Η καλύτερη και η... χειρότερη κλήρωση για την ΑΕΚ

Ομάδα για όλα τα... πλάνα
Photo Credits: INTIME

Σήμερα το μεσημέρι (14:15) η ΑΕΚ θα μπει στην κληρωτίδα στη Βαρκελώνη, για να μάθει τους αντιπάλους της, στην πρώτη φάση του Eurocup.

Ακόμα οι περισσότερες ομάδες έχουν να κάνουν πολλές κινήσεις για να γεμίσουν τα ρόστερ τους, ενώ η ΑΕΚ έχει κάνει τις περισσότερες μεταγραφές, από κάθε άλλη ομάδα της διοργάνωσης. Συνήθως πριν από μία κλήρωση, πολλοί αναρωτιούνται για το ποιοι θα είναι οι καλύτεροι δυνατοί αντίπαλοι, αλλά και ποιοι θα είναι οι χειρότεροι δυνατοί αντίπαλοι.

Ας ξεκινήσουμε με το σενάριο της καλύτερης δυνατής κλήρωσης για την ΑΕΚ. Από το Α’ γκρουπ δυναμικότητας, η θεωρητικά πιο αδύναμη, είναι η Νίζνι Νόβγκοροντ, την οποία άλλωστε η «Ένωση» κέρδισε φέτος στο ΟΑΚΑ. Από το Β’ γκρουπ, με βάση και την φετινή της μέτρια σεζόν, μάλλον η Άλμπα Βερολίνου θα ήταν η πιο βατή περίπτωση.

Στο Γ’ γκρουπ δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Ολίμπια Λιουμπλιάνας είναι εξαιρετική περίπτωση και είναι μία από τις πιο αδύναμες, θεωρητικά ομάδες της διοργάνωσης. Όσο για το Δ’ γκρουπ, οι ομάδες δεν… τρομάζουν, αλλά η πιο προσιτή μοιάζει να είναι η Λιέτουβος Ρίτας. Τέλος, στο ΣΤ’ γκρουπ, οι ιταλικές ομάδες είναι καλύτερες, αλλά οι Σέρβοι και οι Μαυροβούνιοι έχουν δυνατές έδρες. Μάλλον θα προτιμούσαμε την Μπούντουτσνοστ για πιο βατή περίπτωση.

Όσον αφορά την χειρότερη δυνατή κλήρωση, από το Α’ γκρουπ θα αναφερθούμε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, που φέτος έφτασε μέχρι το Final-4 της Ευρωλίγκας. Από το Β’ γκρουπ, πολύ ισχυρή ομάδα είναι η Βαλένθια και θα είναι καλό να την αποφύγει η ΑΕΚ. Από το Γ’ γκρουπ οι ισπανικές ομάδες είναι πάντα δύσκολες και συγκεκριμένα θα πούμε για τη Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη, ότι έχει ανέβει επίπεδο.

Στο Δ’ γκρουπ, θα ήταν ιδανικό να αποφευχθεί η Ντιναμό Σάσαρι, που έχει ενισχυθεί αρκετά στις μεταγραφές. Τέλος, στο ΣΤ’ γκρουπ, η πιο δυνατή αντίπαλος είναι η Ρέτζιο Εμίλια, η οποία φέτος έπαιξε στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και πήρε την 2η θέση.

Όλα αυτά τα σενάρια βέβαια, είναι καθαρά φιλολογικά. Από εκεί και πέρα, τα πάντα κρίνονται μόνο μέσα στο παρκέ. Υπενθυμίζουμε, ότι τα έξι γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Eurocup, έχουν ως εξής:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ: Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χίμκι, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ουνικάχα Μάλαγα

Β’ ΓΚΡΟΥΠ: Βαλένθια, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Γκραν Κανάρια

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ: Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, Μπιλμπάο, Μούρθια, Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Δ’ ΓΚΡΟΥΠ: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λιέτουβος Ρίτας, Ντιναμό Σάσαρι, Ζιελόνα Γκόρα

Ε’ ΓΚΡΟΥΠ: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Καντού, ΑΕΚ, Ουλμ

ΣΤ’ ΓΚΡΟΥΠ: Μπούντουτσνοστ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X