Δε χωρούν πειράματα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στέλιος Μανωλάς έχει αποδείξει ως τώρα ότι δεν αρέσκεται στα αγωνιστικά “πειράματα”. Σκέφτεται ορθολογικά και αρνείται να μπει στη διαδικασία των εκπλήξεων. Προτιμά να αποφεύγει τις εκπλήξεις και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, διορθώνει ό, τι βλέπει πως δε λειτουργεί σωστά. Μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί. Όπως συμβαίνει σε όλες τις αποφάσεις πάντως, έτσι κι αυτή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Το θετικό είναι ότι συνήθως (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, άρα και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Το αρνητικό είναι ότι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες της έκπληξης προς τον αντίπαλο.

Αλήθεια όμως, σ’ αυτό το επίπεδο πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να κρύψει πράγματα απ’ τον ομόλογό του; Έχω την εντύπωση ότι τίποτα δε μένει κρυφό, ούτε απ’ τον Μανωλά ούτε και απ’ τον Σίλβα. Όπως ο τεχνικός της ΑΕΚ γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα δυνατά σημεία των “ερυθρόλευκων”, έτσι και ο Πορτογάλος συνάδελφός του, ξέρει απόλυτα τις δυνατότητες της ΑΕΚ και των ποδοσφαιριστών της.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ειδικά σε ένα ματς – τελικό δε χωρούν πειράματα. Κάθε προπονητής πρέπει να σκεφτεί ορθολογικά, ειδικά σε ότι αφορά στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του, δίχως να ψάχνει για εκπλήξεις. Στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι λογικό να φαίνονται “καπαρωμένες” οι περισσότερες θέσεις του αρχικού σχήματος, αλλά επειδή “παίζονται” τουλάχιστον δύο, στον τελικό παίζει σχεδόν πάντα ρόλο το πάθος. Αυτή η κλασσική φράση που λένε οι περισσότεροι, ότι “το ματς θα κριθεί στο πάθος”, στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει πιο πολύ από κάθε άλλη. Έχει αποδειχθεί άλλωστε πολλάκις στο παρελθόν, γι’ αυτό και ο Στέλιος Μανωλάς πρέπει να ποντάρει στο πάθος συγκεκριμένων παικτών του. Ενδεχομένως αυτό να είναι και το “κλειδί” για τη νίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X