Αραβίδης: «Πήραμε ώθηση από την αποβολή»

Αραβίδης: «Πήραμε ώθηση από την αποβολή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος τόνισε ότι η αποβολή που κέρδισε από τον Μποτία ήταν το σημείο που άλλαξε τη ροή του αγώνα. «Κλειδί ήταν ότι κλείσαμε το ημίχρονο χωρίς γκολ», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Αραβίδης στην κάμερα της Nova:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα ντέρμπι, το ξέραμε αυτό. Ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών στο οποίο κάθε παίκτης έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω. Τρέξαμε πολύ, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ποιότητα που σε λίγο χώρο μπορεί να κάνει τη ζημιά. Κλειδί ήταν ότι κλείσαμε το ημίχρονο χωρίς γκολ. Η αλήθεια είναι ότι δεν απειλήσαμε πολύ στην επίθεση, όμως μετά την αποβολή είχαμε το πλεονέκτημα και πήραμε ώθηση στο παιχνίδι μας».
Για την τακτική της ΑΕΚ: «Το πλάνο μας είναι αρχικά να μην δεχόμαστε γκολ και από εκεί και πέρα να προσπαθούμε να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της πρέπει να κρατάει μπάλα και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που κρατάει περισσότερο τη μπάλα έχει και περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».

Για την αποβολή του Μποτία: «Με την αποβολή άλλαξε η ψυχολογία μας, το κατάλαβε και ο κόσμος αυτό. Θεωρώ ότι και ο προπονητής κινήθηκε γρήγορα βάζοντας κι άλλο επιθετικό για να πιέσουμε πιο δυνατά τον αντίπαλο. Όντως πιέσαμε, αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό και σε κάποια αβίαστα λάθη και πήραμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Ήταν μια φάση που εγώ θα έβγαινα τετ-α-τετ από μια πάσα του Γιόχανσον και θεωρώ σωστή την κόκκινη».

Για το τι άλλαξε μετά το ημίχρονο: «Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε επιθετικά. Έπρεπε να βγούμε πιο μπροστά και είμαστε ευτυχείς που το πραγματοποιήσαμε. Μπορούσαμε καλύτερη εμφάνιση, σίγουρα δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αφού ήταν ένα ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα στον Ολυμπιακό».

Για την ικανότητά του να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς του Ολυμπιακού: «Εγώ έχω πλεονέκτημα με τη μπάλα χαμηλά κόντρα σε ψηλούς στόπερ, βρίσκω καλύτερες πάσες και μπορώ να δημιουργήσω καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση. Σήμερα δεν είχα πολλές ευκαιρίες, όμως έκανα τη δουλειά που έπρεπε και είμαι χαρούμενος για τη νίκη».

Για το αν τον ενοχλεί η κουβέντα που γίνεται στην ΑΕΚ για τους επιθετικούς: «Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι είμαι ένας καλός παίκτης. Δεν με ενοχλεί η κουβέντα για τα σέντερ φορ στην ΑΕΚ, μου δίνει κίνητρο να δουλέψω περισσότερο. Εγώ χαίρομαι να παίζω δίπλα σε καλούς παίκτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X