Ο Ιβάνοβιτς στο «μικροσκόπιο»

Ο Ιβάνοβιτς στο «μικροσκόπιο»
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Ο Μαυροβούνιος γκαρντ έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Όλα αυτά σε μια ομάδα υψηλών προσδοκιών, όπως η Ένωση, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να πάει το παιχνίδι του ένα βήμα… παρακάτω.

Ο 22χρονος άσος είναι μικρός -και άκρως εξελίξιμος- όμως παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πολλές παραστάσεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο από τα 17 του, όταν αγωνιζόταν στην Μπουντούτσνοστ. Στην Ποντγκόριτσα ξεδίπλωσε λίγο από το ταλέντο του, το οποίο εξέλιξε ακόμα περισσότερο στην Μέγκα Λεκς. Την φετινή σεζόν, μάλιστα, είχε ενεργό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του στην Αδριατική Λίγκα. Είναι χαρακτηριστικό πως η μπάλα περνούσε από τα χέρια του κάθε φορά. Ήταν ο βασικός οργανωτής του συνόλου και αποτέλεσε τον παίκτη που έπαιρνε αποφάσεις για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Πάμε, όμως στα χαρακτηριστικά του…

Ξεκινώντας από τον χαρακτήρα του, είναι παίκτης που ωριμάζει καθημερινά. Κάθε χρονιά πάει το παιχνίδι του ένα βήμα παρακάτω και φέτος έχει την ευκαιρία να κάνει… limit up! Είναι παίκτης που δεν φοβάται, ούτε κρύβεται στα δύσκολα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα αναζητήσει το μεγάλο σουτ στο τέλος του χρόνου. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και διαθέτει τρομερό μπασκετικό θράσος. Στοιχεία τα οποία τον κατατάσσουν σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία του στην Αδριατική Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, το μεγάλο ατού του, επιθετικά είναι το σουτ μέσης απόστασης. Είναι χαρακτηριστικό πως μπορεί να εκτελέσει τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και μετά από σκριν, ενώ από τα 4-5 μέτρα είναι παίκτης που δεν πρέπει να μένει αφύλακτος. Σταδιακά βελτιώνει και το τρίποντο (σούταρε 32% στην Αδριατική Λίγκα φέτος), ενώ από τη γραμμή των βολών είναι πάρα πολύ αξιόπιστος, δείχνοντας πως έχει κρύο… αίμα.

Στο κομμάτι της οργάνωσης έχει καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη και τις απαιτήσεις προς το μέρος του. Το παιχνίδι περνάει πολύ από τα χέρια του, κάτι που θέλει κι αυτός με τον τρόπο του, ενώ πολλές φορές θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, είτε μέσω της αδύναμης πλευράς, είτε σε καταστάσεις πικ εν ρολ. Το δεύτερο, βέβαια, θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα «κορμιά» που θα έχει η Βασίλισσα στο ρόστερ της. Ακόμα κι αν δεν έχει τα πολύ… βαριά κορμιά ή τους αθλητικούς ψηλούς, ο Ιβάνοβιτς είναι παίκτης που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα δυνατά σημεία των συμπαικτών του και να τους… ανεβάσει!

Καταναλώνοντας πολύ ενέργεια στο μπροστά κομμάτι του γηπέδου, είναι δεδομένο πως δεν μιλάμε για τον αμυντικό «σκύλο». Είναι παίκτης, όμως, που σε σετ άμυνες μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα, ενώ ένα ακόμα προσόν του είναι τα κλεψίματα. Το θράσος που διαθέτει τον βοηθάει ώστε να βγαίνει μπροστά, στην άμυνα κατά πρόσωπο και να κλέβει μπάλες. Στην Αδριατική Λίγκα μέτρησε 1,5 κλέψιμο κατά μέσο όρο, αριθμός αρκετά μεγάλος, λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις και τον βαθμό δυσκολίας. Από εκεί και πέρα προσπαθεί να βελτιώνεται και στο κομμάτι αυτό, κάτι που γίνεται όσο περνούν τα χρόνια και είναι δεδομένο πως υπό την καθοδήγηση του Γιούρι Ζντοβτς θα γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον.

Επί της ουσίας, μιλάμε για έναν παίκτη που έρχεται στην ΑΕΚ σε πολύ καλή ηλικία (22 ετών), με παραστάσεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο (Μπουντούτσνοστ, Μέγκα Λεκς, εθνική Μαυροβουνίου) και ένα… background πολλά υποσχόμενο, ώστε να αποτελέσει το «πολυεργαλείο» που θέλει όσο τίποτα ο Σλοβένος προπονητής της Βασίλισσας.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X