Εμεινε όρθια και στο…πόλο

Εμεινε όρθια και στο…πόλο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Ο Πογιέτ προετοιμάζει τους παίκτες του για να παίξουν ποδόσφαιρο. Σήμερα πάντως στο Καυτανζόγλειο, αυτό που ζητήθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» ήταν να παίξουν…πόλο. Σε γήπεδο που έμοιαζε με πισίνα στα περισσότερα σημεία του, ο Σπάθας αποφάσισε να γίνει το ματς και έδωσε εξ αρχής πλεονέκτημα στον Ηρακλή. Εστω κι έτσι, η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με την κεφαλιά του Πέκχαρτ, αλλά η γκέλα του Μπαρόχα την περιόρισε στην ισοπαλία.

Ηταν επόμενο από τη στιγμή που ο Σπάθας αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι σε γήπεδο που ήταν ιδανικό για πόλο, να μην παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Το πρώτο μέλημα των παικτών ήταν να σταθούν όρθιοι και να διατηρήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους. Βέβαια, μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Πογιέτ έριξε στο παιχνίδι τους πλέον δυναμικούς παίκτες του (Πέκχαρτ στην επίθεση, Γιόχανσον στα χαφ), ώστε να επιβάλει τον ρυθμό της ΑΕΚ και να βρίσκει λύσεις.

Ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει κάτι στο 2’, όταν ο Μπαρμπόσα πέρασε στον Πέκχαρτ, αλλά ο Τσέχος ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Περνίς. Η ΑΕΚ φαινόταν πως κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή. Ο Ηρακλής είχε κλειστεί στα καρέ του και προσπαθούσε να βγει γρήγορα σε αντεπιθέσεις για να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην Ενωση. Αλλά ο Μπαρόχα ήταν εκεί στη μοναδική τελική του Ηρακλή στην εστία του, με το συρτό σουτ του Μοντέιρο.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ αφορούσε τη δημιουργία. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν με τον Πέκχαρτ που δεν είχε στηρίγματα, ενώ ο Πογιέτ ζητούσε να ανοίγει το παιχνίδι από τα άκρα. Αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η Ενωση να ψάχνει καλές φάσεις μόνο από κάποια στημένη μπάλα. Κάπως έτσι ήρθε η ευκαιρία της ΑΕΚ με τον Μπαρμπόσα στο 22’, αλλά με τον Πέκχαρτ καλά κλεισμένο ανάμεσα στα στόπερ του Ηρακλή, ούτε από εκεί βρίσκονταν λύσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν νωχελικά στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει θάρρος ο Ηρακλής και να κάνει επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία του Μπαρόχα. Η κεφαλιά του Μπαρτολίνι ήταν το πρώτο καμπανάκι, αλλά η ευκαιρία του Βέλλιου έκανε τον Πογιέτ να ψάξει άμεσα τη λύση. Πέρασε τον Τζεμπούρ αντί του εκνευρισμένου Βάργκας και μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, ώστε να ελέγξει ξανά τον ρυθμό του ματς.

Ωστόσο, όταν ο Ηρακλής έπαιξε με δύο δίδυμους πύργους (Βέλλιο και Περόνε), ο Πογιέτ έριξε στο ματς και τρίτο στόπερ τον Λαμπρόπουλο και μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 3-5-2. Η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει την πίεση από τα καρέ της και να τη μεταφέρει στην άμυνα του Ηρακλή. Εκεί το λάθος ήταν εύκολο. Ο Πέκχαρτ δεν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Περνίς, αλλά όταν του ήρθε λουκούμι η μπάλα από τη γυριστή κεφαλιά του Αρθο, δεν είχε κανένα ζήτημα να την καρφώσει στα δίχτυα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν είχε ψυχραιμία για να κρατήσει το γκολ και τη νίκη. Ο Ηρακλής άρχισε να πιέζει, η άμυνα της Ενωσης δεν απομάκρυνε σωστά και ήρθε ο Μπαρόχα να κάνει απίστευτη γκέλα σε ένα τσαφ του Ζιαμπάρη για να ισοφαριστεί το ματς. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγει μπροστά και να βρει ξανά επιθετική λύση, αλλά δεν ήταν εύκολο με το ψυχολογικό άδειασμα και τον τραγικό αγωνιστικό χώρο.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα, Μπακάκης, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (58’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (65’ Λαμπρόπουλος), Πέκχαρτ

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος, 4-2-3-1): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιάμπαρης, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Μοντέϊρο (80’ Λουκίνας), Κυριακίδης, Ρομάνο (60’ Λεοζίνιο), Μπουλούτ (60 Περόνε), Βέλλιος

Ο Σπάθας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπαρμπόσα (26’), Αρθο (36’), Βάργκας (50’), Ρομάνο (29’), Βέλλιο (41’), Λουκίνα (89’), Περόνε (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X