Ο ορισμός του «κόμπο γκαρντ» ο Ντίξον

Ζούρος στο enwsi.gr: «Κάθε χρόνο και καλύτερος ο Ντίξον, εξαιρετικός στα μεγάλα παιχνίδια»
Photo Credits: INTIME

Μία από τις πέντε μεταγραφές που έχει ολοκληρώσει και επίσημα η ΑΕΚ στην φετινή μεταγραφική περίοδο, είναι ο Μάικλ Ντίξον.

Ο 25χρονος Αμερικανός που έχει κοινοτικό διαβατήριο, αποκτήθηκε με σκοπό να αγωνιστεί στην θέση του βασικού πόιντ γκαρντ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτό που αποκαλούμε ως «καθαρό» πλέι μέικερ. Αντίθετα, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού παίκτη, ο οποίος παίζει άνετα και στις δύο θέσεις των γκαρντ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν παρόμοια περίπτωση με τον Τζέι-Κόβαν Μπράουν. Κι αυτό διότι ο Ντίξον αποτελεί τον ορισμό του «κόμπο γκαρντ». Ωστόσο, είναι πρώτα «άσος» και μετά «δυάρι». Το αντίθετο δηλαδή από τον Μπράουν. Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές λοιπόν, ότι στόχος είναι να αποκτηθεί άλλος Αμερικανός, που θα είναι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντίξον προσφέρει ευελιξία στον Γιούρι Ζντοβτς. Είναι ένας παίκτης που μοιράζει εξαιρετικά την μπάλα στους συμπαίκτες του και για αυτό θα παίζει κυρίως ως πόιντ γκαρντ. Ωστόσο, «κολλάει» πολύ και με τον Νίκολα Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος παίζει πολύ καλά το πικ-εν-ρολ και δεν αποκλείεται να βλέπουμε συχνά και τους δύο παίκτες στο παρκέ, με τον Ντίξον να παίρνει θέση σούτινγκ γκαρντ στο συγκεκριμένο σχήμα.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η φράση «κόμπο γκαρντ» βγήκε στις ΗΠΑ προ 20ετίας περίπου και ουσιαστικά αποτελεί τον ορισμό ενός παίκτη που μπορεί να παίξει με την ίδια ικανότητα, τόσο ως πλέι μέικερ, όσο και ως σούτινγκ γκαρντ. Το πρώτο μεγάλο χαρακτηριστικό παράδειγμα στο NBA, ήταν ο Άλεν Άιβερσον, που έκανε τεράστια καριέρα με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X