Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε της αναμέτρησης, αποτύπωνε πλήρως τη διάσταση της αναμέτρησης. Η επιστροφή της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια (σε φάση ομίλων τουλάχιστον) θα πρέπει να περιμένει για την επόμενη σεζόν. Αν και η Ενωση έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τη σπουδαία Σεντ Ετιέν καθοδηγούμενη από έναν εκπληκτικό Μάνταλο, ηττήθηκε με 1-0 από τη μοναδική φάση της γαλλικής ομάδας (η οποία μάλιστα προήλθε από κόντρα και ήταν τελείως τυχερή).

Η ΑΕΚ είχε διάθεση, ο Τιμούρ έκανε ό,τι μπορούσε για να αλλάξει την πορεία της αναμέτρησης, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών, δίχως τον Γιόχανσον (πολυτιμότερο στην αναμέτρηση της Γαλλίας), οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν τα πάντα μπροστά σε 35.000 Ενωσίτες, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν έστω στην ισοφάριση αν και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η αναγκαστική απουσία του Γιόχανσον που δεν ήταν έτοιμος σωματικά από τη γαστρεντερίτιδα που υπέστη, αντιμετωπίστηκε από τον Τιμούρ με τη χρησιμοποίηση του Λαμπρόπουλου στη θέση του, ως παρτενέρ του Σιμόες. Μαζί με τον Μπακασέτα (αντί του Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης), αυτές ήταν οι δύο αλλαγές που έκανε ο Κετσπάγια συγκριτικά με το παιχνίδι της Γαλλίας. Και είναι αλήθεια, πως η ΑΕΚ έδειξε ξανά μεγάλη συνοχή, ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν εκείνη που άρχισε να απειλεί, πρώτα με την κεφαλιά του Μάνταλου και έπειτα με το σουτ του Μπακασέτα.

Βέβαια, στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί να είσαι καλύτερος, αλλά πρέπει να είσαι και τυχερός. Όπως ήταν οι Γάλλοι, που χωρίς να έχουν μπει καν στην περιοχή του Ανέστη, δίχως να έχουν τελική προσπάθεια προς την «κιτρινόμαυρη» εστία, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η κόντρα πάνω στον Νταμπό σε απομάκρυνση του Τσιγκρίνσκι, έφερε τον Αμούμα αφύλακτο στη δεξιά πλευρά να σερβίρει έτοιμο γκολ για τον Ντέμπιτς. Δίχως να έχουν καν φάση, οι Γάλλοι πέτυχαν το γκολ που ήθελαν.

Η ΑΕΚ έδειξε σε εκείνο το σημείο, πως έχει μέταλλο ομάδας. Εκλεισε τους Γάλλους στο μισό τερέν και άρχισε να ψάχνει τις φάσεις. Με κινητήριο μοχλό τον σούπερ Μάνταλο που έκανε τα πάντα και οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι, η Ενωση άρχισε να ψάχνει το πρώτο από τα δύο γκολ που χρειάζονταν πλέον για την πρόκριση. Θα μπορούσε να το βρει πριν πάει στα αποδυτήρια, με το «καψούλι» του Βάργκας, αλλά κυρίως με την απίστευτη φάση της κεφαλιάς του Μπαρμπόσα (37’). Το γκολ δεν ήρθε, αλλά ο κόσμος πίστευε και το φώναζε στην πρόκριση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τιμούρ δεν άλλαξε τίποτα στην 11άδα και έδειξε εμπιστοσύνη στις αρχικές επιλογές του για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η Σεντ Ετιέν είχε στηθεί πλέον στην άμυνα της και περίμενε την ΑΕΚ, ψάχνοντας κάποιους χώρους για να μπορέσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, παρά την πίεση που άσκησε η Ενωση, δεν ήρθε το γρήγορο γκολ που ήθελε για την ισοφάριση.

Ο Τιμούρ άλλαξε τα άκρα του, αρχικά με την είσοδο του Πλατέλλα και λίγο μετά με τον Αραβίδη (φέρνοντας τον Μπακασέτα αριστερά, με τον «Αραβα» στην κορυφή της επίθεσης). Η ΑΕΚ είχε κλείσει πλέον τους Γάλλους στο μισό γήπεδο και έψαχνε τον τρόπο να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Στο τελευταίο 25λεπτο, ο τεχνικός της ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα: έριξε στο ματς τον Αλμέϊδα, μετέτρεψε το σχήμα σε 4-1-3-2 με τον Πορτογάλο και τον Αραβίδη στην περιοχή και τον Λαμπρόπουλο μοναδικό κόφτη.

Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο με τους Γάλλους να είναι πλέον ταμπουρωμένοι μπροστά από την εστία του Ρουφιέ. Αν και η Ενωση έπαιζε με δύο φορ, με τον έναν μάλιστα να είναι ο Αλμέϊδα, η μπάλα δεν έφτανε ορθολογικά στην περιοχή και η μοναδική απειλή σε αυτό το διάστημα ήταν ένα μακρινό σουτ του Πλατέλλα που πέρασε λίγο άουτ. Δεν υπήρχαν δυνάμεις και καθαρό μυαλό για να φτάσει η ΑΕΚ στην ανατροπή.

 

Δείτε πως μετέδωσε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67’ Αλμέϊδα), Μπαρμπόσα (61’ Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (53’ Πλατέλλας), Μπακασέτας

Σεντ Ετιέν (Κ. Γκαλτιέ, 4-3-3): Ρουφιέ, Τεοφίλ – Κατρίν, Πολομάτ, Περέν, Πογκμπά, Σελνάες, Νταμπό (30 Παγιότ), Λεμουάν (79’ Μονέ – Πακέ), Τανάνε, Αμούμα, Μπέριτς (84’ Ρου)

Ο διαιτητής Γιεφέτ έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τανάνε (46’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X