Το επιβλητικό νταμπλ του 1978 (VIDEO)

Το επιβλητικό νταμπλ του 1978 (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σεζόν 1977-1978 αποτέλεσε για την ΑΕΚ μία από τις καλύτερες της ιστορίας της. Η Ένωση κέρδισε άνετα το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς και κατάφερε να κάνει το νταμπλ, το δεύτερο της ιστορίας της, στις 4 Ιουνίου 1978.

Εκείνη την ημέρα στο Στάδιο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Για να φτάσει όμως έως εκεί απέκλεισε μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με 1-0, ενώ στα ημιτελικά ταπείνωσε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια με 6-1.

Στο ματς με τους Θεσσαλονικείς ο «Δικέφαλος» αγωνιζόταν ως το απόλυτο φαβορί, αν και λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όμως ο Ραβούσης απομάκρυνε προσπάθεια του Ορφανού πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Τίτλο που επιβεβαίωσε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να ανοίγει το σκορ στο 56΄με κεφαλιά και τον Μαύρο στο 81’ να ολοκληρώνει τον θρίαμβο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και αυτό το νταμπλ, όπως και το πρώτο του 1939, επιτεύχθηκε αντιμετωπίζοντας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος τον ΠΑΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X