Και μόνο στη σκέψη για 50-50... ιδρώνουν

Και μόνο στη σκέψη για 50-50... ιδρώνουν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ώρες ώρες με αυτά που διαρρέονται από τους «απέναντι», αναρωτιέσαι: μα καλά, δεν σκέφτονται ότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα; Όταν βέβαια έχεις συνηθίσει στην ιδέα να παίζεις εδώ και δύο δεκαετίες, με διαιτησία από 70-30 έως 100-0, πανικοβάλλεσαι, χάνεις τον έλεγχο και δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να παίξεις σε ένα μεγάλο ματς με ίσους όρους με τον αντίπαλο.

Ομολογουμένως, δεν είναι και μικρό πράγμα. Ας βάλει ο καθένας τον εαυτό του στη θέση τους. Ξέρετε τι είναι να ξεκινά μια ομάδα από το ξενοδοχείο, έχοντας την ψυχολογία ότι και κάτι να… στραβώσει, θα το… ισιώσει, είτε ο διαιτητής, είτε κάποιος βοηθός, είτε ο τέταρτος, είτε όλοι μαζί; Πολύ μεγάλο πράγμα είναι.

Ως εκ τούτου και μόνο και στη σκέψη ότι έναν τελικό Κυπέλλου, θα τον διευθύνει ένας διαιτητής που θα πάει στο γήπεδο, έχοντας ακριβοδίκαιη διαιτησία, ιδρώνεις… προκαταβολικά. Το φοβερό βέβαια είναι πως αντί να προσπαθείς να κρύψεις αυτόν σου το φόβο, τον διατυμπανίζεις! Και με ποιο τρόπο; Κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» και για «σπρώξιμο» ώστε να σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος!!!

Υπάρχει δηλαδή στην Ελλάδα, ένας διαιτητής που όχι απλά θεωρείται, αλλά είναι ο κορυφαίος. Ένας διαιτητής που όχι απλά είναι διεθνής, αλλά που το προηγούμενο καλοκαίρι, προβιβάστηκε στην ανώτερη κατηγορία διαιτητών της Ευρώπης (Elite). Ένας διαιτητής που σφυρίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας διαιτητής που η UEFA τον επέλεξε για να σφυρίξει στο Euro, στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τι πιο λογικό λοιπόν από το να κληθεί να διευθύνει ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, το πιο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς; Κι άντε και δεν το θες, δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι σου… έλαχε τούτο το «κακό», μετά το απρόσμενο «50-50» του Καλογερόπουλου, να σου… ‘ρχεται κι άλλο «50-50». Ε, δεν γίνεται και να το φωνάζεις κιόλας…

Προσέξτε. Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Δεν ξεχνάει κανείς ότι ο Σιδηρόπουλος έχει πάρει καθοριστικά άδικες αποφάσεις εναντίον της ΑΕΚ κατά το παρελθόν. Ούτε είναι δυνατόν να αποκλείσει ποτέ κανείς ότι δεν θα γίνει κάποιο λάθος στο οποιοδήποτε μεγάλο παιχνίδι.

Σκοπός όμως είναι να γίνονται τα προφανή. Και το προφανές είναι ότι τα μεγάλα παιχνίδια πρέπει να τα σφυρίζουν οι κατά τεκμήριο καλύτεροι διαιτητές. Το προφανές είναι ότι οι πιθανότητες κάποιου σημαντικού λάθος άρα και αλλοίωσης του αποτελέσματος, μειώνονται πολύ από τη στιγμή που καλείται να σφυρίξει ένας έμπειρος διαιτητής.

Το προφανές είναι ότι για να πάει ένας διαιτητής στο γήπεδο για να διευθύνει ένα ματς με ακριβοδίκαιη διάθεση, θα πρέπει να μην έχει δεχτεί πιέσεις από καμία πλευρά. Και πιέσεις δεν θα έχει δεχτεί, όταν είναι γνωστό από πριν, ότι δεν υποκύπτει σε τέτοιους είδους πιέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X