Μεγάλη ποιότητα η ΑΕΚ, άλλη κλάση ο Μάνταλος

Μεγάλη ποιότητα η ΑΕΚ, άλλη κλάση ο Μάνταλος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειαζόταν ένα ματς με ομάδα μικρότερης κατηγορίας για να επιβεβαιωθεί η ποιότητα της φετινής ΑΕΚ. Ωστόσο, το αποψινό φιλικό με τον Αρη ήταν σημαντικό τεστ, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της «καυτής» έδρας και της ανάγκης που είχαν οι «κίτρινοι» να αισθανθούν ξανά σημαντικοί. Η ΑΕΚ όμως, έκανε επίδειξη δύναμης. Με τον Πέτρο Μάνταλο να δίνει ρεσιτάλ στο πρώτο ημίχρονο, η Ενωση σμπαράλιασε την άμυνα του Αρη και πραγματοποίησε «ψαρωτική» εμφάνιση που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Η ΑΕΚ χαλάρωσε στο δεύτερο μέρος, υπήρξαν αρκετές αλλαγές, αλλά κράτησε ως το τέλος τη νίκη με 2-1.

Λίγες ημέρες έπειτα από την πρόβα με τον Ατρόμητο (αντί της πρεμιέρας του πρωταθλήματος), ο Τιμούρ ανακάτεψε την τράπουλα. Συγκριτικά με το ματς του Περιστερίου έκανε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά διατήρησε τη διάταξη σε 4-2-3-1 με τον Μάνταλο οργανωτή, τον Μπακασέτα δεξιά (όπως και με τον Ατρόμητο) και τον Πλατέλλα αριστερά. Παρά τις αλλαγές, η ΑΕΚ είχε συνοχή, τεράστια διαφορά κλάσης και μετά το πρώτο 10λεπτο, κυριάρχησε απόλυτα μέσα στο γήπεδο.

Όταν η Ενωση πάτησε…γκάζι, δεν έβλεπε καν την ομάδα του Αρη. Με τον Μάνταλο να κάνει απίστευτο παιχνίδι, να οργανώνει, να μοιράζει και να σκοράρει, η ΑΕΚ κυριάρχησε και έπαιξε την ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως η γάτα με το ποντίκι. Ο Πλατέλλας (κυρίως) και ο Μπακασέτας άνοιγαν διαδρόμους από τα άκρα, ο Μάνταλος έκανε κίνηση ως δεύτερος φορ και τα γκολ δεν άργησαν να έρθουν. Διπλό χτύπημα από τον αρχηγό, σε διάστημα πέντε λεπτών όπου ο Αρης παρακολουθούσε αδύναμος να αντιδράσει.

Οι παίκτες του Κετσπάγια κυριάρχησαν απόλυτα στη μεσαία γραμμή. Υπήρχε μεγάλη ποιοτική διαφορά και η ΑΕΚ έπαιζε με άνεση της καλύτερης ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα πιο σπουδαίο, πως η Ενωση κυριάρχησε και έκανε ό,τι ήθελε επιθετικά, ενώ δεν απειλήθηκε αμυντικά. Είναι ενδεικτικό, πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο, ο Αρης μόνο σε μια περίπτωση έφτασε κοντά στο να…μπει στην περιοχή του Ανέστη, αλλά και εκεί η άμυνα της ΑΕΚ έδειξε εξαιρετική συνοχή και απομάκρυνε.

Ο Τιμούρ έδωσε χρόνο και σε άλλους παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Μπακασέτας επέστρεψε στον φυσικό του χώρο – πίσω από τον επιθετικό – και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με οβίδα που σταμάτησε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ είχε συνεχώς τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, ήταν εκείνη που έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό στη μεσαία γραμμή και είχε τρόπους να δημιουργεί κενά στην άμυνα του Αρη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Τιμούρ δοκίμασε και το 4-3-3, ένα πιο αμυντικογενές σύστημα που θα δουλευτεί σε παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ. Ωστόσο, φάνηκε να μη λειτουργεί σωστά, καθώς ο Αρης πήρε χώρους, έκανε φάσεις και κατάφερε να μειώσει το σκορ (έπειτα από δύο μεγάλες ευκαιρίες, που έβγαλε ο Ανέστης) έπειτα από την προσπάθεια του Ανάκογλου και το τελείωμα του Ιντζίδη.

Μετά το γκολ, η ΑΕΚ ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι και παρά την πίεση των γηπεδούχων κατάφερε να διατηρήσει τη νίκη ως το φινάλε. Μέχρι το τέλος του ματς, ο Τιμούρ έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες και εκείνοι που έμειναν ως το φινάλε ήταν μόνοι τέσσερις, οι Ανέστης, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον και Πλατέλλας (έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιήθηκαν όλοι – πλην Μπάρκα – οι παίκτες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη).

 

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο (35’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (46’ Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος (69’ Μανωλάς), Ντίντακ (69’ Ντίας), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μάνταλος (46’ Πατίτο), Μπακασέτας (59’ Τζανετόπουλος), Αλμέϊδα (37’ Πέκχαρτ)

Αρης (Ν. Αναστόπουλος, 4-2-3-1): Διούδης (61’ Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος (46΄Βουτσιάς), Τσουμάνης, Ρόβας (46΄Παυλίδης), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ντούνης (46΄Ανάκογλου), Αντρέου (46΄Νέτο), Μιλούνοβιτς (46΄Ν΄Λουντούλου), Τάτος (82’ Ντόγος), Ίλιτς (46΄Καπνίδης)

Ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε κίτρινη κάρτα στον Τσουμάνη (65’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X