Η… αριστερή κατάρα της ΑΕΚ

Η… αριστερή κατάρα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στο ποδόσφαιρο για να βρεις με ασφάλεια παίκτες που θα κάνουν αυτά που πρέπει. Οι αριστεροπόδαροι έτσι και αλλιώς είναι λιγότεροι και καλοί μπακ σπανίζουν ακόμη περισσότερο.

Αυτή την κατάρα βίωσε η ΑΕΚ την τελευταία 10ετια. Από το 2006 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι, η Ενωση παρουσιάζει κάθε χρονιά και έναν νέο αριστερό μπακ. Είτε ακριβό, είτε φτηνό, είτε από μεγάλα πρωταθλήματα, είτε και από τις Ακαδημίες της. Και δεν είναι και λίγοι. Και φέτος αναμένεται να ψωνίσει ξανά για… αριστερά για να κλείσει το δίδυμο με τον Ντίντακ Βίλα.

Τελευταία χρονιά που η ΑΕΚ δεν απέκτησε αριστερό μπακ ήταν την σεζόν 2005/06 όταν είχε… κάβα από την προηγούμενη χρονιά τον Σταύρο Τζιωρτζόπουλο και τον Νίκολα Μάλμπασα και πορεύθηκε με αυτούς ο Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά:

2006/07: Ιφεάνι Ουντέζε

Ηρθε το 2006 για να βοηθήσει με την εμπειρία του την ΑΕΚ και να καλύψει το κενό αριστερά. Τελικά ο Σέρα Φερέρ δεν τον εμπιστεύθηκε. Επαιξε μόλις σε 3 ματς στο πρωτάθλημα και σε 2 στην Ευρώπη και ουσιαστικά έφυγε χωρίς να προσφέρει τίποτα στην Ενωση ένα χρόνο.

2007/08: Μάρτιν Αρουαμπαρένα

Η διοίκηση Νικολαϊδη κάνει κίνηση-ματ και φέρνει τον Μάιο από την Βιγιαρεάλ και την Primera τον Αργεντίνο αριστερό μπακ που είχε «γεμάτη» σεζόν. Πήρε 25 παιχνίδια αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και τελικά αποχώρησε ένα χρόνο μετά όντας μια μεγάλη απογοήτευση.

2008/09: Χουανφράν

Δεύτερη σερί μεταγραφή αριστερού μπακ από την Ισπανία και δεύτερη… απογοήτευση. Ο Χουανφράν αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια, όμως και αυτός δεν κατάφερε να κλείσει το μεγάλο κενό και να… εξαφανίσει την ανάγκη της Ενωσης αριστερά. Τελικά έμεινε δύο χρόνια και αποχώρησε…

2009/10: Νίκος Καράμπελας

Ηρθε με εισήγηση του Μπάγεβιτς από τον Αρη και έμεινε τρία χρόνια. Από τα αξιόπιστα μπακ που κατάφεραν να δώσουν ασφάλεια στα μετόπισθεν δίχως να πρόκειται για το σούπερ μπακ που θα κάνει την διαφορά. Η μεταγραφή του στην Ισπανία μετά δικαίωσε την ΑΕΚ… Συνολικά με την ΑΕΚ έπαιξε 91 ματς και στέφθηκε και Κυπελλούχος.

2010/11: Κλαούντιο Νταντόμο

Ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ ήρθε επί διοίκησης Νικολαϊδη και με Μπάγεβιτς, αλλά πήρε μόνο 9 συμμετοχές. Ακόμη και όταν ήρθε ο Χιμένεθ εμπιστευόταν τον Καράμπελα. Έφυγε μετά από ένα χρόνο με μηδενική προσφορά και εμφανίστηκε λίγα χρόνια μετά στον Εργοτέλη.

2011/12: Νικόλας Εγγλέζου

Ο Μανόλο Χιμένεθ το καλοκαίρι του 2011 τον πήρε στην προετοιμασία και τον «ανέβασε» στην πρώτη ομάδα. Εκτίμησε το ταλέντο του, αλλά δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να παίξει. Ακόμη και τις 4 συμμετοχές που έκανε τις πήρε από τον Νίκο Κωστένογλου. Τώρα βγάζει το… ψωμί του στην Κύπρο.

2012/13: Τάσος Τσουμάγκας

Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς και ο Κοντοές την… παράτησε μεσούσης της χρονιάς. Ο Τσουμάγκας ήρθε από την Πορτογαλία τον Γενάρη για να βοηθήσει, πήρε 13 ματς, αλλά δεν μπόρεσε μαζί με την ομάδα να… αποφύγει τον πικρό υποβιβασμό.

2013/14: Σταύρος Πεταυράκης

Το καλοκαίρι της Γ’ εθνικής η ΑΕΚ κράτησε τον Τσουμάγκα και… επένδυσε στον νεαρό από τον Φωστήρα. Τα προβλήματα τραυματισμού του πρώτου έδωσε στον Πεταυράκη την ευκαιρία να είναι βασικός και έτσι έφτασε τα 27 παιχνίδια με καλές εμφανίσεις.

2014/15: Αρης Σοϊλέδης

Στην Β’ εθνική η ΑΕΚ κράτησε τον Πεταυράκη και πήρε τον Σοϊλέδη που ήταν πιο… ψημένος σε αυτήν την κατηγορία για να βοηθήσει την ομάδα. Επαιξε σε 20 παιχνίδια, έδειξε καλή εικόνα, όχι όμως τον μπακ που θα πάρει θέση… βασικού στο σπίτι του.

2015/16: Ντίντακ Βίλα

Η επιστροφή στην Super League βρήκε την ΑΕΚ με τον Ισπανό μπακ στα αριστερά. Έχασε κάποια ματς στην αρχή λόγω ανετοιμότητας, αλλά μετά ήταν σταθερά βασικός (31 ματς έπαιξε). Μετά τους πρώτους μήνες ήταν καλύτερος και έδειξε αξιόπιστο μπακ που κάνει τίμια την δουλειά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X