Το πλάνο της επιτυχίας

«Παλτά» και παικταράδες
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν επόμενο πως θα αρχίσουν από νωρίς τα μεταγραφικά να απασχολούν την καθημερινότητα μας. Με δεδομένο πως η επόμενη σεζόν θα αρχίσει πολύ νωρίς και είναι αναγκαία η γρήγορη προετοιμασία, φαίνεται λογικό πως στην ΑΕΚ προχωρούν σε κάποιες διερευνητικές επαφές. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να υπάρχουν 3-4 επιλογές κοινής αποδοχής, να είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης και ο προπονητής να αποφασίσει ποιος είναι ο παίκτης που του κάνει καλύτερα.

Λογικές κινήσεις. Όπως και οι αγορές που κινείται η ΑΕΚ σε επίπεδο σκάουτινγκ. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το επίπεδο των παικτών που μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ πως βρίσκονται ψηλά στις επιλογές. Παίκτες που είναι έτοιμοι για το παραπάνω βήμα, ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια τους και φαίνεται πως βρίσκονται σε επίπεδο που ζητά η ΑΕΚ για να ανεβάσει και το δικό της.

Θεωρώ πως στο φινάλε των μεταγραφών, θα φτάσει η ΑΕΚ και πάλι κοντά σε διψήφιο αριθμό. Αλλά ειδικά για φέτος, το ζητούμενο για εμένα δεν μπορεί να είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Οσοι επιμένουν να λένε για έλλειψη επιλογών, απλά να υπενθυμίσω πως ο Πογιέτ έχει ζητήσει ρητά να δουλεύει με ένα ρόστερ 24-25 παικτών. Για να συμβαίνει αυτό και για να παίζουν εκείνοι που ο Ουρουγουανός προκρίνει, μένουν εκτός 18άδας διεθνείς παίκτες (Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Πλατέλλας).

Εύλογο είναι επίσης πως η ΑΕΚ κινείται σε τρεις (και…μισό) άξονες: θέλει έναν ηγετικό στόπερ για την άμυνα, ακόμα έναν ποιοτικό εξτρέμ, ένα κανόνι για την επίθεση και έναν ακόμα μέσο, δεδομένου πως είναι αβέβαιο τι θα συμβεί με τον Ζουκουλίνι. Αυτές είναι και οι θέσεις που υστέρησε η ΑΕΚ στη διάρκεια της σεζόν. Ο Αρθο δεν μπόρεσε να γίνει ηγέτης της άμυνας, ο Τζεμπούρ δεν βοήθησε όσο αναμενόταν, ήταν φανερό πως έλειπε ένας ακόμα ακραίος επιθετικός.

Προφανέστατα και δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμα αν η ΑΕΚ θα πάρει κάποιον από αυτούς που σας έχουμε παρουσιάσει. Αλλωστε, είναι πολλές οι παράμετροι που καθορίζουν μια μεταγραφή. Αλλά όταν η ΑΕΚ κοιτάζει για παίκτες που είναι είτε εξελίξιμοι, με συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες (Καφού, Στεπίνσκι, Μπονατίνι), είτε με εμπειρία όπως ο Ταβάρες, δείχνει πως το πλάνο είναι σωστό και μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία.

Το σημαντικό είναι οι παίκτες που θα έρθουν να έχουν φιλοδοξίες, κίνητρο για ποδόσφαιρο και προσωπικές και ομαδικές διακρίσεις, να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Ετσι κι αλλιώς, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη σε βάθος χρόνου σεζόν, με πολλά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, για να υπάρχει στην ΑΕΚ φρεσκάδα και διάρκεια. Δεν έχει σημασία να ψάξει για “Εσιέν” ή “Μπερμπάτοφ”, αλλά για νέους Γιόχανσον και Σιμόες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X