Λυκογιάννης στο enwsi.gr: «Προσωπικότητα με υψηλό μπασκετικό iq ο Λαρεντζάκης»

Λυκογιάννης στο enwsi.gr: «Προσωπικότητα με υψηλό μπασκετικό iq ο Λαρεντζάκης»
Photo Credits: INTIME

Ο Γιαννούλης Λαρνετζάκης αναμένεται τις επόμενες μέρες να ολοκληρώσει -και τυπικά- την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Ένωση, η οποία για χάρη του πλήρωσε το buy out της Σαραγόσα, ώστε να του «σπάσει» το συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα.

Ο Έλληνας γκαρντ προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου, υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη. Επί της ουσίας, οι δύο αυτές σεζόν αποτέλεσαν το… εισιτήριό του, για να πάρει μεταγραφή στην Ένωση. Ο άνθρωπος, λοιπόν, που τον βοήθησε ώστε να κάνει το επόμενο… βήμα στην καριέρα του, ο Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στο enwsi.gr για τον νεαρό γκαρντ, ξεχωρίζοντας τα δυνατά σημεία του, ενώ εξήγησε και τι ήταν αυτό που έφερε την μπασκετική εξέλιξή του.

Αρχικά, ανέλυσε τον Έλληνα άσο, λέγοντας: «Πρόκειται για έναν παίκτη με υψηλό μπασκετικό iq. Καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως έχει απίστευτο θράσος, με την καλή έννοια. Είναι παίκτης με τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό του και δεν φοβάται. Είναι προσωπικότητα και είναι από τους νέους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ένας κλασσικός σκόρερ. Ένα παιδί που με πολλούς τρόπους να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Έχει το ένστικτο του σκόρερ».

Τα τελευταία δύο χρόνια ο «Λάρυ» έχει καταφέρει να κάνει… limit up στην καριέρα του. Και γι αυτό υπάρχει εξήγηση… »Η εξέλιξή του οφείλεται σε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι οι επιλογές που έκανε. Δηλαδή, προτίμησε να παίξει με λίγα χρήματα σε μια ομάδα στην Α1, να φύγει αρχικά από τον Άρη και να μην πάει σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά με ρόλο περιορισμένο. Μην έχοντας σαν βασικό κίνητρο τα χρήματα, καθώς είχε χαμηλό συμβόλαιο και ενδιαφερόταν μόνο για το ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Κυνήγησε, δηλαδή, τα λεπτά συμμετοχής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα, είχαμε μια καλή σχέση μεταξύ μας. Υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά αυτά τα δύο χρόνια. Πίστεψε στον εαυτό του και στις δυνατότητές του και… εξαργύρωσε την παρουσία του με μια μεταγραφή στην ΑΕΚ».

Πέραν του παίκτη, όμως, κερδισμένη μπορεί να βγει και η Ένωση, κατά τον έμπειρο κόουτς. «Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα τον χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ, όπως και όλους τους νεαρούς που παίρνουν οι μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ πήρε έναν νεαρό με ικανότητα στο σκοράρισμα, με ταλέντο. Σαφώς και υπάρχουν ελλείψεις στο παιχνίδι του. Από την εμπιστοσύνη που θα του δείξεις και τον χρόνο συμμετοχής που θα του δώσεις θα έχεις έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την επόμενη τετραετία. Οπότε, αναλόγως τη δουλειά και την εμπιστοσύνη που θα του δείξει θα πάρει τα αντίστοιχα οφέλη. Εγώ, προσωπικά, τον πιστεύω πολύ», ήταν η τοποθέτησή του.

Για το τέλος, «απομόνωσε» τα δυνατά, αλλά και τα αδύναμα σημεία του νεαρού διεθνή με τις μικρές Εθνικές ομάδες. «Τα δυνατά σημεία είναι ξεκάθαρα. Θράσος, σκόρερ, επαφή με το καλάθι. Στο επιθετικό κομμάτι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Και το πιο σημαντικό είναι πως διαθέτει υψηλό μπασκετικό iq. Αδύνατα σημεία του είναι πως δεν είναι πολύ αθλητικός. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψει ιδιαίτερα. Να βελτιώσει σωματικά τον εαυτό του. Και την ταχύτητα και την ενέργεια. Τώρα πηγαίνει σε μια ομάδα που έχει υψηλές απαιτήσεις, άρα πρέπει να ασχοληθεί πολύ με αυτό το κομμάτι, όσον αφορά την ενέργεια, αλλά και το πώς θα βελτιώσει το κορμί του».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X