιακός ξέμεινε με τον Ντε Λα Μπέγια για τον οποίο υπάρχουν ήδη ανέκδοτα και τον νεαρό Τσιμίκα. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Χουτ και έχει και τον Χουχούμη. Ο δε ΠΑΟΚ κράτησε τον Λέοβατς και έχει τον νεαρό Γιαννούλη. Αρα, νομίζω πως και εδώ υπάρχει «κιτρινόμαυρη» υπεροχή.

Κέντρο άμυνας: Εδώ ενδεχομένως να μη χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση. Μια ομάδα με Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι βασικές επιλογές, τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο έτοιμες λύσεις και επένδυση τον Μανωλά είναι σε τοπ επίπεδο. Ο Ολυμπιακός κράτησε τα…αστέρια Ντα Κόστα, Μποτία, τον Σιόβα, τους νεαρούς Ρέτσο και Βούρο και πήρε τον αχαρτογράφητο Βιάνα από τη Βραζιλία. Ο ΠΑΟΚ πήρε τους Κρέσπο και Βαρέλα, με τον Ισπανό να έχει αξιοπρόσεκτη καριέρα. Βέβαια, ακόμα παίζει ο Τζαβέλλας και πίσω οι Μαλεζάς και Πούγγουρας. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει τα πάντα στον Μολέδο, πήρε τον Σαμπά και ρίσκα με τους Ιβάνοφ, Τελάντερ και Ρέις. Ελληνας ούτε για δείγμα.

Στα αμυντικά χαφ, όπου γίνεται ακόμα λόγος, υπάρχει μια παραδοχή: η ΑΕΚ είχε το καλύτερο δίδυμο της περυσινής σεζόν, Γιόχανσον και Σιμόες και τους διατήρησε. Πίσω τους υπάρχουν οι ελπιδοφόροι Τζανετόπουλος και Γαλανόπουλος. Στον Ολυμπιακό έμεινε ο Μιλιβόγεβιτς, ο Καμπιάσο που αρχικά δεν τον ήθελαν και ο Μπουχαλάκης, ενώ πήρε Ρομαό και Μάρτινς. Αν βγει ο Τογκολέζος, θα είναι δυνατός. Ο ΠΑΟΚ έχει Τσίμιροτ, Σάκοβ, Κανιάς και Χαρίση, που στα χαρτιά φαίνονται ικανοποιητική τετράδα. Ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε τον βετεράνο Λεντέσμα και τον Γουακάσο και έχει ακόμα Ζέκα και Κουτρουμπή. Υπάρχει ισορροπία σε όλες τις ομάδες, με παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς σε αυτή τη θέση.

Στα άκρα της επίθεσης, η ΑΕΚ έκλεισε την τετράδα της με τον Λάζαρο. Δίπλα στον διεθνή άσο υπάρχει ο Βάργκας με σούπερ ματς πέρυσι, ο Πλατέλλας που έχει μπει φουριόζος και ο Πατίτο που άρχισε να δείχνει τι μπορεί να κάνει. Ο Ολυμπιακός έχει τους Πάρντο, Μάριν, Ελιονούσι, Σεμπά. Παίκτες με ικανότητες, αλλά δίχως να είναι κάτι ξεχωριστό. Ο ΠΑΟΚ ήταν ισχυρός και παρέμεινε με Ροντρίγκες, Κάμπος, Μπίσεσβαρ και τον Τιαμ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει Εμποκού, Λουντ, Μπουμάλ και Βλαχοδήμο. Και εδώ το παιχνίδι παίζεται σχεδόν στα ίσια.

Στη θέση του επιτελικού χαφ, η ΑΕΚ είχε τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη Μάνταλο και προσέθεσε τον σούπερ Μπακασέτα. Δεν είναι τυχαίο, πως εδώ και εβδομάδες ο Τιμούρ ψάχνει τρόπο να τους χωρέσει μαζί, ενώ υπάρχει και ο Ζόριτς. Ο Ολυμπιακός έχει τον Φορτούνη και τον Ντομίνγκες να είναι πλέον στα 35, ο Παναθηναϊκός τον Λέτο και τον Βιγιαφάνες, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τον Πέλκα και τον Περέϊρα. Το συμπέρασμα είναι πως η ΑΕΚ είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές της.

Τέλος, στην επίθεση όπου υπήρξε μεγάλη κουβέντα τις τελευταίες ημέρες. Η ΑΕΚ πήρε έναν παίκτη θωρηκτό, όπως είναι ο Αλμέϊδα. Εμπειρία, ποιότητα, πολλά γκολ. Και δίπλα έχει τον Αραβίδη με τα 10+ γκολ κάθε χρόνο και τον Πέκχαρτ. Ο Ολυμπιακός ψάχνει σωσίβιο στον Καρντόσο, κράτησε τον Ιντέγε και πήρε τον Πασιένσα. Ο Παναθηναϊκός είχε τη σταθερή αξία του Μπεργκ και πήρε Ιμπάρμπο (αν και δεν βάζει γκολ) και Ρινάλντι, ενώ ο ΠΑΟΚ ξέμεινε με Κλάους, Κουλούρη και Μυστακίδη.

Ολοκληρώνω τον συλλογισμό και καταλήγω: δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες. Η ΑΕΚ έχει πλέον ρόστερ ανταγωνιστικό, με ελάχιστα ερωτηματικά (ο μοναδικός «μη ψημένος» σε κατάσταση πρωταθλητισμού παίκτης είναι ο Γαλανόπουλος). Το πραγματικό ποδόσφαιρο δεν είναι φούτμπολ μάνατζερ και υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Αλλά οι προοπτικές με τις οποίες ξεκινά η ΑΕΚ, δείχνουν πως πρόκειται για μια ομάδα που θέλει και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X