Αποχαιρετά την τρίτη θέση και περιμένει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο απλοποίησε αρκετά τα πράγματα όσον αφορά την υπόθεση της τρίτης θέσης, καθώς η απόσταση από τον Άρη μεγάλωσε και οι ελπίδες είναι μόνο μαθηματικές.

Βλέπετε, ο Άρης βρίσκεται στους 41 πόντους και η ΑΕΚ στους 39, με 3 αγώνες να απομένουν. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει τον πρώτο λόγο ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς έχει επιβληθεί και στα 2 μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η Ένωση έχει ακόμα ελπίδες για την τρίτη θέση. Μοναδική προϋπόθεση είναι να κάνει το 3Χ3 (με Κολοσσό, Παναθηναϊκό και Αρκαδικό) και ταυτόχρονα ο Άρης να γνωρίσει 3 διαδοχικές ήττες (Ολυμπιακό, Ρέθυμνο, Κολοσσός Ρόδου). Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως οι ελπίδες της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς για την τρίτη θέση είναι λίγες, αν και στο μπάσκετ έχουμε δει τα… πάντα.

Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας υπόψιν πως η ΑΕΚ θα τερματίσει τέταρτη, θα αντιμετωπίσει στα play off τον πέμπτο, με πλεονέκτημα έδρας. Για την ώρα ο Κολοσσός Ρόδου έχει το πάνω χέρι με 34 πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά ακολουθούν (33 και 32 με ένα παιχνίδι λιγότερο η ομάδα των βορείων προαστίων, αντίστοιχα). Οι Ροδίτες αντιμετωπίζουν ΑΕΚ, Κηφισιά και Άρη στα τελευταία τρία παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει Τρίκαλα, Κόροιβο και Καβάλα. Όσο για την Κηφισιά, έχει να αντιμετωπίσει Ρέθυμνο, Κολοσσό Ρόδου και Παναθηναϊκό.

Θεωρητικά το πιο εύκολο έργο το έχει ο ΠΑΟΚ, όμως η ήττα από το Λαύριο βγάζει προς τα έξω την αίσθηση πως επιθυμία του «δικεφάλου» είναι να τερματίσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας, για να αντιμετωπίσει τον Άρη στα Play off…

Αξίζει να πούμε πως το πάνω χέρι σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας θα το έχει η ομάδα που θα κερδίσει στο παιχνίδι του Κολοσσού με την Κηφισιά. Η ομάδα των βορείων προαστίων είχε επικρατήσει με 77-69 των Ροδιτών, οπότε με ενδεχόμενη νίκη 9 πόντους και άνω της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη, τότε ο Κολοσσός θα έχει προβάδισμα για την πέμπτη θέση. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε.. χειρότερη μοίρα και από τους δύο καθώς από την Κηφισιά έχει ηττηθεί και στα 2 παιχνίδια, ενώ κόντρα στον Κολοσσό υστερεί σε ισοβαθμία, λόγω της ήττας στο Βενετόκλειο (74-56).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X