Παπασταθόπουλος: «Κατάντια τελικός χωρίς κόσμο, η ΑΕΚ τον πρώτο λόγο αν επέστρεφα»

Στην εφημερίδα «Live Sport» μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον μεθαυριανό (17/5) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ χαρακτήρισε κατάντια το γεγονός ότι το ματς γίνεται κεκλεισμένων των θυρών υπογραμμίζοντας: «Στο Ντόρτμουντ υπάρχουν 400.000 άνθρωποι που ψάχνουν εισιτήριο για τον τελικό και η ομάδα έχει πάρει μόλις 30.000 κομμάτια. Στο γήπεδό μας, στα περισσότερα παιχνίδια, έχουμε sold out στο πρωτάθλημα, έρχονται 83.000 άτομα. Ακόμα και στάδιο χωρητικότητας 150.000 θέσεων αν είχαμε, πάλι θα ήταν γεμάτο. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι γνωστό ελληνικό ποδόσφαιρο… Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε τα καλά μας ως λαός, την ιστορία, τα μέρη, αλλά πάσχουμε από οργάνωση και σε άλλα. Βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Και με όλα αυτά που συμβαίνουν… Τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο και με συνεχείς αναβολές; Αυτό είναι κατάντια, είναι προσβολή για το ποδόσφαιρο αλλά και για την Ελλάδα. Ποια εικόνα περνάμε προς τα έξω; Αυτή είναι η χειρότερη διαφήμιση για τη χώρα μας. Σε όλη την Ευρώπη οι τελικοί διεξάγονται με κόσμο στις εξέδρες και κάτω από καλό κλίμα. Γιατί να μην μπορεί να γίνει στην Ελλάδα;».

Για να συνεχίσει απαντώντας ποια κατά τη γνώμη του είναι η λύση στο πρόβλημα: «Τη λύση πρέπει να τη δώσουν οι αρμόδιοι, η πολιτεία και η ΕΠΟ. Όπως γίνεται αντίστοιχα στη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία, θα πρέπει να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι η πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Μόνο έτσι θα δοθεί λύση».

Παράλληλα, επεσήμανε πως σε περίπτωση που επέστρεφε στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο θα τον είχε η ΑΕΚ: «Τον πρώτο λόγο θα τον έχει η ΑΕΚ, γιατί εκεί έπαιξα, εκεί αγαπήθηκα. Από εκεί και πέρα, όμως, είμαστε επαγγελματίες και όλα μπορούν να συμβούν. Αυτή τη στιγμή, πάντως, και για τα επόμενα χρόνια, δεν βλέπω να γυρίζω στην Ελλάδα. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο σκληρό και αν ακούγεται, είναι η τελευταία επιλογή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X