Καλύτερη όλων η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να πω την αλήθεια, είναι φυσιολογικό. Με τόσα που έχει υποστεί αυτός ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, είναι εύλογο να έχει αλλοιωθεί το dna του και ορισμένοι να έχουν αποπροσανατολιστεί. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η ΑΕΚ βίωσε τέτοιες καταστάσεις. Μακριά από τίτλους, σε μίζερες πορείες δίχως ουσιαστικούς στόχους, που αφήνουν σημάδια στο πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό, πολύ κομβικό για την ΑΕΚ συνολικά, πως η ομάδα βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου.

Το κύπελλο έχει περάσει από διάφορες φάσεις για την ΑΕΚ. Ηταν το επισφράγισμα της ανωτερότητας και της ομάδας μύθου το ΄78. Το σημάδι της παρακμής που ερχόταν το ’79. Η λύτρωση και το οξυγόνο για μια ολόκληρη γενιά το ΄83. Οι χαμένες ευκαιρίες κόντρα στο πράσινο σύστημα στο πρώτο μισό των 90ς. Το αποκούμπι στα χρόνια που ακολούθησαν, με τελικούς που έδειχναν όσα μπορούσε η ΑΕΚ, έστω και αν ήταν με μικρούς αντιπάλους τύπου Απόλλωνα, Ιωνικού, Ατρόμητου.

Τώρα, ο τελικός είναι ακόμα πιο σημαντικός. Είναι σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη εποχή που τελειώνει και μια νέα που αρχίζει. Δεν είναι μόνο το επίπεδο της ΕΠΟ με την πανωλεθρία του συστήματος που για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία τα μάζεψε και με την ουρά στα σκέλια σύρεται σε ένα ματς με συνθήκες που δείχνουν ισονομία. Είναι κυρίως σημαντικός για να αποτιναχθεί η εσωστρέφεια και η γκρίνια. Για να χαρεί ο κάθε Ενωσίτης, να απολαύσει τη στιγμή, έστω και αν δεν θα μπορούν να είναι παρόντες.

Μπορεί κάποιος να κριτικάρει επί ώρες. Να γκρινιάζει, να διαφωνεί, να διαμαρτύρεται. Αλλά αυτό που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και να μην χαρεί γι’ αυτό είναι πως η ΑΕΚ βρίσκεται στον τελικό. Έχει την ευκαιρία της να κατακτήσει το κύπελλο, να επιστρέψει σε τίτλο έπειτα από τα έξι πιο δύσκολα χρόνια της ιστορίας της. Να δείξει προς όλους, πως είναι ξανά εδώ. Ηδη το αντιλαμβάνονται, γι’ αυτό και οι βολές εναντίον της ΑΕΚ είναι πολλές καθημερινά.

Βέβαια, αντιλαμβάνομαι πως στο θυμικό του οπαδού αυτό που μετρά δεν είναι όσα γίνονται παρασκηνιακά, αλλά όσα συμβαίνουν μέσα στο χορτάρι. Δεν θα βγει και κανείς να πανηγυρίσει επειδή η ΑΕΚ πέτυχε να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και να επικρατήσουν κανόνες ισονομίας στον τελικό. Γιατί μην παρασυρθεί κανείς από την κόκκινη προπαγάνδα. Ο Σιδηρόπουλος δεν είναι διαιτητής της ΑΕΚ. Είναι απλά καλός διαιτητής, αλλά η ΑΕΚ μόνο φέτος τον έχει πληρώσει ακριβά (στην Τούμπα).

Κατανοώ πως φέτος, δίχως να υπάρχει η πρεμούρα της ανεύρεσης ενός εισιτηρίου, χωρίς να οργανώνονται εκδρομές και να υπάρχει αυτή η γλυκιά ανακατωσούρα, είναι περίεργα για έναν «βουβό» τελικό. Αλλά είμαι πεπεισμένος, πως ο θόρυβος που μπορεί να προκαλέσει θα είναι εκκωφαντικός. Και θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση, που θα απαντήσει σε πολλά από εκείνα που μας απασχολούν και προκαλούν διχογνωμίες στην καθημερινότητα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X