Μεγάλη τιμή για τον Γιώργο Ζαχαριάδη

Μεγάλη τιμή για τον Γιώργο Ζαχαριάδη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο άθλος του Γιώργου Ζαχαριάδη, που διένυσε 1924 χλμ από την Παναγία Σουμελά Βερμίου μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο Επιμορφωτικού Σεμιναρίου.

Με τη συμμετοχή περίπου 100 επιμορφωτών από όλη την Ελλάδα, διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το σεμινάριο για τους διδάσκοντες της ποντιακής διαλέκτου, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υφυπουργός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντώνης Παυλίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση στην οποία προσφέρθηκαν ποντιακά εδέσματα, υπό τους ήχους ποντιακής λύρας.

Το διήμερο σεμινάριο, η διοργάνωση του οποίου εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών τον περασμένο Ιούνιο, άρχισε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον 1ο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έληξε την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

Όπως αναφέρει ο δρομέας της «Ένωσης»:  «Μεγάλη Τιμή για μένα αποτέλεσε η παρουσίαση του οδοιπορικού μου στον Πόντο, από την Παναγία Σουμελά του Βέρμιου στην ομώνυμη Μονή του Πόντου, “Ση Παναϊας τη στράταν”.

Η καθηγήτρια φιλόλογος Αναστασία Κορκοτίδου επιχείρησε εκπαιδευτική προσέγγιση του κειμένου μου, γραμμένο στην Ποντιακή διάλεκτο (από μένα), με την παρουσία μου, καθώς και τον τρόπο διδασκαλίας του κειμένου σε ενήλικες μαθητές μέσα στην τάξη.

Στην κατάμεστη από Πόντιους καθηγητές και δασκάλους αίθουσα, άρχισαν να αργοκυλούν δάκρυα συγκίνησης ακούγοντας το κείμενο το οποίο απήγγειλα ενώ ταυτόχρονα υπήρχε το φωτογραφικό υλικό. Η συγκίνηση από τους ανθρώπους του πνεύματος, μ΄ έκανε να νιώσω περίεργα συναισθήματα και συνάμα περηφάνια, ιδιαίτερα στο τέλος όταν όλοι με παρότρυναν να συνεχίσω να γράφω και ιδιαίτερα στην Ποντιακή διάλεκτο.

Ταυτόχρονα άκουσα και είδα τόσα πολλά και ωραία θέματα από άλλους καθηγητές, τα οποία αφορούσαν τον Πόντο. Θέματα ιστορικά, θεατρικά, λαογραφικά, διατροφή και άλλα. Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που τα είχε όλα και μου έμαθε ακόμη περισσότερα για τον πολιτισμό και την παράδοση των Ποντίων!!! Επίσης χάρηκα ιδιαίτερα με τη παρουσία και συμμετοχή της συγχωριανής μου εκπαιδευτικού Άννυς Καριπίδου, η οποία έβαλε την υπογραφή της στη νέα διδακτική ύλη.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους καθηγητές και δασκάλους ιδιαίτερα την καθηγήτρια κα Κορκοτίδου Αναστασία, για την ιδιαίτερη τιμή, να παρουσιάσει ως θέμα διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, το οδοιπορικό μου στον Πόντο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X