Πρώτη γεύση από το δυνατό Eurocup για τη «Βασίλισσα»

Σάκοτα στο enwsi.gr: «Θα υπάρχει ένταση στο τρίτο παιχνίδι, οφείλουμε να μπούμε δυνατά»
Photo Credits: INTIME

Λίγες ακόμα ώρες έχουν μείνει, μέχρι να διεξαχθεί η κλήρωση για το Eurocup της νέας σεζόν, που σίγουρα είναι αρκετά δυνατό, με πολλές ποιοτικές ομάδες.

Η ΑΕΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση και φυσικά περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της, στην πρώτη φάση του Eurocup, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη σήμερα το μεσημέρι (14:15). Το enwsi.gr προχωρά στην αναλυτική παρουσίαση της διοργάνωσης αυτής, που προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Πρώτα από όλα, να πούμε ότι οι 24 ομάδες είναι χωρισμένες σε έξι γκρουπ δυναμικότητας. Μόλις γίνει η κλήρωση, θα προκύψουν τέσσερις όμιλοι, που ο καθένας θα περιλαμβάνει από έξι ομάδες. Την πρόκριση για την φάση των «16», θα παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Στη συνέχεια, θα γίνουν άλλοι τέσσερις όμιλοι, αλλά των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτοι σε κάθε γκρουπ, θα περάσουν στην φάση των «8».

Στα προημιτελικά λοιπόν, θα αρχίσουν τα Play Offs. Εκεί, η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες. Η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, θα δίνει το πρώτο και το τρίτο ματς (σ.σ. αν χρειαστεί), εντός έδρας. Ακριβώς το ίδιο σύστημα θα ακολουθηθεί τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στους τελικούς της διοργάνωσης.

Όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων του Eurocup, ξεχωρίζουν οι ρωσικές Λοκομοτίβ Κουμπάν και Χίμκι, που πέρυσι έπαιζαν στην Ευρωλίγκα, όπως αντίστοιχα και η Ουνικάχα Μάλαγα. Γενικά, δύσκολα θα βρει κανείς ομάδες που να είναι αδύναμες και όλες μοιάζουν ικανές να κάνουν… ζημιές. Αναλυτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της πρώτης φάσης του Eurocup, έχουν ως εξής:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ: Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χίμκι, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ουνικάχα Μάλαγα

Β’ ΓΚΡΟΥΠ: Βαλένθια, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Γκραν Κανάρια

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ: Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, Μπιλμπάο, Μούρθια, Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Δ’ ΓΚΡΟΥΠ: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λιέτουβος Ρίτας, Ντιναμό Σάσαρι, Ζιελόνα Γκόρα

Ε’ ΓΚΡΟΥΠ: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Καντού, ΑΕΚ, Ουλμ

ΣΤ’ ΓΚΡΟΥΠ: Μπούντουτσνοστ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X