«Τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Τα highlights του ΑΕΚ-Άρης (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μπορεί η ΑΕΚ να προηγείται με 2-0 του Άρη στις νίκες, στην σειρά των μικρών τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αλλά ο Ντούσαν Σάκοτα διατηρεί χαμηλούς τόνους.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και η «Ένωση» χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να πάρει την 3η θέση. Ο Σάκοτα, που είχε 22 πόντους και 6 ριμπάουντ στο νικηφόρο 89-84 στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ, μίλησε στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ».

Αρχικά, κλήθηκε να μιλήσει για το αν ήταν ο καλύτερος Ντούσαν της φετινής σεζόν και υπογράμμισε: «Σίγουρα, αν και δεν έχει πολλή σημασία. Μπορεί να ήταν και το καλύτερο ματς, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε και μόνο αυτό. Δεν πιστεύω ότι σε αυτά τα ματς, παρακολουθούν πάρα πολύ το ποιος έπαιξε καλά και ποιος όχι, αλλά το ποιος κέρδισε. Σημασία έχει λοιπόν ότι η ΑΕΚ κέρδισε. Είμαστε στο 2-0 και είμαστε ένα βήμα από την 3η θέση».

Για το αν πιστεύει ότι οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν το πάνω χέρι για το αυριανό ματς, από την στιγμή που στον Άρη δείχνουν να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, τόνισε: «Εμείς οι παίκτες δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Δηλαδή ότι έχει τελειώσει, γιατί θα το πληρώσουμε ακριβά αυτό. Νομίζω ότι την Τετάρτη θα παίξουν με πολλή ένταση. Θα αντιδράσουν γιατί έχουν έναν εκνευρισμό μέσα τους. Ίσως να θεωρούν ότι είναι αδικημένοι από τον μικρό τελικό, γιατί τελείωσαν τρίτοι στο πρωτάθλημα, αλλά έτσι είναι το σύστημα. Είναι το πρωτάθλημα που έχει τον μικρό τελικό. Ξέραμε ότι είναι η ευκαιρία μας, για να πάρουμε την 3η θέση. Τώρα αν είναι νευριασμένοι, δεν μας αφορά. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας».

Για το αν υπάρχει πίεση, λόγω του ότι με το 2-0 οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν μία ακόμη νίκη για να τελειώσουν την σειρά, ο Σάκοτα ξεκαθάρισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πίεση. Εις βάρος των παικτών του Άρη είναι, αυτοί παίζουν στην έδρα τους. Η καλή πίεση πάντα είναι ευπρόσδεκτη. Πίεση όταν παίζεις για την ΑΕΚ, πάντα θα υπάρχει, όπως θα υπάρχει και μία ευθύνη του κάθε παίκτη».

Τέλος, για το αν στην ΑΕΚ πείσμωσαν από την κριτική και το ότι ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, ο Σάκοτα πρόσθεσε: «Σίγουρα. Επειδή τέτοια σχόλια τα ακούμε όλο τον χρόνο, το ξέρετε και εσείς, αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να συσπειρωθούμε ως ομάδα, να δεθούμε μεταξύ μας, όποτε αν έχεις χαρακτήρα, αυτά σου δίνουν ώθηση, δεν σε τραβάνε πίσω».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X