Eurocup, η διοργάνωση του Ζντοβτς

«Ανυπομονούμε για τον Ολυμπιακό»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τη νέα διοργάνωση του Eurocup, όπου θα λάβει μέρος στον πρώτο όμιλο με αντιπάλους την Νίζνι Νόβγκοροντ, την Γκραν Κανάρια, την Τσεντεβίτα, την Ζιελόνα Γκόρα και την Ρέτζιο Εμίλια, σε έναν όμιλο βατό, ου στην καλή μέρα της Βασίλισσας μπορεί να έρθει το καλό πλασάρισμα.

Η Ένωση «κλείδωσε» με την ευρωπαϊκή συμμετοχή για τη νέα σεζόν και σε αυτή αναμένεται να έχει ένα μεγάλο… όπλο. Ποιο είναι αυτό; Η παρουσία του Γιούρι Ζντοβτς στην άκρη του πάγκου! Ο Σλοβένος προπονητής έχει εμπειρία από την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκα, όντας προπονητής της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, την διετία 2011-13. Τότε, μάλιστα, είχε υπό τις οδηγίες του και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος πλέον είναι ο ηγέτης της Βασίλισσας.

Τι έκανε, όμως την διετία 2011-13 στο Eurocup το »ξανθό σκυλί»; Την πρώτη σεζόν (2011-12) η ρωσική ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης , όπου τερμάτισε τέταρτη. Ο Ζντοβτς, όμως, αναγνωρίστηκε για την δουλειά του στους «κόκκινους» καθώς αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο Eurocup. Την δεύτερη σεζόν (2012-13) η Σπαρτάκ συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, όμως η πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά, καθώς η Μπουντιβέλνικ κατάφερε να την αποκλείσει στον διπλό προημιτελικό (83-72 είχαν κερδίσει οι Ρώσοι στο πρώτο παιχνίδι, όμως στον επαναληπτικό η ουκρανική ομάδα επικράτησε με 73-56, καλύπτοντας την διαφορά των 11 πόντων).

Όσο για τον απολογισμό του την διετία αυτή; Μέτρησε 23 νίκες και 7 ήττες (13-3 την πρώτη σεζόν, 10-4 την δεύτερη), αριθμοί που δείχνουν πως το Eurocup είναι μια διοργάνωση που ταιριάζει στον Σλοβένο και αναμένεται να παίξει τον ρόλο του και αυτό το γεγονός για την πορεία της Βασίλισσας.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X