Αυτοί είναι οι «ντόπιοι αστέρες» στον όμιλο της ΑΕΚ

Η Ευρωλίγκα «στέλνει» την ΑΕΚ στο Eurocup
Photo Credits: INTIME

Με βάση τους αντιπάλους της ΑΕΚ στον Α’ Όμιλο του Eurocup, το enwsi.gr προχωρά σε μία παρουσίαση των γηγενών παικτών που ξεχωρίζουν σε κάθε ομάδα.

Κάθε ομάδα, έχει αρκετούς ντόπιους παίκτες και υπάρχουν κάποιοι που έχουν ηγετικό ρόλο. Αυτό φάνηκε από την περσινή σεζόν (2015-16), όπου έκαναν πολύτιμη δουλειά για τις ομάδες τους. Ξεχωρίσαμε λοιπόν, έναν ντόπιο παίκτη από κάθε μία από τις έξι ομάδες του Α’ Ομίλου του Eurocup και φυσικά εστιάσαμε σε αυτούς που έχουν μείνει στο ρόστερ και όχι σε όσους έχουν αποχωρήσει.

Ξεκινάμε από την ΑΕΚ φυσικά, όπου δεν χρειάστηκε να… ψάξουμε πολύ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο MVP του πρώτου γύρου στο περσινό Eurocup, έχοντας μέσο όρο 24,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ανά αγώνα, σουτάροντας με 85,7% στις βολές, με 53,7% στα σουτ εντός πεδιάς και με 42,4% στα τρίποντα.

Αφήνουμε τον έμπειρο σέντερ της ΑΕΚ και περνάμε στη Νίζνι Νόβγκοροντ. Οι Ρώσοι παίκτες που ξεχώρισαν πέρυσι, ήταν πολλοί, αλλά οι περισσότεροι αποχώρησα φέτος, για άλλες ομάδες. Οπότε επιλέξαμε τον Ιβάν Στρέμπκοφ, ο οποίος είναι 25χρονος γκαρντ και στο περσινό Eurocup είχε μέσο όρο 7,7 πόντους, 1,9 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ, ενώ σούταρε με 85,7% στις βολές, με 39% στα σουτ εντός πεδιάς και με 42,4% στα τρίποντα.

Η Γκραν Κανάρια διαθέτει έναν πρώην διεθνή πάουερ φόργουορντ, τον 27χρονο Ισπανό, Πάμπλο Αγκιλάρ, ο οποίος στο Eurocup της περσινής σεζόν είχε μέσο όρο 8,1 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, σουτάροντας με 84,2% στις βολές, με 52,7% στα σουτ εντός πεδιάς και με 42% στα τρίποντα.

Από την μεριά της, η Τσεντεβίτα έπαιξε στην Ευρωλίγκα πέρυσι και από τους Κροάτες, εξαιρετικός ήταν ο 27χρονος σέντερ, Μίρο Μπιλάν, ο οποίος είχε μέσο όρο 13,1 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σουτάροντας με 62,5% στις βολές, με 55,4% στα σουτ εντός πεδιάς και με 33,3% στα τρίποντα.

Πάμε και στη Ζιελόνα Γκόρα, η οποία έπαιξε και στο Eurocup πέρυσι. Εκεί, διακρίθηκε ο 22χρονος Πολωνός γκαρντ, Ματέουζ Πονίτκα, ο οποίος είχε μέσο όρο 13,5 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, σουτάροντας με (69,4% στις βολές, με 58,8% στα σουτ εντός πεδιάς και με 47,6% στα τρίποντα.

Τέλος, η Λιετκαμπέλις είναι μια διαφορετική περίπτωση, αφού πέρυσι δεν έπαιξε σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρά μόνο στο εγχώρια πρωτάθλημα και στη Βαλτική Λίγκα. Επιλέξαμε τον 33χρονο φόργουορντ, Βάλντας Βασίλιους, ο οποίος στο πρωτάθλημα Λιθουανίας είχε μέσο όρο 10,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ, σουτάροντας με 68,3% στις βολές, με 52,6% στα σουτ εντός πεδιάς και με 33,7% στα τρίποντα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X