Ο Λαρεντζάκης στο «μικροσκόπιο»

Η καθοριστική συνάντηση Μάκη-Λαρεντζάκη
Photo Credits: INTIME

Ο σχεδιασμός της νέας ΑΕΚ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς η Ένωση «χτίζεται» σε γερά θεμέλια και με την υπογραφή των Μάκη Αγγελόπουλου και Γιούρι Ζντοβτς, οι οποίοι έχουν σαν -κοινό- στόχο να επαναφέρουν την Βασίλισσα στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, δημιουργώντας ένα ρόστερ υψηλών δυνατοτήτων.

Στα πλάνα των ανθρώπων της Ένωσης, όμως βρίσκεται και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Έλληνας γκαρντ, έπειτα από δύο εξαιρετικές σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου, όπου έδειξε τις δυνατότητές του, αναμένεται να ενισχύσει την ΑΕΚ, υπογράφοντας με την Βασίλισσα συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, κάτι που δείχνει πόσο τον πιστεύουν τόσο ο Γιούρι Ζντοβτς, όσο και οι συνεργάτες του.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα χαρακτηριστικά που ετοιμάζεται να… φέρει στο ΟΑΚΑ ο 22χρονος γκαρντ.

Ξεκινώντας από το μεγάλο ατού που διαθέτει, την ικανότητα στο σκοράρισμα. Η διετία στη Ρόδο τον βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό να εξελίξει το παιχνίδι του, καθώς «ξεδίπλωσε» όλες τις αρετές του. Είναι παίκτης-σκόρερ. Παίκτης ικανός να βάλει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους, μιας και στην καλή του μέρα είναι… ασταμάτητος. Διαθέτει μεγάλη γκάμα κινήσεων στην επίθεση. Από διεισδύσεις, τις οποίες έχει βελτιώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, μέχρι και σουτ από μέση-μακρινή απόσταση, το οποίο είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του. Από τα 4 μέτρα και πίσω είναι πολύ αποτελεσματικός, ενώ έχει τον τρόπο να κερδίζει πολλά γκ0λ-φάουλ, τα οποία  και θα «φθείρουν» τους αντιπάλους του.

Όσο καλός είναι στην επίθεση, εξίσου καλός είναι και στο οργανωτικό κομμάτι. Έχει τον τρόπο να βοηθάει στην κυκλοφορία μπάλας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στον Κολοσσό οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας. Θα αποτελέσει εξαιρετικό συμπλήρωμα των Ντίξον και Ιβάνοβιτς στην οργάνωση, ενώ θα είναι μία ακόμα… απειλή ερχόμενος από τον πάγκο.

Η άμυνα, από την άλλη πλευρά, δεν είναι μέσα στα προσόντα του, όπως και η αθλητικότητα που διαθέτει. Στο κομμάτι της άμυνας υστερεί αρκετά, όμως με τον Ζντοβτς στον πάγκο, έναν προπονητή που δίνει τρομερή έμφαση στην άμυνα και τις απαιτήσεις να είναι υψηλές, αλλά και τη διάθεση που έχει να εξελίσσει το παιχνίδι του, είναι δεδομένο πως θα βελτιωθεί αισθητά στο κομμάτι αυτό. Άλλωστε, έτσι θα κερδίσει και ακόμα περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Όσον αφορά τα αθλητικά προσόντα του, δεν είναι και ο πιο αθλητικός παίκτης, Θα πρέπει να δυναμώσει αρκετά το επάνω μέρος του κορμού, ώστε να αντέχει στο… ξύλο και να μην χάνει ενέργεια σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Αναμένεται να έχει πολύ… δουλειά από την πρώτη μέρα παρουσίας του στην Ένωση, καθώς θα πρέπει να περάσει αρκετές ώρες στο γυμναστήριο για να «χτίσει» δυνατό κορμί και να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Eurocup.

Συνοψίζοντας, ο «Λάρυ» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη. Στην καλή του μέρα είναι κίνδυνος-θάνατος στο επιθετικό κομμάτι, αποτελώντας έναν σταθερό… πυλώνα πόντων για την Ένωση. Αναμένεται να κάνει αρκετά πράγματα, ώστε να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να εμφανιστεί πανέτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του…

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X