Να καταπιεί σπαθιά ή να πάει Ζούλτε Βάρεγκεμ;

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον Σκίμπε τον έχω δει πολλές φορές στις εξέδρες του Ολυμπιακού Στάδιου από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής. Τελευταία φορά, ήταν στο ματς της προηγούμενης Δευτέρας με τον Πανθρακικό. Σ’ εκείνο το παιχνίδι, ο Σκίμπε είδε την ΑΕΚ να πετυχαίνει τρια γκολ. Από τα τρια γκολ, τα δυο τα έβαλε ο Αραβίδης και είχε συμμετοχή και στο τρίτο. Το μόνο που δεν έκανε δηλαδή ο Αραβίδης σ’ εκείνο το ματς, ήταν να βοηθήσει τον Καλιακμάνη στα ράμματα στο πρόσωπο του Κολοβέτσιου. Όλα τα υπόλοιπα, τα έκανε. Όχι για πρώτη φορά.

Ότι και αν έκανε πάντως ο Αραβίδης, δεν ήταν αρκετό για να τον βάλει στις κλήσεις του Σκίμπε για την εθνική ομάδα. Ενδεχομένως τα δυο γκολ απέναντι στον Πανθρακικό, δεν είναι κριτήριο. Ίσως δεν είναι κριτήριο, ούτε και η τρομερή δουλειά που έβγαλε ο Αραβίδης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που πάλι ήταν παρών ο Σκίμπε, έστω και αν δεν έβαλε γκολ. Επίσης, μάλλον δεν είναι κριτήριο για κλήση στην εθνική, το γεγονός πως (και) για τον Πογέτ είναι ένα αναντικατάστατο επιθετικό εργαλείο. Ούτε καν φαίνεται να είναι κριτήριο τα εννέα γκολ που συνολικά έχει βάλει ο Αραβίδης στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι.

Παρεμπιπτόντως, ο πίνακας των σκόρερ του πρωταθλήματος, θα ήταν πολύ διαφορετικός, χωρίς τα πέναλτι. Για παράδειγμα, ο Φορτούνης που έχει 16 γκολ, έχει πετύχει τα επτά από την άσπρη βούλα. Όσα δηλαδή και ο Αραβίδης. Και ο Βέλλιος που έχει 11, έχει εκτελέσει και δυο πέναλτι. Επομένως χωρίς τα πέναλτι, έχει επίσης όσα και ο Αραβίδης. Ενώ ο Αθανασιάδης που μετρά δέκα γκολ, έχει οκτώ χωρίς τα πέναλτι.

Προφανώς όλα αυτά δεν αποτελούν κριτήριο για να κληθεί ένας επιθετικός στην εθνική ομάδα. Αντιθέτως το να παίζει στο εξωτερικό, είναι κριτήριο απολύτως ικανό. Μπορεί να τον βλέπει λιγότερες φορές ζωντανά εν δράσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά τον εκτιμά περισσότερο. Αφήστε που τα γκολ που πετυχαίνει, μάλλον μετρούν εις διπλούν ή τριπλούν, στο μέτρο αξιολόγησης για τις κλήσεις στην εθνική.

Κλήθηκε για παράδειγμα ο Παπάζογλου, που αγωνίζεται στο μεγαθήριο που λέγεται Κορτράικ και σ’ ένα πρωτάθλημα που η καλή αμυντική λειτουργία διώκεται ποινικά. Σ’ αυτή την ομάδα και σ’ αυτό το πρωτάθλημα, ο Παπάζογλου έχει πετύχει επτά γκολ μέχρι τώρα. Σκόραρε δυο φορές στις 20 του περασμένου Φλεβάρη και η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε βρει δίχτυα, ήταν στις 28 του περασμένου Νοέμβρη. Δηλαδή πριν από 3,5 μήνες. Αλλά ο Σκίμπε τον προτίμησε από τον Αραβίδη, που σκόραρε δυο γκολ μόλις πριν τρεις μέρες.

Επίσης ο Σκίμπε προτίμησε και τον Διαμαντάκο. Αγωνίζεται στην Καρλσρούη που είναι στην δέκατη θέση της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Έχει πετύχει πέντε γκολ φέτος. Το τελευταίο στις 20 Φλεβάρη, όπως και ο Παπάζογλου. Άρα είναι πολύ πιθανό ο Σκίμπε να κάλεσε στην εθνική, όποιον επιθετικό σκόραρε στις 20 Φλεβάρη. Τότε που ο Αραβίδης ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών και δεν είχε αγωνιστεί καθόλου. Για δες γκαντεμιά.

Πάντως αυτό με την ημερομηνία, μου φαίνεται και η μοναδική λογική (ποδοσφαιρικά) εξήγηση για την επιλογή του Σκίμπε. Άλλη δεν υπάρχει. Και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Τι άλλο περισσότερο δηλαδή πρέπει να κάνει, για να κερδίσει ο Αραβίδης την (μόνιμη) θέση στην εθνική; Να καταπιεί σπαθιά; Εκτός αν πρέπει να μετακομίσει στην Λα Λουβιέρ ή στην Σαουντχάουζεν ή κάπου αλλού εκτός Ελλάδος, για να κερδίσει ξανά την θέση του στην εθνική. Που δεν το φαντάζομαι.

Εξάλλου ο Καπίνο, για παράδειγμα, δεν παίζει στα εξωτερικά. Κι όμως κλήθηκε στην εθνική ομάδα από τον Σκίμπε, παρόλο που έχει παίξει φέτος μόνο σε ματς κυπέλλου. Οκτώ τον αριθμό, στα οποία έχει δεχθεί και πέντε γκολ. Αντίθετα ο Ανέστης έχει κάνει επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και πέντε στο κύπελλο. Και συνολικά έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ. Ενώ τα οκτώ απ’ αυτά τα δώδεκα ματς, τα έχει κάνει μέσα στον Γενάρη και τον Φλεβάρη και έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ. Αλλά ούτε και ο Ανέστης σκόραρε στις 20 Φλεβάρη. Οπότε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X