Αναγνωστοπούλου: "Πιστεύω στον εαυτό μου"

Πρώτη στην Θήβα η Κρίστυ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέσω Ρώμης ξεκινά, αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου, το ταξίδι στο όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου,

H δισκοβόλος της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο αγώνισμα, στον προκριματικό της 16ης Αυγούστου, με φιλοδοξίες και ελπίδες για πρόκριση στο μεγάλο τελικό της επόμενης ημέρας.

Ανάμεσα στα μεγάλα αστέρια του αγωνίσματος, η 24χρονη ρίπτρια, που θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στη σπουδαία διοργάνωση, θα παλέψει για την είσοδο στη 12άδα, που θα επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό της, ως μίας από τις καλύτερες ελληνίδες αθλήτριες δισκοβόλους όλων των εποχών.

Με πολύ κόπο, σκληρή δουλειά και προσπάθεια εξάλλου, η αθλήτρια της ΑΕΚ έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα, αν αναλογιστεί κανείς ότι παλεύει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος αθλητισμός στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Πιστή στο ραντεβού της και με το Βόλο, τον οποίο επισκέπτεται συχνά και έχει ως τόπο διαμονής, όταν της το επιτρέπουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, η Κρίστι Αναγνωστοπούλου μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μεγάλη της ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή, σ’ ένα ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι από την Κρήτη, όταν έπιασε το όριο για το Ρίο σε μίτινγκ στα Χανιά, με την επίδοση της 61.40, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ.

Αναφερόμενη στο στόχο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε: «Νιώθω πολύ χαρούμενη που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και θα βρεθώ στη Βραζιλία και σε αυτούς τους αγώνες, στους οποίους η συμμετοχή τιμά κάθε αθλητή. Θέλω να ζήσω το όνειρο μου και να ευχαριστηθώ τους αγώνες, αλλά σαφώς πηγαίνω στο Ρίο με υψηλές βλέψεις, με στόχο την είσοδο στον τελικό».

Μιλώντας για την προετοιμασία της ενόψει της σπουδαίας διοργάνωσης, η ταλαντούχα δισκοβόλος δήλωσε ευχαριστημένη από την πορεία της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το άγχος έφυγε νωρίς, με την εξασφάλιση της συμμετοχής μου. Ενιωθα σίγουρη ότι μπορώ να κάνω μια μεγάλη επίδοση, η οποία θα ήταν ικανή να με στείλει στο Ρίο. Ηρθε στα Χανιά το 2015 και από εκεί και έπειτα είχα τη δυνατότητα να εστιάσω για καιρό στις λεπτομέρειες, κάτι το οποίο μου επέτρεψε να βελτιώσω και να σχεδιάσω καλύτερα πολλά σημεία της προπόνησής μου. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου βρέθηκα και δύο φορές στην Κύπρο, στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων με την Ελλάδα και θεωρώ ότι έκανα το καλύτερο δυνατό, ώστε να είμαι πανέτοιμη στο μεγάλο ραντεβού της Ολυμπιάδας».

Φετινό ρεκόρ της αποτελεί το 59.76, των Βαλκανικών αγώνων της Ρουμανίας, επίδοση που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία. Η ίδια δηλώνει έτοιμη για την υπέρβαση, ενώ τονίζει ότι αν κάνει τις επιδόσεις που μπορεί, θα βρεθεί ανάμεσα στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στην 12άδα: «Θέλω να βρεθώ στον τελικό, στην κορυφαία 12άδα, με μια καλή επίδοση. Πιστεύω στον εαυτό μου, ότι μπορώ να βρεθώ κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, που θα μου δώσει την πρόκριση. Οι επιδόσεις μου στους πρόσφατους αγώνες είναι ενθαρρυντικές, έριξα το δίσκο πάνω από τα 60 μέτρα σε πρόσφατο μίτινγκ και αυτό είναι που μου δίνει δύναμη και αισιοδοξία για την επίδοση, που ονειρεύομαι να κάνω».

Το Ολυμπιακό στάδιο Ζοάο Χαβελάνζε θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του στίβου, εκεί όπου θα βρεθεί και η ελληνική αποστολή με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν και τα νέα από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που βρίσκονται ήδη στη Λατινική Αμερική και στο Ολυμπιακό χωριό δεν είναι ενθαρρυντικά, η Κρίστι Αναγνωστοπούλου υπογραμμίζει ότι δε φοβάται την πιθανότητα να συναντήσει κακές συνθήκες που θα συναντήσει στο Ρίο: «Είναι κρίμα να δυσφημούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή τους. Εχω γνώση όσων γράφονται, αλλά πολλά από αυτά δεν ισχύουν. Συνομιλώντας με αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται ήδη στο Ρίο, οι συνθήκες δεν είναι όσο άθλιες λέγεται. Από την πλευρά μου ανυπομονώ να βρεθώ εκεί, να πατήσω στο μέρος που θα αγωνιστώ, να προσαρμοστώ. Ένα συν για εμάς είναι ότι οι θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε θα είναι καλύτερες σε σχέση με τη ζέστη που αντιμετωπίζουμε στην Αθήνα. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, οι προετοιμασίες μας γίνονται επίσης σε κάκιστες συνθήκες. Είμαστε ήρωες που με τις ελλείψεις που έχουμε στεκόμαστε στα πόδια μας και εκπροσωπούμε τη χώρα μας, σε τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις».

Το Βόλο θα επισκεφτεί μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες η 24χρονη πτυχιούχος πλέον της σχολής ΤΕΦΑΑ, αποκαλύπτοντας ότι η περίοδος που θα ακολουθήσει, θα είναι μεταβατική για εκείνη, καθώς θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σχετικά με τη συνέχειά της, σε ότι αφορά την αθλητική της ιδιότητα: «Σίγουρα θα υπάρξει μια περίοδος ξεκούρασης για εμένα, μετά την Ολυμπιάδα, όπου θα σκεφτώ τα επόμενά μου βήματα. Δίνω μεγάλη βάση στην αθλητική εξέλιξη μου, ονειρεύομαι το υψηλότερο επίπεδο και έως τον Οκτώβριο, που θα είναι περίοδος μεταγραφών σε εθνικό επίπεδο θα κληθώ να αποφασίσω, πώς και που θα συνεχίσω την αθλητική μου καριέρα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X