Ένας γύρος Γιούρι Ζντοβτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου το ερχόμενο Σάββατο (26/03, 17:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έχει ξεχωριστή σημασία για δύο λόγους. Από τη μία θα υπάρξει η «λαμπρή» βράβευση της πρώτης ελληνικής ομάδας που πήρε μέρος σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτής του 1966, από την άλλη υπάρχει και ο Γιούρι Ζντοβτς.

Πώς συνδέεται, όμως, το «ξανθό σκυλί» με την ομάδα της Ρόδου; Μα φυσικά, στο Βενετόκλειο έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ! Προπαραμονές Χριστουγέννων (23/12/2015) η Βασίλισσα βρέθηκε στο «σμαραγδένιο νησί» για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ μέχρι τέλους, ωστόσο η Ένωση πήρε αυτό που ήθελε με σκορ 85-86, στην παράταση. Από τότε μέχρι τώρα κύλησε πολύ νερό στ’αυλάκι, με την ΑΕΚ να έχει αλλάξει αρκετά. Τόσο ως φιλοσοφία παιχνιδιού, όσο και στα πρόσωπα που απαρτίζουν το ρόστερ.

Απολογισμός του Ζντοβτς σε αυτά τα 13 παιχνίδια του στον πάγκο της Ένωσης: 8 νίκες, 5 ήττες, με την ομάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 39 βαθμούς.

Τι κρατάει

-Την άμυνα της ομάδας, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας αυτής. Η Ένωση έδωσε μεγάλη έμφαση στην πίσω πλευρά του παρκέ και κατάφερε να πάρει παιχνίδια μέσα από την άμυνά της (Τρίκαλα, Απόλλων Πατρών, Καβάλα).
-Τη νέα φιλοσοφία που έφερε στην ομάδα και τα δικά του «θέλω», τα οποία γίνονται όλο και πιο εμφανή όσο περνάει ο καιρός.
-Την άνοδο παικτών όπως ο Μαλίκ Χέρστον, που είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του συνόλου.
-Το γεγονός πως η Ένωση εξασφάλισε θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Είχε να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ και πολλά χρόνια, οπότε από μόνο του είναι μια μικρή επιτυχία.

Τι… πετάει

-Το γεγονός πως η ομάδα αδυνατεί να κερδίσει ντέρμπι, παρά το γεγονός πως καταφέρνει να το έχει στα… μέτρα της. Τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακό μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
-Την αδράνεια στην τέταρτη περίοδο, η οποία καταφέρνει να «γκρεμίσει» όλα όσα «έχτιζε» η ΑΕΚ για 30 λεπτά στα παιχνίδια της. Δεν είναι τυχαίο πως με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι υπόλοιπες 4 ήττες προήλθαν από τέτοια αδράνεια.
-Το ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο επιθετικά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γίνεται προβλέψιμη. Στο Ρέθυμνο φάνηκε περίτρανα αυτό, καθώς με εξαίρεση τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόπιστη πηγή κινδύνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X