Μέλος της ΕΟΔΤ η ΑΕΚ

Μέλος της ΕΟΔΤ η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το τμημα Powerlifting της ΑΕΚ, προχωρησε σε ενταξη στην Ελληνικη Ομοσπονδια Δυναμικου Τριαθλου.

Οπως δηλωσε ο εφορος της ΑΕΚ Νικος Καραμπουρνιωτης, ειναι αναγκη να ενταχθουμε στην ΕΟΔΤ για να διεκδικησουμε ολοι μαζι, πραγματα ουσιαστικα για το αθλημα, το οποιο προσωπικα το θεωρω ακρως αδικημενο. Η δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πριν μιλησω για τους λογους τους οποιους πρεπει να ενισχυσουμε μια Ομοσπονδια, θα σας πω οτι το συγκεκριμενο αθλημα τα τελευταια χρονια, εχει φερει στην Ελλαδα επιτυχιες οσες δεν εχουν φερει ολα τα υπολοιπα αθληματα μαζι, ολυμπιακα και μη. Αθλητες και σωματεια μονοι τους, χωρις καμια οικονομικη υποστηριξη απο πουθενα, σε περιοδους κρισης, βάζοντας χρηματα απο τον οικογενιακο τους προυπολογισμο. Αθλητες αρκετοι ανεργοι και σωματεια που ακομα δνε εχουν καν τα βασικα, δηλαδη χωρο προπονησης και αναγκαζονται οι αθλητες παλι με δικα τους εξοδα, να γυμναζονται σε γυμναστηρια συνοικιακα, τα οποια δνε μπορουν να τους προσφερουν τιποτα ουσιαστικο, διοτι ουτε εξοπλισμο διαθετουν, ουτε αθλητικη κουλτουρα, ενω παραλληλα αλλοι, παρακαλανε αναγκαστικα διαφορα σωματεια στην πλειονοτητα αρσης βαρων, ωστε να κανουν προπονηση σε πλατο στα οποια δεν φοβουνται μη τους πεσει η μπαρα κατω και κανει ζημια και χρησιμοποιωντας σωστα οργανα που βοηθουν στην προοδο τους. Για ποιο λογο τωρα θεωρω οτι πρεπει να ενθσχυσουμε ενωμενοι το αθλημα;

α)Το βασικοτερο ολων,η αναγνωρηση απο την Γενικη Γραμματεια αθλητισμου

Για πιο λογο πρεπει να αναγνωρισουν και τυπικα το αθλημα;

Οι λογοι ειναι πολλοι και δυστυχως επειδη οι περισσοτεροι αθλητες Powerlifting δεν εχουν σχεση με πρωταθλητισμο ουτε με αθλητισμο στο παρελθον,αφου όπως προειπα εχουν μεγαλωσει μεσα σε γυμναστηρια με ανθρωπους μη αθλητες και χωρους μη αθλητικους. Αρα δεν ειχαν ουτε αθλητικο τροπο σκεψης ουτε αθλητικους στοχους,ουτε προπονητες,ουτε τιποτα.

Με την αναγνωρηση λοιπον η Ομοσπονδια χρηματιοδοτειται απο το κρατος. Αυτο σημαινει πολλα. α)Εθνικη ομαδα επισημη, χρηματοδοτηση στις διαφορες αποστολες οπου η εθνικη καλειται να αγωνιστει με στοχο την διεθνη  διακριση.

β)Μορια διορισμων σε νικητες εως τεταρτης θεσης σε Πανευρωπαικα και μεχρι εκτης σε Παγκοσμια.

γ)Σχολικα πρωταθληματα και μοριοδοτηση για ανωτερες και ανωτατες σχολες στο 15% οπως σε ολα τα αθληματα ολυμπιακα και μη.

δ)Μοριοδοτηση σε εθνικα πρωταθληματα π0αλι για πανεπιστημια

ε)ΑΣΑΕΔ!Προνομια σε αθλητες οι οποιοι κανουν τη στρατιωτικη τους θητεια,οπως γινεται σε ολα τα αθληματα,ολυμπιακα και μη. Υπηρετηση στο ΑΣΑΕΔ στο ΟΑΚΑ. Ανωτατο Συμβουλιο Αθλητων Ενοπλων Δυναμεων.

στ)Αρκετοι αθλητες υπηρετουν σε στρατο η εργαζονται σε σωματα ασφαλειας ή ενοπλες δυναμεις. Αυτο σημαινει Στρατιωτικο πρωταθλημα ή αλλιως Αγωνες ενοπλων δυναμεων σωματων ασφαλειας, οπως γίνεται σε ολα τα αθληματα, ολυμπιακα και μη. Οι αθλητες αυτοι, κερδιζοντας μεταλλια, εχουν παρα πολλα προνομια στην υπηρεσια τους, με λιγοτερες υπηρεσιες, αθλητικες αδειες για προετοιμασια σε αγωνες ενοπλων,εθνικα πρωταθληματα και διεθνη αγωνες. Προνομια που τα εχω παρει αι εγω ο ιδιος πολλες φορες καθως ειμαι μελος στην ομαδα στιβου και αρσης βαρων του Λιμενικου Σωματος, απο τοτε που ενταχθηκα στο Σωμα.

ζ)Μεσω της χρηματοδοτησης,ενοικιαση χωρων ανα την Ελλαδα κυριως στα μεγαλα αστικα κεντρα,ωστε να εχει το αθλημα δικες του αιθουσες προπονησης και να μην ειναι ερμαιο του καθε συλλογου και του καθε αθληματος.

η)Μεσω της χρηματοδοτησης, αγορα υλικου για τα σωματεια.Το αθλημα εχει πολυ ιδιεταιρο υλικο το οποιο ειναι ακριβο και δυσκολευει τον οποιοδηποτε θελει να δημιουργησει εναν συλλογο.

Ολα αυτά λοιπον μπορουν να γινουν μονο με μια δυνατη Ομοσπονδια και με την αναγνωρηση επισημα.Θελει ενοτητα,αποφασητικοτητα και καλη διαθεση. Και φυσικα ο κοπος του καθενος τοσα χρονια να μην παει στα σκουπιδια.Το αν θα μπορουν οι αθλητες να συμμετεχουν σε διαφορες διεθνης ομοσπονδιες,αυτο ειναι κατι που με καλη διαθεση λυνεται και δνε θα υπαρχει προβλημα.

Κλεινοντας θα ηθελα να πω οτι ειναι κριμα,να υπαρχει τετοια τεχνογνωσια και απο την ΕΟΔΤ και απο το ΕΣΔΤ, να ανοιγουν ολοενα περισσοτερα σωματεια τριαθλου στη χωρα και να μην υπαρχει μια αρση στην οποια θα ανοικουν σωματεια,αθλητες και προπονητες. Ουτε οι αγωνες που γινοντουσαν θα σταματησουν, ουτε το αθλημα θα χαλασει,ουτε θα μειωθει η δυναμη κανενος σωματειου. Καθε αλλο.Πιστευω οτι οποιος αγαπαει αυτο το αθλημα πρεπει να κανουμε ολοι μαζι το βημα παραπανω. Μη ξεχνατε πως ολα τα προνομια που προανεφερα, τα εχουν και μη ολυμπιακα αθληματα οπως παραδειγμα το ΚΑΡΑΤΕ, το οποιο αν δεν κανω λαθος ή σε αυτη την ολυμπιαδα η΄στην επομενη γινεται ολυμπιακο αθλημα και οι αθλητες του που αρκετοι ειναι φιλοι μου, απολαμβανουν προνομιως σε οτι σας εγραψα…και οχι μονο στο ΚΑΡΑΤΕ.Κ μπροστα και στηριζουμε ολα τα σωματεια του αθληματος,χωρις εγωισμους και παντα με καλη θεληση,πρωτα γιατι σεβομαστε τον κοπο μας ως αθλητες,προπονητες,εφοροι του αθληματος και μετα το ιδιο το αθλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X