Με ψηλά το κεφάλι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ονειρο ήταν και πάει. Η ΑΕΚ προσπάθησε πολύ για τη νέα μεγάλη υπέρβαση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην αποψινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αντίπαλος δεν ήταν μόνο η πρωτοφανής κόπωση από τα αλλεπάλληλα παιχνίδια, αλλά και την εχθρική διαιτησία του Κομίνη που προστάτευσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οσο και αν προσπάθησαν οι «κιτρινόμαυροι», όσο και αν έσπρωξε ο κόσμος, το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε (0-0), αλλά η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι τη χρονιά.

Η 11άδα της ΑΕΚ δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Δίχως τον τιμωρημένο Τζεμπούρ και με «σκασμένο» τον Αραβίδη, ο Παναγιωτάρας έριξε τον Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης και φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική τριπλέτα με τη χρησιμοποίηση του Μπακάκη στη δεξιά πλευρά, μπροστά από τον Γκάλο. Αλλαγή υπήρξε και στην άμυνα με την επιστροφή του Αρθο αντί του Λαμπρόπουλου. Η ΑΕΚ κατάφερε εξ αρχής να επιβάλει τον ρυθμό της, είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Γιόχανσον, αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος μόνο όταν έβρισκαν χώρους οι Μακ και Ροντρίγκεζ. Οι δύο ακραίοι επιθετικοί των φιλοξενούμενων δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εύκολα. Αμυντικά ο ΠΑΟΚ ζοριζόταν με τις εμπνεύσεις του Μπαρμπόσα, αλλά έβρισκε στήριγμα στον Κομίνη που επέτρεπε το δυνατό παιχνίδι. Ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια στην πεντακάθαρη ανατροπή του Μπαρμπόσα από τον Λέοβατς στο 25’, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και στο γκρέμισμα του Πέκχαρτ από τον Τζαβέλλα και απέβαλε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, είχε την ψυχολογική τόνωση των 15.000 και πλέον Ενωσιτών που έσπρωχναν για τη νίκη και το Τσάμπιονς Λιγκ και άρχισε να φέρνει τη μπάλα ολοένα και πιο συχνά στα καρέ του Γλύκου. Οι επιθετικές βλέψεις του ΠΑΟΚ περιορίστηκαν στο πρώτο 20λεπτο και στις επικίνδυνες πλαγιοκοπήσεις από τους εξτρέμ του. Ωστόσο, φαινόταν πως κάτι έλειπε και από την επίθεση της Ενωσης.

Αυτό προσπάθησε να βρει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναγιωτάρας, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Αραβίδη και μετατρέποντας τη διάταξη της ΑΕΚ σε κλασικό 4-4-2 με τους Μπαρμπόσα και Μάνταλο στις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Βέβαια, ελέω Κομίνη αυτό δεν κράτησε για πολύ, έπειτα από την υπερβολική αποβολή του Πέκχαρτ με δεύτερη κάρτα για φάση που δεν έβλεπε καν τον αντίπαλο του (όπως και η πρώτη κάρτα).

Ακόμα και με δέκα, η ΑΕΚ ήλεγχε το παιχνίδι και ήταν η ομάδα που ζητούσε το γκολ και τη νίκη. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ έκανε συνεχώς καθυστερήσεις και έψαχνε τρόπο να σπαταλήσει χρόνο, επιστρατεύοντας αντιαθλητικά μαρκαρίσματα για να σταματήσει τους «κιτρινόμαυρους». Η Ενωση απειλούσε κυρίως από στημένες φάσεις, με σημαντικότερη τη φάση του 66’, όταν ο Αραβίδης εξ επαφής πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Με την είσοδο του Τσίμιροτ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκα. Στο τελευταίο 15λεπτο ο Παναγιωτάρας τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Πλατέλλα αντί του Γιόχανσον και τη μεταφορά του Μάνταλου στον άξονα δίπλα στον Σιμόες. Η ΑΕΚ πίεσε, αλλά δεν υπήρχαν δυνάμεις. Στα τελευταία λεπτά μπήκε στο γήπεδο και ο Μπουονανότε για να πιέσει και άλλο η ΑΕΚ, αλλά το γκολ που θα έδινε τη νίκη δεν ήρθε.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Παναγιωτάρας, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος (89’ Μπουονανότε), Σιμόες, Γιόχανσον (76’ Πλατέλλας), Μπακάκης, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς, 4-3-3): Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης (59’ Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66’ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκεζ (90’ Σκόνδρας), Αθανασιάδης

Ο Κομίνης έδωσε κίτρινη κάρτα στους Μπαρμπόσα (27’), Πέκχαρτ (42’), Μακ (42’), Κάτσε (65’), Αθανασιάδης (80’), Γλύκος (90’+)ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Πέκχαρτ στο 49’ και με απευθείας κόκκινη τον Τζαβέλλα στο 32’.

[league_table 341065 site_id=”1″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X