Κρίστυ: Όνειρο που πραγματοποιήθηκε το Ρίο

Στα «Χανιά 2016» η Αναγνωστοπούλου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπέρτατη τιμή και όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε χαρακτήρισε η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η πρωταθλήτρια δισκοβολίας της ΑΕΚ, βρέθηκε στον Βόλο, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στον «Ταχυδρόμο», περιγράφοντας το πώς έζησε την εμπειρία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά:

Μένοντας στη Βραζιλία από τις 4 έως τις 20 Αυγούστου, η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στις πρώτες της ημέρες, σ’ ένα περιβάλλον δύσκολο για προσαρμογή, λόγω των μεγάλων διαφορών ώρας με την Ελλάδα, αλλά και στη διοργάνωση συνολικά: «Είναι ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από την Ελλάδα, η ώρα, το κλίμα είναι ασυνήθιστα σε σχέση με εδώ. Προσωπικά, οι πρώτες μέρες για εμένα ήταν αναγνωριστικές, έπρεπε να συνηθίσω, να ξεκουραστώ από ένα πολύωρο ταξίδι και μου πήρε κάποιο καιρό, καθώς υπήρξαν μέρες που δε μπορούσα να κοιμηθώ ή ήμουν άτονη. Σιγά-σιγά, η προετοιμασία μου, την οποία και έκανα μόνη μου, μέχρι να έρθει και η προπονήτριά μου στο Ρίο, άρχισε να γίνεται πιο εύκολα και ήμουν πανέτοιμη την ημέρα που αγωνίστηκα, στις 16 Αυγούστου. Ως διοργάνωση δεν ήταν άψογη, υπήρξαν προβλήματα, αλλά όχι τόσο σοβαρά, όσο τα ΜΜΕ παρουσίαζαν».

Εντυπωσιασμένη από την τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών αγώνων έμεινε η αθλήτρια της ΑΕΚ, περιγράφοντας με ενθουσιασμό τη λαμπερή βραδιά: «Ήταν φοβερή η τελετή έναρξης, ομολογώ δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Χρώματα, φως, πανδαισία αθλητών και αθλητριών, χαμόγελα και χαρά. Ήταν συγκλονιστικό για εμένα και για όλα τα παιδιά της αποστολής, να μπαίνουμε στο Μαρακανά. Η στιγμή που η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο χώρο, με όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω μας, η μουσική, οι εκδηλώσεις είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ».

Εκτός τελικού έμεινε η Ελληνίδα δισκοβόλος, με βολές μακριά από τα όρια που απαιτούνταν (62.00) για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διάκριση. Συγκεκριμένα, η νεαρή δισκοβόλος είχε καλύτερη βολή στα 54.84μ., με αποτέλεσμα να μείνει 13η στο Α’ γκρουπ των προκριματικών της δισκοβολίας. Εμφανώς στενοχωρημένη από την επίδοσή της, η Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στο εμπόδιο της βροχής, που την έβγαλε εκτός τροχιάς πρόκρισης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι κάθε αγώνας είναι μια καινούρια εμπειρία: «Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα ήταν λίγο περίεργο, οι προκριματικοί ήταν απογευματινοί και ο τελικός την επόμενη ημέρα το πρωί, κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί. Η βροχή με αποσυντόνισε, σε συνδυασμό με την υγρασία και δεν κατάφερα να βρω τον καλό μου εαυτό, μετά και από διακοπή 45 λεπτών, λόγω του κακού καιρού. Σαφώς, δεν έμεινα ευχαριστημένη από τις επιδόσεις μου, αλλά οι αγώνες, εκτός από καλή προπόνηση είναι και θέμα τύχης. Είδαμε ότι πολύ καλές αθλήτριες, ακόμη και η κάτοχος του χρυσού Πέρκοβιτς, κινδύνευσαν να μείνουν εκτός τελικού ή αποκλείστηκαν λόγω της δυνατής βροχής. Φυσικά οι πλέον έμπειρες μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν και έπιασαν το όριο που απαιτούνταν».

Όνειρο ζωής χαρακτηρίζει η νεαρή δισκοβόλος τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι κάθε αγώνας είναι μια σημαντική εμπειρία, κάτι διαφορετικό. Είναι η υπέρτατη τιμή στη ζωή κάθε αθλητή να εκπροσωπεί τη χώρα του σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και το ίδιο ισχύει και για εμένα. Η παρουσία μου στο Ρίο ήταν ότι καλύτερο, ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε. Νιώθω γεμάτη και περήφανη που αποτέλεσα μέρος της ελληνικής αποστολής».

Πρώτη σπουδαία διοργάνωση, ενδιάμεσος σταθμός έως την επόμενη Ολυμπιάδα, το 2020 στο Τόκυο, θα είναι το 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στο Λονδίνο το 2017. Θα μεσολαβήσουν και οι αγώνες της Superleague (πρώην μπρούνο τζάουλι), εκεί όπου η Ελλάδα αγωνίζεται, αλλά και οι Μεσογειακοί αγώνες της Ισπανίας, σε μία γεμάτη αθλητική χρονιά. Η 24χρονη Αναγνωστοπούλου, μετά τις απαραίτητες ανάσες, θα αφοσιωθεί στην προετοιμασία της που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου: «Σε επίπεδο διοργανώσεων, είναι μια σημαντική χρονιά για εμένα, με κορυφαίο σταθμό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου το καλοκαίρι, αλλά και τους Μεσογειακούς ή τη Superleague. Νιώθω δυνατή, θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά, ώστε να κυνηγήσω τη διάκριση. Πιο σημαντικό, πλέον, θα επιδιώξω να προετοιμαστώ υπό βροχή και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Στον ανοιχτό στίβο πρέπει ο αθλητής να προσαρμόζεται, ώστε σε πραγματικές συνθήκες αγώνα να μην του στοιχίζει μια απότομη αλλαγή καιρού. Αυτό που μου στοίχησε την πρόκρισή μου στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων, θα το μετατρέψω σε όπλο. Ήδη έχω κάνει κάποιες ενέργειες ώστε να βρεθώ στο Λονδίνο για προετοιμασία, ελπίζω να ευοδωθούν».

Σε διασυλλογικό επίπεδο, άγνωστη παραμένει η επόμενη αθλητική στέγη, που θα φιλοξενήσει τη Θεσσαλή δισκοβόλο, με την ίδια, ωστόσο, να βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με την τωρινή της ομάδα την ΆΕΚ, όσο και με αρκετούς ακόμη συλλόγους, που σίγουρα θέλουν να την εντάξουν στο δυναμικό τους: «Μετά την απαιτούμενη ξεκούραση, θα μπω και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας από τον Οκτώβριο. Φυσικά πρέπει να ψάξω τα μετέπειτα επαγγελματικά μου βήματα, έχοντας ήδη κάνει συζητήσεις με αρκετούς συλλόγους. Αυτό που ζητάω ως αθλήτρια είναι ο σεβασμός και θέλω να συνεχίσω κάπου, που θα νιώθω καλά. Από κει και πέρα, η παραμονή μου ή όχι στην ΑΕΚ θα εξαρτηθεί και από τις υπόλοιπες προτάσεις, τις οποίες συζητάω».

Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου έζησε από κοντά το θρίαμβο της ελληνικής αποστολής, που πανηγύρισε 6 μετάλλια. Η Κορακάκη, ο Πετρούνιας, ο Γιαννιώτης, η Στεφανίδη, οι Μάντης- Καγιαλής έκαναν την Ελλάδα να πανηγυρίζει και η 24χρονη δισκοβόλος σημείωσε: «Τα παιδιά μας χάρισαν συγκλονιστικές στιγμές. Τα μετάλλια είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, είναι κρυμμένα στην απαιτητική καθημερινότητα όλων των αθλητών. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, βρέθηκαν πανάξια στην κορυφή».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X