Από εκπλήξεις ...άλλο τίποτα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό ήταν γεμάτος …εκπλήξεις. Αρχικά ο Γκουστάβο Πογιέτ μας εξέπληξε με την απόφασή του να δοκιμάσει ένα σύστημα το οποίο δεν είχαμε ξαναδεί σε προηγούμενο ματς επί εποχής του. Το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή είναι αλήθεια ότι, με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει η Ένωση, μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το είδαμε άλλωστε στο πρώτο 20λεπτο του συγκεκριμένου ματς, αλλά μόνο σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι περισσότεροι παίκτες των δύο ομάδων έδιναν την εντύπωση ότι απλώς περίμεναν το σφύριγμα της λήξης.

Σ’ αυτά τα 20 λεπτά πάντως η ΑΕΚ είχε εξαιρετική κυκλοφορία, με τον Μάνταλο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Μπουονανότε να τον ακολουθεί, τα μπακ να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τους δύο επιθετικούς να κάνουν ό, τι ακριβώς πρέπει για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι φτάσαμε στα τρία γκολ σε ισάριθμες τελικές μέχρι το 17′. Στη συνέχεια ο Μπουονανότε “χάθηκε”. Ειλικρινά απορώ πως ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς, από τη στιγμή που ο Αραβίδης με τον Μάνταλο κατά κύριο λόγο και ο Σιμόες κατά δεύτερο, είχαν εξαιρετική παρουσία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη έκπληξη της αναμέτρησης.

Ο Αραβίδης πέτυχε δύο γκολ, είχε συμμετοχή στο τρίτο και δε σταμάτησε να πιέζει στην αντίπαλη άμυνα ανοίγοντας διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, με σκοπό να συνεχιστεί το επιθετικό κρεσέντο των πρώτων λεπτών. Σούπερ εμφάνιση έκανε και ο Μάνταλος. “Δικό του” το τρίτο γκολ και διαρκής απειλή όσες φορές η ΑΕΚ δημιούργησε κάτι καλό στο β’ ημίχρονο. Η μπάλα περνούσε από τα πόδια του σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρχε σωστή ανάπτυξη από τον άξονα. Ένας εκ των δύο δικαιούταν τον τίτλο του MVP.

Τρίτη έκπληξη στο ματς η παρουσία του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου. Ο νεαρός αμυντικός στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα είχε πολύ καλή παρουσία και δικαίωσε τον Πογιέτ που επέμεινε για την παραμονή του. Σωστός και συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, με σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την δεξιά πλευρά. Σέντρες ακριβείας τις οποίες δεν εκμεταλλευθηκαν οι συμπαίκτες του και γενικά μια απόλυτα επιτυχημένη παρουσία για τον Έλληνα άσο, ο οποίος περίμενε καιρό αλλά άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε.

Όσο για το νέο σύστημα, έχω την εντύπωση ότι τον ρόλο που είχε χθες ο Μπουονανότε μπορεί να τον αναλάβει και ο Βάργκας. Έχει τα στοιχεία για να ανταποκριθεί και από τη στιγμή που μένουν ακόμα τέσσερις αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Πογιέτ μπορεί να συνεχίσει τις δοκιμές με σκοπό να βρει την κατάληλη “συνταγή” ενόψει πλέι οφ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X