Εμεινε όρθια και στην Τρίπολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον πρώτο λόγο για τα πλέι οφ και το προβάδισμα στην ειδική βαθμολογία διατήρησε η ΑΕΚ και μετά την επικίνδυνη έξοδο στην Τρίπολη. Αν και είχε αρκετά προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς στη μεσαία γραμμή (έχασε κατά τη διάρκεια του ματς και τον Γιόχανσον), η Ενωση βρήκε τρόπο να σταθεί και να μην κινδυνεύσει ουσιαστικά και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), με τον Αντρέ Σιμόες να κάνει μια από τις πληρέστερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Πογιέτ αιφνιδίασε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την χρησιμοποίηση του Κορδέρο στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός επέστρεψε έπειτα από καιρό στο αρχικό σχήμα και μάλιστα ήταν εξαιρετικός. Ηταν εκείνος που κατάφερε να βοηθήσει την ΑΕΚ να επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι, ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο και να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή. Όταν οι παίκτες του Πογιέτ αντιπαρέβαλαν δύναμη και ποιότητα στον δυναμισμό των γηπεδούχων, ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του ματς.

Βέβαια, με δεδομένη τη σφιχτή αμυντική λειτουργία του Αστέρα, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την ΑΕΚ να αναπτυχθεί ορθολογικά και να βρει χώρους. Η Ενωση απειλούσε κυρίως από στημένες μπάλες. Ο Μπαντής ήταν εκείνος που κράτησε το μηδέν σταματώντας το γυριστό του Λαμπρόπουλου, αλλά και την ξυραφιά του Μπαρμπόσα που πέρασε απ’ όλους δίχως να την ακουμπήσει κανείς και να τη στείλει στα δίχτυα. Και βέβαια, ο Παπαπέτρου έκλεισε τα μάτια στο 34’ στο καθαρό πέναλτι που κάνει ο Ιγκλέσιας στον Λαμπρόπουλο, όταν γκρεμίζει με κεφαλοκλείδωμα τον αμυντικό της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή.

Αυτό που ξεχώριζε ήταν η σοβαρότητα, η συγκρότηση και η ισορροπία της ΑΕΚ. Ειδικά μεσοαμυντικά, δεν υπήρξαν παρά μόνο 1-2 περιπτώσεις όπου οι παίκτες του Αστέρα βρήκαν ελεύθερο χώρο (και χρόνο) για να απειλήσουν την εστία του Μπαρόχα. Η άμυνα της Ενωσης λειτουργούσε εξαιρετικά, ο Σιμόες έκλεινε τα πάντα και μαζί με τον Κορδέρο περιόριζαν κάθε επικίνδυνη στιγμή μπροστά από την εστία της ομάδας.

Το πρώτο ημίχρονο άφησε για την ΑΕΚ με πρόβλημα και για τον Γιόχανσον, που υπέστη διάστρεμμα σε ένα άσχημο πέσιμο. Δοκίμασε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά είδε πως δεν πατάει καλά και γρήγορα αντικαταστάθηκε. Ο Πογιέτ έριξε στο ματς τον Τζεμπούρ, αλλά δεν άλλαξε τη διάταξη, διατηρώντας το 4-3-3, με τον Βάργκας εσωτερικό χαφ και τον Αλγερινό στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αν η πρώτη αλλαγή ήταν αναγκαστική, η επιλογή του Πογιέτ να αντικαταστήσει τον Μπαρμπόσα (που δεν ήταν βέβαια σε καλή μέρα), σε συνδυασμό με την κόπωση παικτών όπως ο Κορδέρο, έκοψε την ΑΕΚ στα δύο. Η Ενωση έχασε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι γρήγοροι επιθετικοί που έβαλε ο Χάβος έβαλαν δύσκολα στην άμυνα που δεν μπορούσε να τους αντιμετωπίσει.

Η κίνηση που επανέφερε τις ισορροπίες ήταν η είσοδος του Τζανετόπουλου αντί του κουρασμένου Κορδέρο και η μετατροπή του σχήματος σε 4-2-3-1, με τον Βάργκας επιτελικό χαφ πίσω από τον Αραβίδη. Η ΑΕΚ πήρε ξανά τα ηνία, δημιούργησε λίγες επικίνδυνες φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ. Και στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά, λόγω της λανθασμένης ενέργειας του Τζεμπούρ, που έβαλε τον Αστέρα στην περιοχή και στοίχισε και την αποβολή του.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Κορδέρο (73’ Τζανετόπουλος), Γιόχανσον (49’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (64’ Μπουονανότε), Βάργκας, Αραβίδης

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (81’ Χαμπντανί), Μπερτόλιο, Δημούτσος, Φερνάντεζ (65’ Τσάβες), Ιωαννίδης (58’ Μάσα)

Ο Παπαπέτρου έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες (41’), Τζεμπούρ (76’), Λαμπρόπουλος (88’), Σανκαρέ (30’), Κουρμπέλη (34’), Φερνάντεζ (57’), Ιγκλέσιας (74’), ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X