Τα γενέθλια του «πρίγκιπα» στο enwsi.gr (VIDEO)

Τα γενέθλια του «πρίγκιπα» στο enwsi.gr (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τους παίκτες που έβαλαν τη δική τους «σφραγίδα» με τη φανέλα της ΑΕΚ, στη νεότερη ιστορία της, είναι αναμφίβολα ο Άκης Ζήκος. Ο πρώην μέσος του «Δικέφαλου» γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα το 1974 και το enwsi.gr του εύχεται Χρόνια Πολλά.

Ξεκίνησε στην Ξάνθη, εκτοξεύτηκε με την ΑΕΚ

Την επαγγελματική του καριέρα την ξεκίνησε στην Ξάνθη το 1993. Εκεί με τις εμφανίσεις του κατάφερε να προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών με την ΑΕΚ να τον κάνει δικό της το 1998 και να εκτοξεύει σχεδόν αμέσως τις ποδοσφαιρικές του μετοχές.

Η καταξίωση και η επιστροφή

Τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε η ευρωπαϊκή καταξίωση με τη Μονακό να τον αποκτάει και τον Ζήκο να ζει την εμπειρία ενός τελικού Champions League κόντρα στην Πόρτο το 2004. Στον τελικό μάλιστα κόντρα στους «Δράκους» (0-3) αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ γενικότερα ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους των Μονεγάσκων στην εκπληκτική τους πορεία.

Το 2006 επέστρεψε στην ΑΕΚ για να κλείσει την ένδοξη καριέρα του στις 20 Απριλίου 2008 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ζήκος είχε με την Ένωση 156 συμμετοχές και 6 γκολ (σ.σ. συνολικά είχε 253 και 7 τέρματα), ενώ με την Μονακό 102 παρουσίες και 2 τέρματα. Επίσης, είχε 18 παρουσίες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Κατάφερε να κερδίσει 2 Κύπελλα Ελλάδος (2000, 2002) και ένα Λιγκ Καπ Γαλλίας (2003).

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X